Home
Blog
Algemeen
De drijvende bioscoop in Thailand

De drijvende bioscoop in Thailand

op 12 mei 2015
1 minuut leestijd
De drijvende bioscoop in Thailand

De meeste mensen kijken graag naar een film in de open lucht. Vanuit Amerika kennen we de drive-in bioscoop, en bij het Thaise eiland Yao Noi hebben ze daar de 'sail-in' variant van gemaakt, waar je drijvend op het water naar een film kon kijken.

De drijvende bioscoop werd bedacht en ontworpen door de architect Ole Scheeren. De hele constructie van de bioscoop, inclusief het filmscherm en de stoelen voor bezoekers, drijft op zee, en heeft daarom de naam Archipelago Cinema gekregen. Het publiek drijft hierbij op het water en de film wordt getoond op een groot scherm.

Jammer genoeg was deze drijvende bioscoop een experiment dat slechts vier dagen duurde. Alle gerecyclede materialen en voorwerpen die gebruikt zijn tijdens dit project zijn aan de lokale bevolking gegeven na afloop van de vier dagen.

Het eiland Ko Yao Noi betekent letterlijk 'Klein Lang Eiland' en vormt samen met Ko Yao Yai de Ko Yao eilandengroep, die ligt tussen Phuket en Krabi in het zuiden van Thailand. Van de twee eilanden is Yao Noi het meest ontwikkeld.

De drijvende bioscoop is overigens opnieuw opgebouwd tijdens de International Architecture Biennale in Venetië.

Top reizen naar Thailand

Reisorganisaties met reizen naar Thailand

Meer blogs over Thailand

Beoordelingen van Thailand

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.8
Cultuur
8.8
Stranden
8.7
Steden
8.1
Eten & drinken
8.8
Activiteiten
8.8