Home
Blog
Bestemmingen
10x Zien en doen in Kyoto

10x Zien en doen in Kyoto

3 minuten leestijd
10x Zien en doen in Kyoto

De Japanse stad Kyoto is de culturele hoofdstad van Japan. Er is genoeg te zien en te doen voor een dag of vijf, dus sla Kyoto zeker niet over tijdens jouw rondreis Japan!

Kyoto is de stad van de duizenden tempels, historische wijken en de mysterieuze geisha’s. Deze culturele hoofdstad van Japan is wat bezienswaardigheden betreft vergelijkbaar met steden als Parijs of Rome. Kyoto was bovendien altijd de keizerlijke hoofdstad van Japan en is niet aangetast tijdens de wereldoorlog. Een plek die je niet mag missen dus tijdens een bezoek aan Japan! Zet deze tien dingen maar op je Kyoto-bucketlist.

1. Nishiki Market

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

In Japan eet je natuurlijk overal lekker (sushi!), maar op een markt als de Nishiki Market is het nog net even beter dan elders. De Nishiki Market is een overdekte markt waar je kennismaakt met alle facetten van de Japanse keuken. Denk aan talloze soorten vis, tofu en gefrituurde snacks. Je kunt alles meenemen voor thuis, onderweg of om direct op te eten. Bovendien zitten er rondom de markt talloze leuke restaurantjes en izakaya’s (Japanse cafés), waar je ook een hapje kan eten en een biertje kan drinken. Ideaal om de hectiek van de markt te aanschouwen.

2. Gion

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Kyoto is de stad van de geisha’s. Je spot ze hier nog echt ‘in het wild’. De beste plek hiervoor is de wijk Gion, een prachtige wijk met eeuwenoude architectuur. In de smalle steegjes, houten huisjes, traditionele theehuizen en talloze theaters kun je elke avond genieten van de magie van geisha’s. Deze dames met spierwitte gezichten en prachtige kostuums pakken je gegarandeerd in. Een geisha-voorstelling is doorgaans niet goedkoop, maar als je je ogen openhoudt in de straten van Gion heb je zomaar kans om er gewoon eentje tegen te komen.

3. Fushimi Inara Taisha

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

In Kyoto zijn honderden(!) tempels en heiligdommen te vinden, maar de meest de bijzondere is de beroemde Fushimi Inari Taisha. Deze oranje poorten vormen het symbool van Japan en zijn te vinden in Kyoto. De poorten markeren een pad van vier kilometer dat op en rond de berg loopt. Uitzicht gegarandeerd! Aan het begin van de route zal het druk zijn, maar hoe hoger je komt, hoe minder mensen je passeert. Het is een flinke klim, maar absoluut de moeite waard.

4. Kinkakuji Tempel

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

In het noorden van Kyoto vind je de Kinkakuji Tempel, ook wel bekend als het Gouden Paviljoen. Gelegen aan een prachtige vijver vind je deze oogverblindende tempel, die zijn naam niet voor niets kreeg. Het hoofdgebouw is bedekt met een heus laagje goud! De tempel is oorspronkelijk gebouwd in het jaar 1397, maar brandde in 1950 tot de grond toe af. Het huidige paviljoen is een kopie van de oorspronkelijke tempel.

5. Ginkakuji Tempel

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Kyoto heeft niet alleen gouden tempel, maar ook een zilveren. Theoretisch dan… De Ginkakuji Tempel kreeg vanwege een burgeroorlog ten tijde van de constructie nooit zijn zilveren jasje. Desondanks werd de naam behouden, en is deze tempel een bezoek absoluut waard. De Ginkakuji Tempel ligt in een prachtige zentuin met mooie bomen, exotische planten en vijvers vol vissen.

6. Bamboo Forest

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Een van de bekendste plekken van Kyoto - en Japan - is het Bamboo Forest in het district Arashiyama. Hier wandel je tussen de immens dikke bamboeplanten, met stammen van soms wel tientallen centimeters dik. Een bijzonder gezicht, al moet je het pad vaak wel delen met een hoop andere toeristen. In het bos vind je ook de Tenryuji tempel. Een schitterende tempel en met een enorme tuin vol kersenbomen en andere planten. Bezoek deze tempel in de vroege lente voor de bloesem, of in de herfst als de bomen spectaculaire herfstkleuren hebben.

7. Filosofenpad

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Direct naast de niet-zilverkleurige Ginkakuji Tempel begint het Filosofenpad, een twee kilometer lang wandelpad dat een smal stroompje water volgt en waar prachtige kersenbomen langs de weg staan. Dit idyllische plekje kreeg zijn naam van de filosoof Nishida Kitaro, die graag een wandelingetje maakte over dit serene pad. Volg zijn voorbeeld en wandel langs het water tot je bij de prachtige Nanzenji tempel uitkomt.

8. Kyoto Imperial Palace Park

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Het Kyoto Imperial Palace wordt omringd door een enorm park waar lokale bewoners graag komen om te picknicken of te sporten. Je vindt er grote open velden en kleine tuinen met idyllische vijvers en paviljoens. Je kunt er geweldig mooie wandelingen maken, vooral als de pruimen- en kersenbomen in bloei staan. Of doe als de Japanners doen en neem je eigen picknickmand mee. In de ochtend doe je mee met de bekende gymnastiek-oefeningen die dagelijks op de radio te horen zijn.

9. De Helder Water Tempel (Kiyomizu-dera)

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Gesticht in 897 door een monnik, door de eeuwen heen veelvuldig bijgebouwd en verbouwd, en sinds de zeventiende eeuw in huidige vorm: de Kiyomizu-dera. Dit boeddhistische tempelcomplex in Kyoto staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De naam is geïnspireerd op de ligging van de tempel: aan de voet van de rots waarop de tempel gebouwd is, ontspringt een bron. De veranda voor het hoofdgebouw hangt ver over de rots en wordt gesteund door een indrukwekkend kruiswerk van houten stammen. De Kiyomizu-dera is sowieso één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Kyoto!

10. Nanzenji Tempel

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Jawel, nog een tempel! Deze bezienswaardigheid bevindt zich aan de voet van de Higashiyama mountains en is een van de belangrijkste zentempels van Japan. Het is in feite een groot complex van verschillende subtempels, wat Nanzenji tot een ruim opgezet geheel maakt. Ook de geschiedenis van deze tempel gaat weer lang terug, tot aan de dertiende eeuw. De tempel was in eerste instantie het buitenhuis van de leider destijds, maar werd daarna verbouwd tot tempel.

Top reizen naar Kyoto

Reisorganisaties met reizen naar Kyoto

Meer blogs over Kyoto

Beoordelingen van Japan

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.3
Cultuur
8.4
Stranden
6.8
Steden
9
Eten & drinken
8.5
Activiteiten
8.6