Home
Blog
Algemeen
Bekijk de Japanse kersenbloesem

Bekijk de Japanse kersenbloesem

op 5 februari 2014
1 minuut leestijd
Bekijk de Japanse kersenbloesem

De kersenbloesem (Sakura) is de nationale bloem van Japan en is altijd een symbool geweest van de vergankelijke schoonheid in Japan. Het seizoen van deze roze bloemen in Japan begint doorgaans eind maart.

De kersenbloesem (Sakura) is de nationale bloem van Japan en is altijd een symbool geweest van de vergankelijke schoonheid in Japan. Het seizoen van deze roze bloemen in Japan begint doorgaans eind maart, maar reizigers die staan te popelen om de kersenbloesem eerder te zien moeten hiervoor naar Okinawa, de meest zuidelijke prefectuur van Japan. Dankzij de warmere temperaturen in Okinawa, komen de bel-achtige bloemen hier al van half januari tot half februari tot bloei. Op Okinawa worden op vele plekken Sakura festivals gehouden. Een van de beste is het Naha Sakura Matsuri festival van de kersenbloesem, dat loopt van 12 tot 16 februari in het Yogi Park in Naha. Naha is de hoofdstad van Okinawa en de grootste stad in de prefectuur.

De bloeiperiodes van de kersenbloesem variëren van jaar tot jaar en het seizoen is kort. Het is daarom lastig om een reis naar Japan te plannen om de kersenbloesems te zien. De natuur kun je nu eenmaal niet plannen en helaas zijn de bloemen van de kersenboom maar kort in bloei. De meeste bloemen bloeien slechts een week, en sommige zelfs minder als het slecht weer is. Wind en regen kunnen grote schade aanrichten op de roze bloemen. De bloesems verschijnen aan de bomen voordat de bladeren komen, waardoor de bomen hun roze / witte tint krijgen. Voor de Japanners betekend de bloeiperiode van de Sakura het einde van de winter en het begin van de lente.

Top reizen naar Japan

Reisorganisaties met reizen naar Japan

Meer blogs over Japan

Beoordelingen van Japan

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.3
Cultuur
8.4
Stranden
6.8
Steden
9
Eten & drinken
8.5
Activiteiten
8.6