Home
Blog
Bestemmingen
Must-visit in Japan: tempelstadje Koya-san

Must-visit in Japan: tempelstadje Koya-san

Must-visit in Japan: tempelstadje Koya-san

Door vele reizigers verkozen tot hoogtepunt van Japan: Koya-san is een heilig tempelstadje waar je kunt overnachten bij de monniken. Een onvergetelijke ervaring!

Ten zuiden van de hectische Japanse stad Osaka, kom je na 2,5 uur treinen aan in Koya-san. In tegenstelling tot Osaka is Koya-san de rust zelve. Koya-san is het centrum van Shingon, een belangrijke stroming binnen het Japanse boeddhisme. De heilige Kobo, die het geloof naar Koya-san bracht, ligt in het mausoleum op de begraafplaats van Koya-san, de grootste van Japan. Een bezoekje aan deze begraafplaats mag tijdens jouw verblijf in Koya-san dan ook niet ontbreken.

Overnachten bij de monniken

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Ander hoogtepunt van je trip naar dit tempelstadje is een overnachting bij de monniken. Geen luxe zoals je dat in hotels verwacht, maar een sober verblijf volgens de tradities van het boeddhisme. Twee keer per dag mediteren dus, slapen op een futonmatras en enkel veganistisch eten. Een uitdaging voor de niet-spirituele carnivoor, maar daarom juist een zeer bijzondere ervaring. Tip: boek je verblijf bij een dergelijke tempel op tijd. Gewoon komen aanwaaien wordt afgeraden.

Hoe kom je naar de tempelstad?

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Je bezoekt Koya-san vanaf Osaka of Kyoto met de trein. Daarna pak je nog een stukje de kabelbaan en even de bus. Een hele reis dus, maar de moeite meer dan waard. Eenmaal in Koya-san is alles goed te lopen. De begraafplaats is maximaal een half uurtje van je tempel vandaan. Neem zeker je portemonnee mee, want overnachten in Koya-san is - ondanks de sobere accommodatie - niet goedkoop.

Top reizen naar Japan

Reisorganisaties met reizen naar Japan

Meer blogs over Japan

Beoordelingen van Japan

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.3
Cultuur
8.4
Stranden
6.8
Steden
9
Eten & drinken
8.5
Activiteiten
8.6