Home
Blog
Bestemmingen
Japans bloemenparadijs

Japans bloemenparadijs

op 2 december 2013
1 minuut leestijd
Japans bloemenparadijs

Op nog geen twee uur vanaf Tokyo ligt het Hitachi Seaside Park, een waar bloemenparadijs. In het voorjaar komen hier miljoenen baby blauwe bloemen tot bloei.

Op nog geen twee uur vanaf Tokyo ligt het Hitachi Seaside Park, een waar bloemenparadijs. Dit openbare park ligt in de stad Hitachinaka en beslaat een oppervlakte van 190 hectare, waar je het hele jaar door bloeiende bloemen kunt bewonderen.

Het park staat bekend om zijn miljoenen doorschijnende blauwe bloemen, maar daarnaast is er nog een heel palet van kleuren te bewonderen die ieder seizoen weer anders is. In het voorjaar komen de baby blauwe bloemen, genaamd nemophilas, overal tot bloei in het park. Clusters van groene katoen-bal-achtige struiken kom je ook verspreid over het park tegen, die na de zomer weer een mooie donkere karmozijnrode kleur krijgen.

In aanvulling op het jaarlijkse 'Nemophila Harmony', beschikt het park ook over een miljoen narcissen, 170 soorten tulpen en vele andere bloemen. Je kunt het park per fiets verkennen en tevens is er een klein pretpark met een reuzenrad. In de maand augustus is het Hitachi Seaside Park ieder jaar de gastheer van het Rock In Japan Festival. Het dichtstbijzijnde treinstation is Katsuta Station op de JR Joban Line.

 

Meer blogs