Home
Blog
Bestemmingen
Must-visit in Japan: de Japanse Alpen

Must-visit in Japan: de Japanse Alpen

1 minuut leestijd
Must-visit in Japan: de Japanse Alpen

Denk je dat de Alpen van Frankrijk mooi zijn? Ga dan eens naar Japan! In het noorden van het land vind je de Japanse Alpen. Een must-visit tijdens jouw reis door Japan.

Japan is zoveel meer dan drukke steden en snelle treinen. Neem nou de Japanse Alpen, een berglandschap ten noorden van Tokyo. Je vindt hier traditionele ryokans, relaxte onsens en de bekende sneeuwapen. Een reis terug in de tijd naar authentiek Japan!

Overnachten in een Ryokan

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Wie in de Japanse Alpen verblijft - of je dat nou in het zeventiende eeuwse Takayama of het UNESCO-dorpje Ogimachi doet - kan dat het beste in een traditionele ryokan doen. Een ryokan is een Japans hotel - of eigenlijk herberg waar je de Japanse cultuur goed kunt ervaren. Traditiegetrouw krijg je hier een Japanse kamerjas, houten slippers en Japans eten op de kamer geserveerd. De kamers zijn doorgaans voorzien van futonmatrassen en versierd met Japanse kunst. Zorg dat je een overnachting in een ryokan op tijd boekt, want onaangekondigd op de stoep staan is hier niet gebruikelijk. De meeste ryokan hebben een bijbehorende onsen.

Onsen: warmwaterbad in Japan

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Een onsen is een Japans badhuis en een absolute must tijdens jouw bezoek. In de Japanse Alpen stikt het van de kleine dorpjes met traditionele onsens. De meeste warmwaterbaden danken hun temperatuur nog aan de vulkanische activiteit in deze regio. Zelfs de sneeuwapen warmen er hun lijf mee op tijdens een koude dag in Japan. Sneeuwapen zien doe je in Jigokudani Yaen-Koen, ook wel bekend als het Snow Monkey Park. Hier badderen apen in een onsen, zeker als het weer kouder is. Volgens de locals hebben de mineralen in het water een genezende werking en is baden in een onsen voor alles de oplossing.

Top reizen naar Japan

Reisorganisaties met reizen naar Japan

Meer blogs over Japan

Beoordelingen van Japan

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.3
Cultuur
8.4
Stranden
6.8
Steden
9
Eten & drinken
8.5
Activiteiten
8.6