Home
Blog
Bestemmingen
De 7 mooiste plekken van Myanmar

De 7 mooiste plekken van Myanmar

op 19 december 2016
2 minuten leestijd
De 7 mooiste plekken van Myanmar

Op zoek naar een mooie bestemming in Zuidoost-Azië die nog niet wordt overspoeld door toeristen? Dan wil je Myanmar zeker niet missen.

Myanmar, ook wel bekend als Birma, is een zeldzaam magisch pareltje in Zuidoost-Azië dat tot nu toe niet door het massatoerisme is ontdekt. Een authentieke beleving is nu nog gegarandeerd. De volgende 7 plekken mogen zeker niet ontbreken op je reisplanning.

1. Yangon

yangon
yangon

Grote kans dat je trip begint in Yangon en daarom wordt dit ook wel de gateway naar Myanmar genoemd. Een prachtige, levendige stad die ontzettend veel te bieden heeft. Met gemak kun je hier een paar dagen vertoeven. Slenter door het historische centrum, beleef de Indiase en Chinese wijk en bezoek allerlei typisch Birmese marktjes, zoals de Bogyoke Aung San markt. Het hoogtepunt in Yangon is de imposante Shwedagon Pagoda, één van de belangrijkste Boeddhistische tempels ter wereld. Bedekt met zo’n 50.000 kilo bladgoud en duizenden edelstenen mag je deze 100 meter hoge pagoda niet missen.

2. Bagan

Bagan
Bagan

Angkor, eat your heart out! Er is geen enkele plek ter wereld waar je zoveel Boeddhistische tempels, stoepa’s en pagode’s bij elkaar vindt. Het 42 vierkante kilometer grote tempelgebied verken je als echte Hollander natuurlijk op een fiets. Voorheen telde Bagan meer dan 10.000 tempels, maar tegenwoordig zijn er nog ‘maar’ zo’n 2.200 over. Wil je een fenomenaal uitzicht over het gebied, dan ga je naar de top van de 1.520 meter hoge Mount Popa waar je meteen een adembenemend mooie zonsondergang mee pikt.

3. Lake Inle

lake inle
lake inle

Voor veel reizigers is dit één van de hoogtepunten van een bezoek aan Myanmar. Het Inlemeer wordt omgeven door bergen heeft een grootte van twintig bij vijf kilometer. Je vindt er unieke dorpjes met huizen op palen, drijvende tuinen en de typische, lokale vissers die op bijzondere wijze over het meer roeien. Zeker doen: een boottrip over het meer en overnachten in één van de waterbungalows.

4. Myeik / Mergui Archipel

Mergui archipel
Mergui archipel

De minst bekende, maar misschien wel de allermooiste archipel van Azië: de 800 eilanden van de Mergui (of Myeik) Archipel in de Andaman Zee. De meeste eilanden zijn onbewoond en toeristische faciliteiten zijn er niet, dus het gebied is alleen per georganiseerde cruise te bezichtigen. Je vindt hier onbeschrijfelijk mooie stranden, ongerepte natuur en een gigantisch aanbod van flora en fauna. Hier leeft ook de oudste nomadenstam ter wereld, de Moken of sea gypsies. Het grootste gedeelte van het jaar leven zij super basic op hun primitieve boten in de prachtige archipel.

5. Mrauk U

Mrauk U
Mrauk U

De 'Lost City of Mrauk U' is niet meer zo verloren als de naam doet vermoeden, maar deze magische stad in het westen van het land is absoluut een bezoek waard. Zeker als je van avontuur houdt, want je kunt hier alleen per boot komen. In Mrauk U hangt een bijna surrealistisch sfeertje, vooral in de vroege ochtend als de stad wordt bedekt door een deken van mist. Hier vind je het authentieke, Birmese plattelandsleven en naast een horde vriendelijke monniken, kom je hier maar weinig mensen tegen. Niet voor niets is dit de eerste bestemming in Myanmar die op de Unesco Werelderfgoedlijst staat.

6. Mandalay

mandalay
mandalay

In het religieuze centrum van het land vind je honderden Boeddhistische bouwwerken. Het absolute hoogtepunt is de Kuthodaw-pagode. Bezoek ook het Fort van Mandalay en beklim de Mandalay Hill waar je een schitterend uitzicht over de stad en de omgeving hebt. Ook in de omgeving van Mandalay vind je prachtige plekken die je gezien moet hebben. U Bein Bridge is met zijn 1,2 kilometer de langste teak brug ter wereld. In Saigang kun je ontkomen aan de drukte van Mandalay en heb je een schitterend uitzicht op smaragd groene heuvels en een bonte verzameling stoepa’s.

7. Ngapali

ngapali
ngapali

Wie even genoeg heeft van de overdosis tempels en pagodas in Myanmar, kan heerlijk gaan chillen op één van de prachtige stranden die het land rijk is. Een absolute topper is Ngapali, ten zuiden van Thandwe. Dit bountystrand kan zo uit een vakantiegids zijn weggeslopen, met parelwitte zand, een azuurblauwe zee en een prachtige onderwaterwereld. Geen volle stranden en lawaaierige bars; hier kun je nog lekker genieten van het relaxte strandleven en van pure rust.

 

Top reizen naar Myanmar

Reisorganisaties met reizen naar Myanmar

Meer blogs over Myanmar

Beoordelingen van Myanmar

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
7.9
Cultuur
8.7
Stranden
7
Steden
7.2
Eten & drinken
7.5
Activiteiten
7.8