Home
Blog
Algemeen
Tropisch eiland in China: Hainan

Tropisch eiland in China: Hainan

op 1 november 2014
1 minuut leestijd
Tropisch eiland in China: Hainan

Een tropisch eiland in China?! Ja, je zou het misschien niet verwachten, maar in de Zuid-Chinese Zee ligt een tropisch eiland met uitgestrekte regenwouden, ongerepte vulkanische hot springs en stranden. Maak kennis met Hainan.

Hainan is het belangrijkste eiland in de kleinste provincie van China en ligt ter hoogte van Vietnam. Je kunt er zwemmen, surfen, golfen, fietsen, kamperen in het regenwoud, genieten in warmwaterbronnen of met een zip-lijn tussen de tropische bomen door vliegen.

Het eiland is nu een populaire bestemming bij Chinezen, die hier van de schone lucht en warme temperaturen komen genieten. Er zijn zo'n 34 natuurlijke warmwaterbronnen op het eiland en maar liefst 60 procent van het eiland is tropisch regenwoud. De stad Sanya, gelegen in het zuiden van het eiland, is een badplaats met zandstranden en baaien met turquoise water. Vers fruit en vis staat standaard op de menukaart op Hainan, waar een drijvend vishuis geweldige noedel-gerechten verkoopt.

Een aantal hotels zijn opgedoken op Hainan, van guesthouses met een hotspring tot resorts aan het water op aparte eigen eilanden.

De beste tijd van het jaar om Hainan te bezoeken is van november tot en met maart, wanneer een warme, maar milde periode aanbreekt. Neem een vlucht naar een van de luchthavens op Hainan, of pak de trein vanaf Beijing of Shanghai om naar dit nog relatief onontdekte tropische eiland af te reizen.

Top reizen naar China

21-Daagse rondreis Verborgen Plekjes van Vietnam

21-Daagse rondreis Verborgen Plekjes van Vietnam

21 dagen
Individuele rondreis
Het allerleukste van Vietnam is waarschijnlijk dat het er barst van de spectaculaire natuurgebieden, maar dat je tegelijkertijd betoverd raakt door die kleine verborgen charmes van dorpjes waar weinig reizigers komen, ontmoetingen met Vietnamese minderheden tussen de rijstvelden of met vissers op het rustige Whale Island, zo genoemd omdat hier soms walvishaaien worden gezien. Op deze reis worden de belangrijke plekken van Vietnam niet vergeten. Halong Bay, Hoi An, Ho Chi Minh City en Hanoi zitten er natuurlijk in. Maar net zo memorabel zijn misschien wel de bamboe waterraderen en paalwoningen in Mai Chau, de grootste boom van Vietnam in het Cuc Phuong National Park, of een bezoek aan de zeldzame Groene Hmong bergstam, die alleen nog in Pu Luong (Noord-Vietnam) en China leven.Er valt in deze 21-Daagse rondreis Verborgen plekjes van Vietnam heel veel te beleven. Want je gaat naar het spectaculaire Halong Bay waar je, nadat je er zelf een dag en een nacht hebt rondgevaren, niet over uitgepraat zult raken. Je ziet de woeste bergen en valleien vol rijstvelden van Ninh Binh, gaat naar het onweerstaanbaar charmante Hoi An, naar de beroemdste drijvende markt van de Mekong Delta, naar het keizerlijke Hue en (misschien een beetje voorzichtig) lopen over de Golden Bridge van Ba Na Hills (waar trouwens een compleet nagebouwd Frans dorp op de top van de heuvel ligt).Lees het reisplan maar eens rustig door, je zult zien dat er nog veel meer valt te ontdekken op deze geweldige drieweekse rondreis door Vietnam.
Halong Bay, Mekong Delta, Hoi An, Hanoi, Ho Chi Minh City, Ninh Binh, Mai Chau, Cuc Phuong National Park, Pu Luong

Reisorganisaties met reizen naar China

Meer blogs over China

Beoordelingen van China

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.3
Cultuur
8.9
Stranden
4.9
Steden
8.3
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.4