Nagasaki

Nagasaki

Stad vol bezienswaardigheden

Nagasaki ligt niet echt op de geijkte reisroute door Japan, maar de stad is interessant genoeg om een omweg voor te maken. Niet alleen om de impact van de atoombom met eigen ogen te zien, maar ook omdat er best wat interessante bezienswaardigheden in Nagasaki zijn.

Top reisorganisaties naar Japan

Top reisorganisaties naar Japan
Nagasaki

De Japanse havenstad Nagasaki kent een roerige geschiedenis, maar is de laatste decennia uitgegroeid tot een boeiende bestemming. Je kunt er interessante musea, mysterieuze tempels en een verlaten eiland bezoeken dat dienst deed als decor in een James Bond film.

Nagasaki Atomic Bomb Museum

De stad Nagasaki is onlosmakelijk verbonden met de atoombom. Op 9 augustus 1945 wordt de stad verwoest tijdens een luchtaanval van de Amerikaanse luchtmacht, drie dagen nadat ook Hiroshima werd gebombardeerd. De tragedie markeert het eind van de Tweede Wereldoorlog, maar dat geldt niet voor Japan. In de jaren die volgen overlijden nog honderdduizenden mensen aan de gevolgen van straling. Een bezoek aan het Nagasaki Atomic Bomb Museum is daarom verplichte kost tijdens een reis naar Nagasaki, want hier leer je meer over de toedracht en nasleep van de atoombom. Het is een interessant museum dat verschillende kanten van het verhaal belicht.

Nagasaki, Japan
Nagasaki, Japan

Nagasaki, Japan
Nagasaki, Japan

Peace Hill

Behalve het Nagasaki Atomic Bomb Museum herinnert ook Peace Hill aan de gevolgen van de atoombom. Peace Hill is een monument dat zich bevindt op de plek van inslag en omvat een beeldenpark met kunstwerken uit verschillende landen. Elk jaar wordt hier een indrukwekkende vredesceremonie gehouden, maar je kunt er ook een aantal overblijfselen van het bombardement bekijken. Zo staan hier de ruïnes van de gebombardeerde Urakami kathedraal en overblijfselen van de Sanno Shinto Schrijn poort.

Glover Garden

Een van de bekendste bezienswaardigheden in Nagasaki is Glover Garden, dat sinds 2015 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. In dit deel van de stad vind je een bijzondere collectie van traditionele houten herenhuizen, gebouwd voor de buitenlandse kooplieden. Het is het meest Europese stukje van Nagasaki en volgens sommigen zelfs het meest Europese stukje van heel Japan. De tuin zelf is prachtig aangelegd en vanaf deze plek heb je een goed uitzicht over de haven van Nagasaki.

Nagasaki, Japan
Nagasaki, Japan

Nagasaki, Japan
Nagasaki, Japan

Hashima

Hashima Island wordt ook wel vergeleken met een slagschip vanwege haar kenmerkende vorm. Het het vervallen mijnstadje is in korte tijd uitgegroeid tot een van de hoogtepunten van Nagasaki, en dat heeft alles te maken met de James Bond film die hier werd opgenomen. Er werden verschillende scènes van de film Skyfall gefilmd en sindsdien worden regelmatig rondleidingen gegeven door de uitgestorven straten.

Mount Inasa

Het letterlijke hoogtepunt van je bezoek aan Nagasaki is Mount Inasa, dat met een hoogte van 333 meter boven het centrum uittorent. Je kunt met een kabelbaantje naar de top reizen en daar wacht een fantastisch uitzicht over de stad. Plan je bezoek aan de top van de berg bij voorkeur in de avonduren, als alle lampjes in de stad aan gaan. Het stadse uitzicht is een van de mooisten in heel Japan, dus vergeet ook niet om je camera mee te nemen.

Nagasaki, Japan
Nagasaki, Japan

Nagasaki, Japan
Nagasaki, Japan

Tempels en schrijnen

Tijdens een rondreis door Japan kun je natuurlijk niet om de vele tempels en schrijnen heen. Ook in Nagasaki kun je de nodige Japanse gebedshuizen bezoeken. Een van de mooiste tempels in Nagasaki is de Shofuku-ji-tempel. Deze klassieke tempel is verrassend goed bewaard gebleven en een prachtig voorbeeld van Japanse architectuur. Minstens zo interessant is de Fukusai-ji tempel, deze tempel heeft namelijk de vorm van een schildpad met op zijn rug een beeld van een heilige. Tot slot is het ook een aanrader om de Suwa Schrijn in je planning op te nemen. Deze schrijn is prachtig gelegen en kent een interessante geschiedenis.

Nagasaki Museum voor Geschiedenis en Cultuur

Behalve het Nagasaki Atomic Bomb Museum is het ook een aanrader om een bezoek te brengen aan het Nagasaki Museum voor Geschiedenis en Cultuur. Dit is een van de interessantste musea van de stad en staat volledig in het teken van de geschiedenis van de stad. Er zijn tentoonstellingen over de verschillende periodes en ook de Nederlandse geschiedenis komt kort aan bod. Nagasaki was vroeger een belangrijke handelshaven en tijdens een rondleiding door het museum leer je meer over haar geschiedenis.

Nagasaki, Japan
Nagasaki, Japan

Nagasaki, Japan
Nagasaki, Japan

Reizen naar Nagasaki — Hoe kom je er?

