Home
Blog
Algemeen
Flaneren langs de Seine

Flaneren langs de Seine

op 16 september 2013
1 minuut leestijd
Flaneren langs de Seine

Weer een nieuwe attractie in Parijs: een stuk kade langs de Seine in Parijs is omgebouwd van autoweg tot groene flaneerzone. 

Weer een nieuwe attractie in Parijs: een stuk kade langs de Seine in Parijs is omgebouwd van autoweg tot groene flaneerzone. 

Het gebied is gedoopt tot ‘Berges de Seine’. Het gaat om een voorheen verpauperde boulevard van 2,3 kilometer lang, tussen Pont Royal en Pont de l’Alma, ter hoogte van het Louvre. Voorheen raasden hier auto’s langs en was het een geliefde hang-out voor daklozen. Maar nu vind je er wandelpaden, fonteinen, planten, met overal stijlvolle bankjes en diverse horeca.

Er zijn zelfs drijvende tuinen, gratis yoga-sessies, klimwanden en Indianententen waar kinderen in kunnen spelen. Het duurde 5 maanden en kostte 75 miljoen euro, maar dan heb je ook wat!

Top reizen naar Frankrijk

20-Daagse rondreis Het beste van Vietnam en Cambodja

20-Daagse rondreis Het beste van Vietnam en Cambodja

20 dagen
Individuele rondreis
Wat een reis is dit! Liefhebbers van het echte Azië, reizigers die in contact willen komen met de lokale bevolking, die veel op het platteland willen zijn, die willen zien hoe men in Cambodja en Vietnam leeft en werkt, maar die ook benieuwd zijn naar de absolute hoogtepunten in deze regio, zitten helemaal goed met deze 20-Daagse rondreis Het beste van Vietnam en Cambodja.Vietnam en Cambodja delen een geschiedenis met Frankrijk. Ze behoorden in de 19e en 20e eeuw tot Frans Indochina, het koloniale gebied van Frankrijk in Zuidoost-Azië. Dat is nog altijd te merken, in de architectuur en in de keukens. Beroemd is het Vietnamese broodje Banh Mi, een overblijfsel uit Franse tijden, maar inmiddels vanwege de ingrediënten en smaken helemaal Vietnamees. Het platteland op deze rondreis bezoek je in de Mekong Delta in Zuid-Vietnam en Cambodja, waar de Mekong rivier uiteen wordt gereten in vele kleinere stromen en een landschap is ontstaan waar het water de baas is. Totaal anders, maar even fascinerend, zijn de rijstterrassen en bergen van Sapa in Noord-Vietnam. Net als de vissersgemeenschappen bij het Tonle Sap meer in Siem Reap in Cambodja.Het platteland is de spiegel van deze landen en ze zullen een onvergetelijke indruk maken, maar de extra's zitten 'm in de hoogtepunten van deze reis: Halong Bay, het spectaculaire merengebied vol rotspieken in Noord-Vietnam en Angkor Wat in Cambodja, het grootste religieuze monument ter wereld.Optioneel: als het je leuk lijkt en je tijd hebt, dan kun je deze rondreis completeren met een paar dagen aan het strand van het Thaise eiland Koh Chang.

Reisorganisaties met reizen naar Frankrijk

Meer blogs over Frankrijk

Beoordelingen van Frankrijk

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.2
Cultuur
7.5
Stranden
7.7
Steden
8.3
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.3