Home
Blog
Bestemmingen
Waarom een rondreis Myanmar écht een heel goed idee is

Waarom een rondreis Myanmar écht een heel goed idee is

op 24 september 2019
2 minuten leestijd
Waarom een rondreis Myanmar écht een heel goed idee is

Myanmar is een magische bestemming in Zuidoost-Azië en nog niet overspoeld door massatoerisme. Spectaculaire natuur, eindeloos veel tempels en prachtige stranden. Een super idee voor een rondreis!

Myanmar, het vroegere Birma, grenst aan het overpopulaire Thailand. Terwijl veel toeristen kiezen voor een rondreis door Thailand, laten ze Myanmar vaak links liggen. En dat is zonde. Wij vertellen je waarom een rondreis door Myanmar zo’n goed idee is.

Het échte Birmese leven

In vergelijking met veel andere landen in Zuidoost-Azië is Myanmar nog niet zo gek lang open voor toerisme. Het land is dan ook nog niet verpest door hordes toeristen en foute full moon parties. Dat zorgt voor een nog écht authentieke ervaring waar je je kunt onderdompelen in het leven van de lokale bevolking. Tijdens je rondreis kom je oog in oog te staan met het Birmese plattelandsleven, de indrukwekkende cultuur én de vele vriendelijke monniken.

tempel myanmar
tempel myanmar

Tempels, tempels en nog eens tempels

In heel Azië kom je prachtige tempels tegen, maar Myanmar spant de kroon. In het hele land kom je de meest indrukwekkende tempels tegen. Zo is Bagan voor veel mensen één van de highlights van een rondreis door Myanmar. In dit tempelcomplex vind je meer dan 2.200 tempels, ruïnes en stoepas. Absolute aanrader zijn de zonsondergangen en -opkomsten en voor een spectaculair uitzicht ga je naar de top van de 1.520 hoge Mount Popa.

yangon myanmar
yangon myanmar

Indrukwekkende, authentieke steden

Myanmar heeft een aantal prachtige steden die een bezoek meer dan waard zijn. Yangon, voor veel mensen het startpunt van hun rondreis door Myanmar, is een prachtige stad met een indrukwekkend historisch centrum en veel gezellige typisch Birmese marktjes. Je vindt hier ook de 100 meter hoge Shwedagon Pagoda, één van de belangrijkste Boeddhistische tempels ter wereld. Ook Mandalay, het religieuze centrum van het land, is een indrukwekkende bestemming. In de stad vind je honderden Boeddhistische bouwwerken, de beroemde Kuthodaw-pagode en Fort Mandalay. Vanaf Mandalay Hill heb je een betoverend uitzicht over de stad.

lake inle
lake inle

Goedkoop en eenvoudig rondreizen

Het openbaar vervoer werkt prima in Myanmar en is een goedkope manier om het land te verkennen. Al kunnen de afstanden tussen alle interessante bestemmingen behoorlijk groot zijn, er rijden voldoende (nacht-)bussen voor een prikkie. Een groot voordeel van de bus overdag is dat je kunt genieten van de prachtige landschappen. Houd er wel rekening mee dat accommodatie in vergelijking met veel andere landen in Zuidoost-Azië vaak juist iets duurder is. Ook zijn hotels soms behoorlijk basic en is de keuze niet altijd even groot. Voor populaire bestemmingen zoals het Inle Meer is het daarom aan te raden je accommodatie van te voren te boeken.

ngapali
ngapali

Myanmar hotspots die je zéker niet mag missen

Een absoluut hoogtepunt is Lake Inle. Dit gigantische wordt omgeven door imposante bergen, dorpjes met huizen op palen en drijvende tuinen. Tijdens een boottochtje over het meer kom je de lokale vissers tegen. Het is ook leuk om te overnachten in één van de waterbungalows. Ook strandliefhebbers komen in Myanmar aan hun trekken. Ngapali is een bountystrand dat zo uit een vakantiegids lijkt weggeslopen. Ook Ngwe Saung heeft prachtige parelwitte standen en een kraakheldere zee. Voor een super unieke strandervaring tippen we de 800 eilanden van de Mergui (of Myeik) Archipel in de Andaman zee. Ongerepte natuur, onbeschrijflijk mooie stranden en je komt hier de oudste nomadenstam ter wereld tegen, de Moken of sea gypsies.

Top reizen naar Myanmar

Reisorganisaties met reizen naar Myanmar

Meer blogs over Myanmar

Beoordelingen van Myanmar

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
7.9
Cultuur
8.7
Stranden
7
Steden
7.2
Eten & drinken
7.5
Activiteiten
7.8