Home
Blog
Bestemmingen
10 dingen om te doen in Ho Chi Minh City

10 dingen om te doen in Ho Chi Minh City

op 26 november 2018
3 minuten leestijd
10 dingen om te doen in Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh enkel zien als begin- of eindpunt van jouw rondreis door Vietnam? Eeuwig zonde! Deze stad heeft veel meer te bieden, wij geven je tien tips!

Ho Chi Minh City is een stad waar je als toerist even moet acclimatiseren omdat het druk is, het leven speelt zich hier in rap tempo af. Deze Vietnamese stad barst van de lokale specialiteiten en je kunt er dwalen door sfeervolle steegjes of helemaal hip zijn in een club. Hoewel de stad niet mooi te noemen is, is het voormalige Saigon rijk aan geschiedenis. Een mix van sfeervol, mysterieus en modern. Blijf hier zeker een paar dagen en bezoek onderstaande plekken.

1. Naar de MekongDelta

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Hoewel het net buiten de stad ligt is een bezoek aan de wereldberoemde MekongDelta zeker de moeite waard. Je kunt een dagtocht maken naar dit gebied, dat ongeveer op twee uur rijden van de stad ligt. Tijdens zo’n tocht vaar je door de delta langs talloze dorpjes en door de mangroves en kun je het leven daar letterlijk proeven. Het is soms erg toeristisch, een leuke en alternatieve manier om het gebied te ontdekken is door er een nacht of twee te verblijven en per fiets een van de kleine eilandjes te ontdekken.

2. Cu Chi Tunnels

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

In de eveneens wereldberoemde Cu Chi Tunnels zie je hoe de Vietcong oorlog voerden. Massa’s toeristen komen hierheen dus mocht je de kans hebben: ga zo vroeg mogelijk. Je kunt letterlijk in de tunnels (mits je niet claustrofobisch bent) en een gids neemt je mee langs de boobytraps de geschiedenis in. Mocht je het leuk vinden: je kunt er tegen betaling ook schieten.

3. Bezoek het Rex hotel

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Het Rex hotel is ogenschijnlijk gewoon een hotel, maar wel een met een stukje geschiedenis. Tijdens de Vietnamoorlog kwamen journalisten vaak samen op het terras van dit hotel, dat in het hart van het oude Saigon ligt.

4. Bezoek Cho lon

 

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Chinatown in Ho Chi Minh: dat is Cholon. Een wijk met veel markten, restaurantjes en tempels. De meest bekende markt is de Binh Tay Market, in een oud Frans gebouw. Je koopt hier van alles: van lokale gerechten tot sieraden, handwerk en textiel. Als je wilt bekijken hoe de Chinezen wierrook branden en bidden voor geluk en gezondheid is een bezoekje aan de Phuoc An Hoi Quan Pagoda een aanrader.

5. Waterpoppentheater

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Een apart fenomeen zijn de waterpoppentheaters in Vietnam. De Vietnamezen vinden de shows zelf erg grappig, ervaring heeft ons geleerd dat Westerlingen een beetje moeten zoeken naar de humor. Toch is het iets typisch Vietnamees en daarom de moeite waard om te zien.

6. Bezoek het Reunificatiepaleis

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Wie Vietnam bezoekt heeft soms het idee in Frankrijk, Canada of China te zijn beland. Dit paleis doet echter aan als het Oostblok. Het grote regeringsgebouw dat gebouwd is in 1960 lijkt bijna misplaatst te zijn in het verder zo sfeervolle Ho Chi Minh City. In 1975 werd het einde van de Vietnamoorlog hier ingeluid doordat 2 tanks door het hekwerk van dit paleis heen reden. Een bezoek vraagt om een guided tour.

7. Doe een drankje in een skybar

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Dacht je dat Bangkok de stad van de skybars was? Vlak Ho Chi Minh niet uit! De Centec Tower heeft er een, van restaurant Shri. Dit hippe restaurant heeft ook nog een loungeterras vanwaar je geweldig uitkijkt op de stad. Check ook het hoogste gebouw van de stad, Bitexco Financial Tower. Hier zit de Heli bar. Andere skybars: Glow Skybar, Breeze Sky Bar en de Chill Sky Bar in de Ab Tower.

8. Bezoek de Ben Thanh markt

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Een populaire avondmarkt maar ook zeker overdag een bezoekje waard: de bekendste markt van Ho Chi Minh. Ben Thanh market ligt in district 1, het oude centrum. Waan je door de paden die bestaan uit kraampjes met eten, souvenirs, kleding en ding af of het een lieve lust is, want de prijzen liggen hoog. Tip: probeer een typisch Vietnamees gerecht: Com Tam.

9. Streetfood market

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

In het Westen zijn we al lang fan van streetfood, en ook aan Vietnam is deze trend niet voorbij gegaan. Hoewel eten op straat hier heel normaal is, heeft Ho Chi Minh nu een redelijk Westerse streetfood market, zoals je ze ook in Europa treft. Er is voor ieder wat wils en de hygiëne standaarden zijn hoger dan gemiddeld voor echt streetfood. Je vindt deze markt vlak bij de Ben Thanh markt.

10. Het War Remnants Muesum

 

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Als je in Ho Chi Minh bent mag je dit museum eigenlijk niet overslaan. Hier kom je meer te weten over de oorlog die in het land is gevoerd. Je vindt er (soms schokkende) foto’s, oude legervoertuigen en verhalen van slachtoffers. Ook is er een complete etage gewijd aan de de gevolgen van Agent Orange, de actie waarbij Amerika chemicalien verspreidde en waarvan de gevolgen nog altijd zichtbaar zijn bij een grote groep mensen en kinderen.

Top reizen naar Ho Chi Minh City

Reisorganisaties met reizen naar Ho Chi Minh City

Meer blogs over Ho Chi Minh City

Beoordelingen van Vietnam

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
8.8
Stranden
7.6
Steden
8.2
Eten & drinken
8.4
Activiteiten
8.5