Home
Blog
Algemeen
De 10 mooiste eilanden ter wereld

De 10 mooiste eilanden ter wereld

op 15 juli 2015
3 minuten leestijd
De 10 mooiste eilanden ter wereld

Tegenwoordig kunnen we overal heen. Wanneer we ergens niet met de auto kunnen komen, nemen we wel de boot of het vliegtuig. Sinds deze ontwikkelingen ging er een wereld voor ons open, de wereld van eilanden. Wat is er nou mooier dan in je vakantie lekker op een eiland zitten. Hieronder een overzicht van de tien mooiste eilanden ter wereld.

1. Bora Bora, Frans-Polynesië

Frans-Polynesië is een eilanden groep naast Nieuw-Zeeland. Een bezoek aan deze eilanden groep betekent comfort en exclusiviteit. Doordat de eilanden een vulkanisch verleden hebben, wilderig begroeid zijn, witte zandstranden en azuurblauwe wateren heeft, is het een van de mooiste plekken om tot rust te komen. Onder water zijn er koralen in de meest uiteenlopende kleuren. Van de 118 eilanden, zijn er slechts 65 bewoond.
Door de rust en de mooie omgeving is dit een schitterend eiland om tot rust te komen.

2. Aldabra, Seychellen

Aldabra ligt in de Indische oceaan, ongeveer 400 km noordwest van Madagaskar. Aldabra is het op twee na grootste atol van de wereld. Het was altijd een moeilijk bereikbaar eiland geweest, maar sinds kort heeft een naastgelegen eiland een vliegveld. Hierdoor is Aldabra met een boot en een gids te bereiken. Eenmaal aangekomen op dit prachtige eiland, is er zelfs een mogelijkheid om met schildpadden en haaien te snorkelen. De gids, die ter plekke gehuurd kan worden, kan op al je verdere wensen ingaan.

3. Madeira, Portugal

Dit eiland ligt in de Atlantische Oceaan, bijna 1000 kilometer van de zuidwestkust van Portugal. Ongeveer 650 kilometer van de kust van Marokko. Dit prachtige eiland heeft de hoofdstad Funchal met een eigen luchthaven. Op het eiland zijn er verschillende activiteiten, zo kan je de botanische tuin bezoeken voor slechts 3 euro per persoon. Verder zijn er kabelbaan tochten over het oude centrum en zijn er grote markten met allerlei etenswaren die je waarschijnlijk nog nooit hebt gegeten.

Bron: zoover.nl/portugal/madeira

4. Santorini, Griekenland

Santorini is een van de meest opmerkelijke Griekse eilanden. Het heeft zijn unieke vorm te danken aan een vulkaanuitbarsting lang geleden. Het eiland heeft nu namelijk de vorm van een halve maan. De dorpen liggen op ongeveer 300 meter hoogte en voor de zee zijn echter geen woorden die beschrijven hoe mooi deze is. Door de prachtige zonsondergang is het eiland een geschikte keuze voor een romantische reis. Aan de oostkant van het eiland zijn de mooiste kusten en hier bevinden zich ook de wijngaarden van de beroemde Griekse wijnen.

5. Zanzibar, Afrika

Zanzibar is een prachtig eiland voor de oostkust van Afrika. Het heeft de mooiste stranden en de beste snorkel en duik locaties van de gehele Indische Oceaan. Op het eiland is er de mogelijkheid om de geschiedenis van Stonetown te bekijken en om een safari door Tanzania te maken. Met de witte stranden, schitterende blauwe wateren en de prachtige palmbomen heeft dit eiland alles wat u maar kan wensen.
Dit prachtige en romantische eiland is uiterst geschikt voor een huwelijksreis. Kies bijvoorbeeld uit een van de vele vier of vijf sterren hotels, gelegen aan het prachtige strand.

Bron: matoketours.nl/zanzibar/

6. Nalaguraidhoo - Malediven

Nalaguraidhoo is een van de onbewoonde eilanden van de Malediven. Met de prachtige witte stranden en de blauwe wateren kan je hier heerlijk wegdromen. Een kaal eiland is het zeker niet, stukken zijn vol gegroeid met de mooiste planten, bomen en bloemen. Daarnaast is het rif een prachtige plek om te snorkelen en kan je tot rust komen in een van de bungalows aan het strand.

7. Mauritius, Afrika

Mautritius is een van de eilanden in de Indische Oceaan. Hoewel het 1800 kilometer van het vaste land van Afrika ligt, wordt het wel gerekend tot Afrika. Omdat de gemiddelde temperatuur rond de 25 graden Celsius ligt, is dit een mooi eiland voor een heerlijke strand vakantie. Dit prachtige eiland is enorm veelzijdig. Kijk je naar rechts dan zie je een pracht van een strand met palmbomen. Kijk je naar links dan zie je enorme, rotsachtige bergen. Tevens zijn er veel Engels sprekende gidsen te huur, wie u graag de veelzijdigheid van dit prachtige eiland willen laten zien.

Bron: worldtravelguide.net/mauritius

8. Bali, Indonesië

Bali is de meest geliefde vakantiebestemming van Indonesië. Niet gek met de prachtige stranden, rustige omgeving en uiterst vriendelijke bevolking. Ook is het eiland een religieuze en culturele verrijking, want er zijn vele rituelen te zien. In het centrum zijn de leukste winkels en markten te vinden. Ook zijn er in het centrum verschillende films opgenomen. De nationale parken op Bali zijn een paradijs voor vogelliefhebbers en de bergen zijn uitermate geschikt voor wandelaars.

9. Koh Tao, Thailand

Koh Tao is het duik en snorkel eiland van Thailand. Dit is te danken aan het prachtige en heldere water, de uitstekende duik en snorkel cursussen en de prachtige natuur. Wanneer je liever niet het water in wil, kan je dit eiland beter overslaan, hoewel het leuke uitgaansgelegenheden heeft, is het niet zo leuk als het uitgaanscentrum op de naast gelegen eilanden. Verder is dit gewoon een prachtig eiland om te relaxen en verder niet zo veel te doen, maar daar heb je immers je vakantie voor toch?

10. Maui, Verenigde Staten

Maui is een eiland van de Amerikaanse staat Hawaï. Het eiland bestaat uit twee vulkanen, en de overblijfselen van eerdere uitbarstingen. Op Maui is er een prachtige mogelijkheid om te leren surfen aan de kust. Daarnaast heeft het een prachtig regenwoud wat zeker de moeite waard is om eens te bezoeken. De luxe hotels liggen gelegen aan het strand, zodat er lekker gerelaxt kan worden. Voor de avontuurlijke types zijn er natuurlijk ook gidsen te huur die je mee nemen het regenwoud in.

Meer blogs