Mount Fuji

Mount Fuji

Legendarische berg in Japan

Mount Fuij is beroemdste berg van Japan en een regelrecht icoon. De kenmerkende berg siert vele schilderijen, ansichtkaarten en reisgidsen en wordt al honderden jaren aanbeden door de Japanse bevolking. Ervaren klimmers kunnen zich wagen aan de tocht omhoog, maar geloof ons: van een afstandje is de berg minstens zo indrukwekkend.

Top reisorganisaties naar Japan

Top reisorganisaties naar Japan
Mount Fuji

De mysterieuze Mount Fuji is 3776 meter hoog en de hoogste berg van Japan. Voor Japanners is de berg heilig en staat deze in verbinding met god. De berg werd door de eeuwen heen bedwongen door vele pelgrims, maar tegenwoordig is Mount Fuji vooral een toeristische bestemming.

Mount Fuji beklimmen

"Hij die Mount Fuji éénmaal beklimt is een wijs man, hij die twee keer naar boven gaat een dwaas", luidt een bekend Japans gezegde. De klim naar de top van Mount Fuji staat niet bekend om haar mooie route of wandeling door indrukwekkende natuur. Sterker nog, de klim omhoog is een slopende tocht en niet zonder risico’s, maar toch leggen elk klimseizoen talloze locals én toeristen de weg naar boven af. De berg is verdeeld in 10 stations en de meeste klimmers beginnen bij nummer vijf, halverwege de berg en eenvoudig te bereiken met de auto. Er lopen verschillende routes de berg op, de een moeilijker dan de ander. Op een zeldzaam heldere dag is het uitzicht vanaf de top geweldig, maar dan moet je geluk hebben. Het officiële klimseizoen van Mount Fuji is kort en loopt van 1 juli tot 31 augustus.

Mount Fuji, Japan
Mount Fuji, Japan

Mount Fuji, Japan
Mount Fuji, Japan

Fuji Five Lakes

Als je niet van plan bent om Mount Fuji te beklimmen, maar de iconische berg wel van een afstandje wil aanschouwen, dan kun je het best verblijven bij de Fuji Five Lakes. Een regio aan de noordelijke kant van Fuji en beroemd om de vijf mooie meren en de geweldige uitzichten op de berg. De regio is een populaire vakantiebestemming en heeft met name outdoorliefhebbers een hoop te bieden. Je kunt er uitstekend hiken, vissen, wintersporten en kamperen.

Fuji Sengen-Jinja

De Fuji Sengen-Jinja is een belangrijke schrijn ten noorden van de berg. Deze tempel dateert uit de achtste eeuw en is gelegen in een dicht bos. Het was voor pelgrims vroeger het startpunt van de barre tocht op Mount Fuji, een laatste moment om te bidden tot de goden, voordat ze begonnen aan de 19 kilometer lange weg omhoog. Klimmers die de traditionele route volgen zullen hier het pad vinden dat omhoog leidt, maar je kunt het ook slechts bij het bewonderen van de tempel laten.

Fuji Sengen-Jinja
Fuji Sengen-Jinja

Fuji Sengen-Jinja, entree
Fuji Sengen-Jinja, entree

Itchiku Kubota Art Museum, Japan
Itchiku Kubota Art Museum, Japan

Itchiku Kubota Art Museum

Itchiku Kubota was een bekende Japanse textielkunstenaar en geroemd om zijn talent voor Tsujigahana, een eeuwenoude techniek om zijde te beschilderen. Zijn liefde voor het vak ontstond na een bezoek aan het Tokyo National Museum, en inmiddels wordt zijn eigen werk ook tentoongesteld. Het Itchiku Kubota Art Museum heeft een indrukwekkende collectie van handbeschilderde kimono’s, maar de architectuur van het pand en omliggende tuin zijn minstens zo interessant. 

Fuji Viewing Platform

Vanaf de oostelijke oevers van Lake Kawaguchi vertrekt een kabelbaan naar het verderop gelegen Fuji Viewing Platform. Hier heb je vanaf een hoogte van ruim 1100 meter panoramische uitzichten over Mount Fuji en de lager gelegen meren. Let onderweg vooral op de vele dierfiguren die je hier ziet, het is een verwijzing naar een oude volksvertelling waarbij een konijn en wasbeer de belangrijkste personages zijn. Mocht je sportief zijn aangelegd dan kun je vanaf het uitkijkplatform een mooie hike maken naar Mount Mitsutoge, gelegen op 1785 meter en met nog veel mooiere uitzichten op de beroemde berg.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Arakura Sengen Shrine, Japan
Arakura Sengen Shrine, Japan

Arakura Sengen Shrine

Een van de meest bekende plaatjes van Mount Fuji is de foto met een prachtige Japanse pagode op de voorgrond. De pagode in kwestie is de Chureito Pagode en onderdeel van Arakura Sengen Shrine, gelegen op enkele minuten lopen van het Shimon-Yoshida treinstation. Oorspronkelijk gebouwd als vredesmonument, maar inmiddels een van de meest iconische decors van Japan en een geliefde spot voor foto’s van Mount Fuji. Vanaf een afstandje heb je een spectaculair uitzicht over de pagode en de met sneeuw bedekte bergtop in de verte, en vooral tijdens het seizoen van de kersenbloesem en in de herfst is het hier fenomenaal mooi.

