Home
Blog
Bestemmingen
Dit zijn de 5 mooiste eilanden van Vietnam

Dit zijn de 5 mooiste eilanden van Vietnam

2 minuten leestijd
Dit zijn de 5 mooiste eilanden van Vietnam

Vietnam is een populaire backpackbestemming. Maar wist je dat het land ook een aantal waanzinnig mooie eilanden heeft? Wij noemen de vijf mooiste.

Het veelzijdige Vietnam kent ongelofelijk mooie natuur met ongerepte berggebieden afgewisseld met rijstvelden en een adembenemend mooie kustlijn. Ook megasteden als Hanoi en Ho Chi Minh City zijn populair onder backpackers. Maar wat dacht je van deze vijf exotische eilanden?

1. Phu Quoc

Phu Quoc is waarschijnlijk het bekendste eiland van Vietnam, een tropische bestemming voor de kust van Ho Chi Minh City. Met prachtige stranden als Bai Trang in het westen en Bai Sao is er geen tekort aan onwaarschijnlijk mooie hagelwitte stranden, kraakheldere zee en wuivende palmbomen.

Ben je het strandhangen even moe, dan scheur je op je scootertje naar de Suoi Tranh watervallen. Ook een bezoek aan de Dinh Cau Night Market in de hoofdstad Duong Dong mag niet ontbreken.

phu quoc
phu quoc

2. Whale Island

Dag massatoerisme, hallo verlaten tropisch eiland. Net voor de kust van Nha Trang vind je Whale Island, een waanzinnig mooi bounty eiland met die eeuwige rust waar je naar op zoek bent. Whale Island wordt ook wel de Malediven van Vietnam genoemd en is een perfecte bestemming voor snorkelen en duiken. De bijnaam dankt het eiland aan de vele walvissen die je er kan spotten.

whale island
whale island

3. Halong Bay & Cat Ba

Op geen enkel lijstje over Vietnam mag het sprookjesachtige Halong Bay ontbreken, dus ook niet op deze. Het is één van de meest spectaculaire must-sees van Vietnam en ondanks dat je waarschijnlijk al veel foto’s van Halong Bay hebt gezien, dit natuurspektakel met je eigen ogen aanschouwen blijft nog steeds het allermooiste.

Wanneer je het gebied met een kajak verkent, zou je zo wel eens op een verlaten strandje tussen de indrukwekkende rotsformaties kunnen stuiten.

Het bekendste en grootste eiland in Halong Bay is Cat Ba, een ruig en ongerept stukje natuur. Het eiland is eigenlijk één groot nationaal park en voor het grootste gedeelte bedekt met jungle, afgewisseld met de meest idyllische stranden die je je maar kunt bedenken.

ha long bay
ha long bay

4. Con Dao Islands

Volgens sommigen zijn de eilanden van Con Dao de mooisten van Vietnam. De eilandengroep in de Zuid-Chinese Zee telt 15 eilandjes, waar van Con Son het grootste is. Vroeger werden gevangenen er onder erbarmelijke omstandigheden vastgehouden, vandaar de bijnaam Devil’s Islands. Tegenwoordig is het het paradijs op aarde.

Hagelwitte stranden, ongelofelijk mooie koraalriffen en prachtige baaitjes. Zo’n 80% van Con Dao is een Nationaal Park en je vindt er het grootste zeeschildpadden broedgebied van Vietnam.

Aangezien de eilanden niet heel makkelijk te bereiken zijn en je er behoorlijk diep voor in je buidel moet tasten, kom je er geen hordes toeristen tegen.

don dao
don dao

5. Cu Lao Cham (Cham Islands)

Voor duikliefhebbers is Vietnam waarschijnlijk niet de eerste keuze tussen al die spectaculaire duikbestemmingen in Zuidoost-Azië. Maar dan ken je Cham Islands nog niet. Het is een verzameling van acht eilandjes voor de kust van Hoi An en je vindt er waanzinnig mooie duikstekken met meer dan 135 soorten koraal.

Groot voordeel is ook dat het niet super toeristisch is. Het grootste en enige bewoonde eiland is Hon Lao. Ook kun je de eilanden alleen tussen maart en september bezoeken, omdat de zee dan rustig genoeg is om er te komen. Nog niet uitgebuit door toerisme, behoudt Cham Island zijn ongerepte schoonheid.

vietnam diving
vietnam diving

Top reizen naar Vietnam

Reisorganisaties met reizen naar Vietnam

Meer blogs over Vietnam

Beoordelingen van Vietnam

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
8.8
Stranden
7.6
Steden
8.2
Eten & drinken
8.4
Activiteiten
8.5