Home
Blog
Bestemmingen
Dit zijn de 5 mooiste stranden van Myanmar

Dit zijn de 5 mooiste stranden van Myanmar

op 29 december 2017
1 minuut leestijd
Dit zijn de 5 mooiste stranden van Myanmar

Myanmar wordt steeds populairder bij toeristen maar is nog lang niet zo toeristisch als bijvoorbeeld buurland Thailand. De stranden in Myanmar zijn dan ook niet volgebouwd en heerlijke rustige paradijsjes.

Myanmar (voorheen Birma) wordt vaak vooral bezocht voor z’n indrukwekkende tempels en natuur, maar dit is prima te combineren met een bezoekje aan de mooie stranden. Met een kustlijn van 2.000 kilometer is de keuze reuze. Dit zijn de vijf mooiste stranden van Myanmar.

Ngapali Beach

ngapali
ngapali

Ngapali Beach is waarschijnlijk het populairste strand van Myanmar en als je de foto’s ziet snap je meteen waarom. Prachtig wit zand, turquoise zee en geen massatoerisme. Hier kun je heerlijk tot rust komen op je strandlaken met een kokosnoot in je hand.

Kanthaya Beach

kanthaya
kanthaya

Zo’n 100 kilometer ten zuiden van Ngapali Beach ligt Kanthaya Beach. Het is hier een stuk rustiger maar wel heel mooi. Het strand is ook wit, het water helder en de mensen chill. Je kan hier ook een boottochtje boeken om te duiken (of snorkelen) tussen het koraal.

Chaung Tha

chaung tha
chaung tha

Zes uurtjes rijden van Yangon ligt het strand van Chaung Tha. Misschien niet het mooiste strand van het land maar wel heel gezellig. Veel locals komen hier en er zitten ook genoeg faciliteiten op het strand om je te vermaken. En het is natuurlijk leuk om je te mengen met de locals, dat vinden ze zelf vaak ook erg leuk!

Ngwe Saung

ngwe saung
ngwe saung

Weinig faciliteiten maar wel heel veel rust op het strand van Ngwe Saung. Hier moet je zijn als je lekker wil chillen onder een palmboom. Het witte strand is maar liefst vijftien kilometer lang en je zal hier niet veel toeristen tegenkomen.

Kyun Phi Lar

kyun phi lar
kyun phi lar

In het zuiden van Myanmar ligt de Mergui archipel met zo’n 800 eilanden. Hier liggen dus ontelbaar veel mooie stranden maar Kyun Phi Lar mag je niet missen! Je ziet hier meer apen dan mensen op het strand en de filmset van Expeditie Robinson kunnen zijn.

Top reizen naar Myanmar

13-Daagse familiereis Myanmar

13-Daagse familiereis Myanmar

13 dagen
Individuele rondreis
Familiereis
Myanmar is een fascinerend land en volgens velen zelfs het mooiste land in de regio. Het is in ieder geval de moeite meer dan waard om dat zelf te gaan beoordelen. Deze familiereis biedt een afwisselend programma waarbij je begint in Mandalay en eindigt in Yangon. Je bezoekt uiteraard de hoogtepunten van dit bijzondere land. Deze familiereis Myanmar is ook perfect voor reizen met kinderen!Mandalay is de oude koninklijke hoofdstad en de tweede stad van het land. In Mandalay mag je 's werelds grootste boek of terwijl de Ku Tho Daw-pagode niet missen. Ook bezoek je het belangrijke pelgrimsoord met de Mahamuni Golden Buddha Image. Tijdens een dagtocht naar Mingun en Amarapura sta je in de grootste bronzen klok én de langste houten brug ter wereld! Aansluitend kun je monniken horen chanten in een van de vele tempels en kloosters in Sagaing Hill, een zeer magische plek.Per boot varen jullie naar het beroemde Bagan met haar wereldberoemde complex van meer dan 2800 tempels en beroemde pagodes. Je kunt hier de tempels zelfs vanuit een luchtballon aanschouwen! De gids neemt je mee naar een lokaal dorp op het platteland en de bijzondere 'rots' Mt. Popa staat natuurlijk ook op het programma. Ook kun je hier (of in Kalaw) als je wilt een dag doorbrengen bij een olifanten opvangproject.Per vlucht en privé transfer gaat de reis door naar de Shan provincie. Hier maak je een fantastische trekking door de hooglanden van Myanmar. Leer de bewoners van dit roemruchte gebied kennen en kom meer te weten over hun cultuur en gebruiken.De reis gaat verder naar Inle Lake. Onderweg varen we langs beenroeiers die visnetten op een wel heel speciale manier uitgooien en komen we langs drijvende tuinen en paaldorpen. We stoppen bij lokale markten en handwerk fabriekjes en maken kennis met de vriendelijke Shan minderheden die om het meer leven.We sluiten de reis af in Yangon of boek onze strandverlenging in Ngapali of Ngwe Saung, waar je in een comfortabel strandresort kunt bijkomen van de reis.
Bagan, Yangon, Inle Lake, Mandalay, Ngapali, Mingun, Amarapura, Sagaing Hill, Mt. Popa, Kalaw, Shan provincie

Reisorganisaties met reizen naar Myanmar

Meer blogs over Myanmar

Beoordelingen van Myanmar

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
7.9
Cultuur
8.7
Stranden
7
Steden
7.2
Eten & drinken
7.5
Activiteiten
7.8