Home
Blog
Bestemmingen
Het actieve vulkaan eiland Aogashima

Het actieve vulkaan eiland Aogashima

op 15 april 2014
1 minuut leestijd

Wie er ooit van heeft gedroomd om te leven op een afgelegen eiland, zou eens naar het Japanse eiland Aogashima moeten gaan. Dit eiland ligt zo'n 358 kilometer ten zuiden van Tokyo in de Filippijnse Zee.

Wie er ooit van heeft gedroomd om te leven op een afgelegen eiland, zou eens naar het Japanse eiland Aogashima moeten gaan. Dit eiland ligt zo'n 358 kilometer ten zuiden van Tokyo in de Filippijnse Zee en is slechts 3,5 kilometer lang en 2,5 kilometer breed. Wat dit eiland interessant maakt, is het feit dat het hele eiland gevormd is door een krater van een actieve vulkaan. Op het eiland leven zo'n 200 mensen, die zich blijkbaar niets aantrekken van de laatste uitbarsting aan het einde van de 18e eeuw, waarbij vele dorpelingen omkwamen en de gehele bevolking het eiland zo'n 50 jaar achter liet.

Om het eiland te bereiken zul je met een boot of vliegtuig vanaf Tokyo naar Hachijojima moeten reizen, het dichtstbijzijnde bewoonde eiland, om vanaf daar een boot of helikopter naar Aogashima te nemen. Het merendeel van de lokale bevolking op het eiland woont buiten de krater, aan het noordelijke uiteinde. Veel toeristen zul je op Aogashima niet tegenkomen, en al helemaal niet veel niet-Japanse toeristen. Aangezien het eiland niet groot is, kun je het prima te voet gaan verkennen. Er loopt één hoofdweg over het eiland, met soms een zijweg, dus met een kaart erbij is het eenvoudig te navigeren hier.

Een van de hot spots van het eiland, is letterlijk de Fureai Spa, die wordt gevoed door aardwarmte. Vlakbij deze sauna vind je een picknickplaats met een geometrische waterkoker. Aan de noordelijke rand van het eiland ligt het Oyama Prospect Park, waar je de beste panorama uitzichten over het eiland en de nachtelijke hemel kunt zien.

De beste tijd van het jaar om Aogashima te bezoeken is in de zomer, wanneer er een koele wind uit de zee waait, waardoor het een echt paradijselijk eiland wordt.

Top reizen naar Japan

Reisorganisaties met reizen naar Japan

Meer blogs over Japan

Beoordelingen van Japan

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.3
Cultuur
8.4
Stranden
6.8
Steden
9
Eten & drinken
8.5
Activiteiten
8.6