Home
Blog
Algemeen
Japan highlights: Déze plekken mag je niet missen (VIDEO)

Japan highlights: Déze plekken mag je niet missen (VIDEO)

op 3 oktober 2023
2 minuten leestijd
Mount Fuji in Japan in de lente
Mount Fuji in Japan in de lente

Japan staat bij veel reizigers op de wensenlijst, en wauw, wat is er veel te zien! Van natuur tot cultuur, en tropische stranden tot besneeuwde bergtoppen. Laten we eens beginnen met deze gave video, waarbij 12 mooiste plekjes in Japan aan bod komen.

Hen je de video gezien? Gaaf hè? Hieronder beschrijven we nog even kort welke highlights je in Japan je volgens deze video dus echt niet mag missen!

Arashiyama

Arashiyama ligt op ongeveer 30 minuten van de stad Kyoto en het is één van de meest bezochte plekjes. Niet zo gek, want je ontdekt hier een waanzinnig mooi bamboe bos!

Kasteel Himeji

Tussen ruim 80 gebouwen steeds Kasteel Himeji er met kop en schouders bovenuit. Het witte kasteel werd in 1613 gebouwd en is omringd door kersenbomen. Een sprookje in het voorjaar!

Himeji kasteel
Himeji kasteel

Miyako Eiland

Naar enorme steden heeft Japan ook schitterende eilanden, en Miyako Eiland is daar één van. Turquoise water en paradijselijke stranden. Perfect voor een paar dagen rust of om te duiken en te snorkelen!

Itsukushima - Miyajima Eiland

Het Itsukushima heiligdom werd al in 593 gesticht en het eiland staat bekend om de vele Boeddhistische en Shinto heiligdommen. Itsukushima staat midden in het water, maar met laag water kun je naar het altaar wandelen.

De Kiso Valley

Natuurliefhebbers gaan zeker genieten van de Kiso Vallei! Het is een plek met bossen, watervallen en wandelpaden. De Kiso rivier stroomt dwars door het Kisogebergte, prachtig!

Kiso Valley
Kiso Valley

Fuji

Een bezoek aan de wereldberoemde berg Fuji mag natuurlijk niet ontbreken. Je hoeft de berg niet te beklimmen om van haar schoonheid te genieten. De uitzichten bij het Kawaguchimeer of het Arakurayama Sengen Park zijn spectaculair!

Shirakawa-Go

Het pittoreske Japanse dorpje Shirakawa-Go staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en hier bewonder je historische boerderijen met rieten daken. Er zijn meerdere musea te vinden en je kunt er zelfs overnachten!

Hakodate

Hakodate is een stad dat op het eiland Hokkaido te vinden is. Dit is dé plek om van visgerechten te genieten! Ga ook naar het uitkijkpunt op de berg Hakodate om van een schitterend uitzicht te genieten!

Uitzicht op Hakodate
Uitzicht op Hakodate

De Meguro rivier

De Meguro rivier stroomt dwars door een aantal chique woonwijken alvorens deze in de Baai van Tokyo uitmondt. Er zitten veel restaurants aan het water, maar het hoogtepunt is toch wel de vele bloesem langs de kade. 

Nara 

Nara ligt op het Japanse eiland Honshu, en is de thuisbasis van de heilige herten. De dieren leven in de buurt van tempels zoals de Boeddhistische tempel Todai-ji. Binnen kun je de grootste bronzen Boeddhabeelden van Japan vinden!

Tokyo 

Een bezoek aan de hoofdstad Tokyo mag natuurlijk niet ontbreken! Hier ontdek je écht alles! Enorme wolkenkrabbers, maar ook rustige tuinen en tempels. Je kunt hier urenlang winkelen en in de talloze restaurants geniet je van de lekkerste gerechten.

Shibuya Crossing in Tokyo
Shibuya Crossing in Tokyo

Osaka

Lekker eten kan ook in Osaka en deze stad bloeit in de avond helemaal op. De neonverlichting gaat aan en naast de vele restaurants zijn er veel winkels te ontdekken tussen de kleurrijke billboards. En vergeet niet een kijkje te nemen bij het kasteel van Osaka!

Natuurlijk zijn deze hoogtepunten nog lang niet alles! Maar tijdens een rondreis door Japan kun je al heel veel zien! Dankzij de Shinkansen-treinen reis je eenvoudig en snel naar de volgende bestemming en je kunt in een paar weken tijd al heel wat bewonderen!

Top reizen naar Japan

Reisorganisaties met reizen naar Japan

Meer blogs over Japan

Beoordelingen van Japan

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.3
Cultuur
8.4
Stranden
6.8
Steden
9
Eten & drinken
8.5
Activiteiten
8.6