Bezienswaardigheden

De mooiste bezienswaardigheden van Japan

Tokio

In de hoofdstad van Japan is het een drukte van jewelste. Miljoenen mensen wonen en werken er tussen de torenhoge wolkenkrabbers en flikkerende neonreclame. Ginza is de uitgaanswijk van Tokio waar je ook goed kunt winkelen. Shinjuku is de wijk waar je alle nieuwe gadgets kunt vinden. Japanners zijn gek op kopieën trouwens. Het station is nagemaakt van Amsterdam CS en de Tokio Tower is een kopie van de Eiffeltoren.

Kyoto

Vergeleken met Tokio is Kyoto de rust zelf. Je vindt er wel 2.000 tempels en omdat Kyoto niet veel te lijden heeft gehad in de oorlog zijn er nog veel meer historische gebouwen bewaard gebleven. Naast tempels vind je er ook schitterende paleizen en tuinen. Het Kinkakuji (Gouden Paviljoen) is de beroemdste. De nabij gelegen stad Nara heeft eveneens veel tempels en pagodes om te bezichtigen. Het Narapark is ook de moeite waard.

Nagasaki en Hiroshima

Uit historisch oogpunt is het interessant om een bezoek te brengen aan de twee steden die een atoombom op zich zagen vallen. Je vindt er nog veel monumenten die herinneren aan deze gruwelijkheden. In Nagasaki zijn ze gek op Nederland. Zo hebben ze bijvoorbeeld Huis Ten Bosch nagebouwd.

Fuji-Yama

Fuji is de hoogste en bekendste berg van Japan met zijn 3776 meter. Eigenlijk is het een vulkaan, maar sinds 1707 is hij niet meer uitgebarsten.

De Japanse Alpen

Op het eiland Honshu ligt Matsumoto, waar je een oude burcht uit 1504 kunt bezichtigen. Van hieruit kun je mooie wandelingen maken door de Japanse Alpen. Ook klimmen kun je hier goed, of je nu ervaring hebt of niet.

Hokkaido

Het eiland Hokkaido is synoniem voor natuur. Je zult er niet veel cultuur tegenkomen, zelfs niet in de grote stad Sapporo. In plaats daarvan wordt je waar je ook komt omringd door de wonderschone Japanse natuur.

Meer weten over reizen naar Japan?

Bekijk hier alle informatie

Reizen naar Japan