Home
Blog
Algemeen
Tropisch eiland in China: Hainan

Tropisch eiland in China: Hainan

op 1 november 2014
1 minuut leestijd
Tropisch eiland in China: Hainan

Een tropisch eiland in China?! Ja, je zou het misschien niet verwachten, maar in de Zuid-Chinese Zee ligt een tropisch eiland met uitgestrekte regenwouden, ongerepte vulkanische hot springs en stranden. Maak kennis met Hainan.

Hainan is het belangrijkste eiland in de kleinste provincie van China en ligt ter hoogte van Vietnam. Je kunt er zwemmen, surfen, golfen, fietsen, kamperen in het regenwoud, genieten in warmwaterbronnen of met een zip-lijn tussen de tropische bomen door vliegen.

Het eiland is nu een populaire bestemming bij Chinezen, die hier van de schone lucht en warme temperaturen komen genieten. Er zijn zo'n 34 natuurlijke warmwaterbronnen op het eiland en maar liefst 60 procent van het eiland is tropisch regenwoud. De stad Sanya, gelegen in het zuiden van het eiland, is een badplaats met zandstranden en baaien met turquoise water. Vers fruit en vis staat standaard op de menukaart op Hainan, waar een drijvend vishuis geweldige noedel-gerechten verkoopt.

Een aantal hotels zijn opgedoken op Hainan, van guesthouses met een hotspring tot resorts aan het water op aparte eigen eilanden.

De beste tijd van het jaar om Hainan te bezoeken is van november tot en met maart, wanneer een warme, maar milde periode aanbreekt. Neem een vlucht naar een van de luchthavens op Hainan, of pak de trein vanaf Beijing of Shanghai om naar dit nog relatief onontdekte tropische eiland af te reizen.

Relevante reisorganisaties

Gerelateerde blogs

Beoordelingen van China

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.3
Cultuur
8.9
Stranden
4.9
Steden
8.3
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.4