Home
Blog
Bestemmingen
Dit zijn de 7 mooiste stranden van Japan

Dit zijn de 7 mooiste stranden van Japan

op 21 februari 2018
1 minuut leestijd
Dit zijn de 7 mooiste stranden van Japan

Een bezoek aan Japan associeer je waarschijnlijk niet meteen met op het strand liggen. Maar Japan is een enorm veelzijdig land waar heel veel te zien is, inclusief mooie stranden!

De meeste toeristen gaan naar Japan vanwege de interessante cultuur, bijzondere steden en de cultuur. Maar Japan heeft ook veel prachtige stranden! Dit zijn de zeven mooiste stranden van Japan.

1. Sunayama Beach

sunayama beach
sunayama beach

Dit strand ligt in het noordwesten van Miyako en is vooral bekend door de rotsformaties op het strand. Je moet wel even wandelen door de jungle om er te komen maar dan heb je het ook wat! Wit zand en helder water en je kan hier ook aardig snorkelen. De zee kan wel wild zijn, dus pas op. Dit strand is erg populair dus kom vroeg als je een goede foto bij de rotsen wilt maken.

2. Yonah Maehama Beach

yonah beach
yonah beach

Het strand van Yonah Maehama ligt op het Miyako eiland. Het water is hier helder en heel geschikt om te zwemmen of voor watersporten. Het kan er best druk worden maar tijdens het laagseizoen heb je het strand (bijna) helemaal voor jezelf. Yonah Maehama is ook een perfecte plek om de zonsondergang te bekijken.

3. Kondoi Beach

kondoi beach
kondoi beach

Kondoi Beach ligt op het eiland Taketomi. Hier ook weer turqoise water, een mooi strand en genoeg faciliteiten om de dag door te komen. Langs het strand staan verschillende eettentjes om wat lekkers te halen. Ook het dorpje op dit kleine eiland is leuk om even te bekijken.

4. Kabira Bay

kabira bay
kabira bay

Japan bestaat uit bijna 7.000 eilanden dus met al die eilanden zijn er ook veel stranden. Zo ook Kabira Bay op Ishigaki eiland. Dit eiland heeft meerdere mooie stranden maar Kabira Bay is de mooiste met het heldergroene water en witte zand. Ook de onderwaterwereld is hier erg mooi!

5. Minna Beach

minna beach
minna beach

Het strand van Minna ligt op het eiland Minna-jima. Weer een mooi strand maar dit is ook een topplek om te duiken of snorkelen door het rijke onderwaterleven hier. De strand is ook heel geschikt voor families omdat er een apart zwemgedeelte is, vrij van jetski’s en boten.

6. Nishihama Beach

nishihama beach
nishihama beach

Nishihama Beach ligt op het eiland Hateruma. Ben je hier, bezoek dan ook meteen even het zuidelijkste punt van Japan. Maar je komt hier natuurlijk voor het strand, Nishihama Beach. Het zand hier is zacht en wit en het water helder. Neem je snorkelset mee want vanaf het strand loop je zo naar het koraalrif. Dit strand is trouwens ook heel geschikt om sterren te kijken!

7. Aharen Beach

aharen beach
aharen beach

Aharen Beach ligt op Tokashiki eiland. Vanaf dit eiland heb je kans om schildpadden en walvissen te spotten! Maar als je wil zwemmen en snorkelen kun je het best naar Aharen Beach gaan waar je gegarandeerd mooie vissen gaat spotten. Of gewoon kan genieten van de zon en het lekker eten natuurlijk.

Top reizen naar Japan

Reisorganisaties met reizen naar Japan

Meer blogs over Japan

Beoordelingen van Japan

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.3
Cultuur
8.4
Stranden
6.8
Steden
9
Eten & drinken
8.5
Activiteiten
8.6