Home
Blog
Bestemmingen
5x Absolute must-do's in Halong Bay (Vietnam)

5x Absolute must-do's in Halong Bay (Vietnam)

2 minuten leestijd
5x Absolute must-do's in Halong Bay (Vietnam)

Halong Bay in het noorden van Vietnam staat bekend als één van dé bezienwaardigheden van het land. En je kunt er op verschillende manieren van de prachtige natuur genieten!

Misschien heb je nog nooit van Halong Bay gehoord, maar zegt de bootachtervolging in de James Bond-film Tomorrow Never Dies je iets? Daarin scheurt 007 over de wateren van Halong Bay in Vietnam. Al schrijven de Vietnamezen het ook wel als Ha Long Bay. Ha Long Bay is aan baai met duizenden kalkstenen rotsformaties in turkoois water. Het heeft veel weg van Zuid-Thailand, en de beide plekken worden daarom nog wel eens afgewisseld als filmlocatie. Mocht jij Halong Bay binnenkort bezoeken, dan zijn deze vijf dingen erg leuk om er te doen.

1. Maak een boottocht

Zeg je Halong Bay, dan zeg je boottochten! Logisch ook, want dit waterlandschap valt niet per auto te ontdekken. Rijd dus naar Halong City en stap daar op een boot, of boek een tourtje vanuit Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. Welke optie je ook kiest, aan die boot ontkom je niet! Vrijwel alle boten in Halong Bay zijn traditionele jonkboten en bieden de optie om één of meerdere nachten op de boot te blijven slapen. Doen!

Junk boat vietnam
Junk boat vietnam

2. Huur een kayak

Vaak is dit al onderdeel van een Halong Bay-tourtje vanuit Hanoi, maar is dat niet het geval of heb je zelf een boottocht geregeld, sla dan ook zeker het kayakken niet over. Het waterlandschap van Halong Bay leent zich er uitstekend voor, want golven zijn er vaak nauwelijks. Voel je één met de natuur en verken verlaten eilandjes, verborgen grotten en kleine baaitjes.

Kayak halong bay
Kayak halong bay

3. Bezoek een floating village

Net als in Thailand én in het zuiden van Vietnam, vind je ook in Halong Bay floating villages. Tja, waar rook is, is vuur. En waar water is, zijn drijvende dorpjes! De floating villages in Halong Bay zijn vrijwel allemaal floating fishing villages: de visserij staat dus centraal. Bekende plaatsjes in Halong Bay zijn Ba Hang, Cua Van, Vung Vieng and Cong Dam, al behoren deze laatste twee technisch gezien tot Bai Tu Long Bay, een minder toeristisch gedeelte dan Ha Long Bay.

Floating village Halong bay
Floating village Halong bay

4. Ga eilandhoppen: Cat Ba

Zoveel rotsformaties, zoveel eilandjes! Bij sommigen kun je aan land, waaronder het grootste eiland, Cat Ba Island. Cat Ba is het bekendste eiland van Halong Bay en vrijwel alle bootexcursies leggen hier even aan. Je kunt ook op Cat Ba blijven overnachten, want er zijn diverse hotels (en karaokebars). Maar geen paniek, het grootste gedeelte van het eiland bestaat uit mooie natuur en is zelfs een nationaal park.

Cat Ba
Cat Ba

5. Ontdek een grot

Veel rotseilandjes in Halong Bay zijn hol van binnen. Dit levert de mooiste grotten op: gigantische ruimtes vol eeuwenoud gesteente in de meest bizarre vormen en maten! Over het toerisme rondom de grotten zijn de meningen verdeeld. De gekleurde verlichting, aparte muziek en pinquinprullenbakken zijn verre van natuurlijk, maar zorgen wel voor een onvergetelijke ervaring. De Sung Sot Cave en de Dau Go Cave zijn populaire grotten in Halong Bay. Een meer unieke ervaring? Regel een individuele gids en ga op privé-excursie!, liefst naar een minder bekende maar minstens zo mooie grot natuurlijk!

Cave Halong Bay
Cave Halong Bay

Liever naar de grootste grot op aarde? Die vind je ook in Vietnam! Deze ‘grottunnel’ is circa vier kilometer lang en werd pas in de jaren ’90 ontdekt.

Top reizen naar Halong Bay

Reisorganisaties met reizen naar Halong Bay

Meer blogs over Halong Bay

Beoordelingen van Vietnam

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
8.8
Stranden
7.6
Steden
8.2
Eten & drinken
8.4
Activiteiten
8.5