Fuji-Q Highland

Je moet er zin en tijd voor hebben, maar als je van achtbanen houdt of met een gezin reist dan is het Fuji-Q Highland een welkome afwisseling op alle tempels en pagodes. Het pretpark heeft vier spectaculaire achtbanen en record brekende attracties. Een origineel perspectief om Mount Fuji te bekijken, mits je natuurlijk je ogen open durft te houden…

Fuji-Q Highland
Fuji-Q Highland

Mount Fuji
Mount Fuji

Reizen naar Mount Fuji — Hoe kom je er?

Mount Fuji is gelegen ten zuiden van Tokyo, en wanneer je de trein van Tokyo naar Kyoto neemt dan zal je ongetwijfeld een glimp van de berg opvangen. Voor een goede blik op Mount Fuji moet je echter een andere route nemen. Fuji Five Lakes is vanuit Tokyo het best te bereiken met de bus of de trein, je doet er ongeveer anderhalf uur over.

Populaire reizen naar Mount Fuji

Meer bezienswaardigheden in Japan

Alle bezienswaardigheden in Japan

Japan ervaringen & beoordelingen

Er zijn nog niet genoeg Mount Fuji ervaringen toegevoegd. Daarom tonen we hier de ervaringen van onze reizigers tijdens hun rondreis Japan.
Natuur & omgeving
8.3
Cultuur
8.4
Stranden
6.8
Steden
9
Eten & drinken
8.5
Activiteiten
8.6
8,4

Geen cash gebruiken is een foute tip

Japan
Groepsrondreis met Djoser
15-05-2023

Geen cash gebruiken is een foute tip. Japanner doen bijna alles met cash. Op heel veel plekken is het zelfs cash only.

Hans reisleider Djoser
8,4

Door Passaat geregelde rondreis-Japan

Japan
Individuele rondreis
12-02-2017

De Alpen van Japan heel bijzonder plaatsen; en naar de culturele steden trip; naar de heilige berg Koya bij de klooster; Kortom een super reis gehad

Susan Suharli
in November 2016
8,6

Een zeer afwisselende rondreis door een prachtig land

Japan
Groepsrondreis met Shoestring
08-02-2017

Fukuoka, Hiroshima, Tokio, Kyoto zijn absoluut steden die je moet zien.
Van Kyoto naar Tokio met de shinkansen (hoge snelheidstrein) is een beleving op zich.

Ingrid Hulsegge
Gereisd met vrienden in September 2016
9,4

Verfijnde Japanse cultuur is niet te vergelijken met het westen.

Japan
Individuele rondreis
30-01-2017

In Japan is alles goed geregeld: Het openbaar vervoer is altijd netjes op tijd, mensen staan netjes in de rij voor vrijwel alles, elk hotel heeft shampoo en douchegel, er is geen afval op straat te bekennen, geen zwervers, zieke mensen dragen een mondkapje zodat ze je niet aansteken, als je een scheetje moet laten op het toilet is er een knop om een doorspoelgeluid na te bootsen zodat de mensen buiten het wc-hokje het niet doorhebben. Alleen al die comfort was de moeite waard om naar Japan voor te komen.

Echter, wat Japan echt uniek maakt is de prachtige cultuur. Zen-boeddhisme. Waardering voor het esthetische. Alles is mooi en tradities worden in ere gehouden. Slapen in een Ryokan is echt een must. Rondlopen in een kimonopak, slapen op een tatami mat, badderen in het badhuis, heel veel kleine gerechtjes eten met vis en rijst, groene matcha thee drinken en Japanners die uiterst vriendelijk zijn en altijd hun best voor je doen en na alles een buiging doen.

Japan is het land waar ik het liefst elk jaar heen zou gaan.

Charlotte Schutte
Gereisd met partner in March 2016
7,5

Prachtig

Japan
Single parent reis
21-01-2017

Japan is prachtig! Zeker een aanrader

Rosanne
Gereisd met partner in August 2016

Wil je meer weten over reizen naar Japan? Bekijk tips & ervaringen.

Rondreizen naar Japan