Nagasaki ligt helemaal in het westen van het Japanse eiland Kuyshu, een redelijke uithoek en niet echt gelegen op de standaard reisroute. Om er te komen kun je dus het best een binnenlandse vlucht nemen. Nagasaki Airport heeft directe verbindingen met onder andere Tokyo en Osaka, maar je kunt ook rechtstreeks vanuit Shanghai of Seoul vliegen.

Eenmaal aangekomen in Nagasaki kun je rekenen op een gestroomlijnd netwerk van trams, dat vrijwel de hele stad beslaat. Trams rijden de hele dag door en zijn een comfortabele manier om de stad te verkennen. Het is daarnaast ook mogelijk om gebruik te maken van de bus.

Populaire reizen naar Nagasaki

21-daagse familiereis Japan

21-daagse familiereis Japan

21 dagen
Individuele rondreis
Familiereis
Deze 21-daagse rondreis door Japan is ideaal om het land van de rijzende zon met het hele gezin te ontdekken. Japan is bijzonder in al zijn facetten. Eeuwenoude kastelen en tempels, tot in perfectie bereide gerechten, hypermoderne steden, karaoke en traditionele geisha's en sfeervolle ryokans; zo maar een aantal voorbeelden van typisch Japanse kenmerken die je tijdens deze reis zult ontdekken.De rondreis begint in Tokio waar je je ogen uitkijkt bij de wereldberoemde Shibuya Crossing en waar je de bruisende wijken van deze wereldstad verkent. Reis vanaf Tokio met de Hakone Free Pass, bus en bullet trein door het groene hart van Japan. Via Hakone, Tsumago, Takayama en Kanazawa aan de westkust, reizen we door naar de oude stad Kyoto. Kyoto met zijn sfeervolle tempels, prachtige tuinen, traditionele theehuizen en geisha's mag zeker niet ontbreken in een rondreis door Japan. In Hiroshima kom je meer te weten over de destrastreuze gevolgen van de atoombom die de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog verwoeste. Maar je ziet ook dat Hiroshima meer te bieden heeft dan alleen deze historische gebeurtenis. De laatste dagen van deze afwisselende rondreis besteed je in de zuidelijke provincie Kyushu. Je bezoekt in Nagasaki de Nederlandse wijk waar Nederlanders tot de 19de eeuwe een handelspost hadden. Geniet in Fukuoka nog even van de overheerlijke Japanse keuken bij een van de vele sfeervolle eettentjes. Met een tas vol nieuwe herinneringen aan deze mooie en verrassende bestemming vlieg je terug naar huis.
Kyoto, Hiroshima, Nagasaki, Kanazawa, Hakone, Tsumago, Takayama, Fukuoka

Meer bezienswaardigheden in Japan

Alle bezienswaardigheden in Japan

Japan ervaringen & beoordelingen

Er zijn nog niet genoeg Nagasaki ervaringen toegevoegd. Daarom tonen we hier de ervaringen van onze reizigers tijdens hun rondreis Japan.
Natuur & omgeving
8.3
Cultuur
8.4
Stranden
6.8
Steden
9
Eten & drinken
8.5
Activiteiten
8.6
8,4

Geen cash gebruiken is een foute tip

Japan
Groepsrondreis met Djoser
15-05-2023

Geen cash gebruiken is een foute tip. Japanner doen bijna alles met cash. Op heel veel plekken is het zelfs cash only.

Hans reisleider Djoser
8,4

Door Passaat geregelde rondreis-Japan

Japan
Individuele rondreis
12-02-2017

De Alpen van Japan heel bijzonder plaatsen; en naar de culturele steden trip; naar de heilige berg Koya bij de klooster; Kortom een super reis gehad

Susan Suharli
in November 2016
8,6

Een zeer afwisselende rondreis door een prachtig land

Japan
Groepsrondreis met Shoestring
08-02-2017

Fukuoka, Hiroshima, Tokio, Kyoto zijn absoluut steden die je moet zien.
Van Kyoto naar Tokio met de shinkansen (hoge snelheidstrein) is een beleving op zich.

Ingrid Hulsegge
Gereisd met vrienden in September 2016
9,4

Verfijnde Japanse cultuur is niet te vergelijken met het westen.

Japan
Individuele rondreis
30-01-2017

In Japan is alles goed geregeld: Het openbaar vervoer is altijd netjes op tijd, mensen staan netjes in de rij voor vrijwel alles, elk hotel heeft shampoo en douchegel, er is geen afval op straat te bekennen, geen zwervers, zieke mensen dragen een mondkapje zodat ze je niet aansteken, als je een scheetje moet laten op het toilet is er een knop om een doorspoelgeluid na te bootsen zodat de mensen buiten het wc-hokje het niet doorhebben. Alleen al die comfort was de moeite waard om naar Japan voor te komen.

Echter, wat Japan echt uniek maakt is de prachtige cultuur. Zen-boeddhisme. Waardering voor het esthetische. Alles is mooi en tradities worden in ere gehouden. Slapen in een Ryokan is echt een must. Rondlopen in een kimonopak, slapen op een tatami mat, badderen in het badhuis, heel veel kleine gerechtjes eten met vis en rijst, groene matcha thee drinken en Japanners die uiterst vriendelijk zijn en altijd hun best voor je doen en na alles een buiging doen.

Japan is het land waar ik het liefst elk jaar heen zou gaan.

Charlotte Schutte
Gereisd met partner in March 2016
7,5

Prachtig

Japan
Single parent reis
21-01-2017

Japan is prachtig! Zeker een aanrader

Rosanne
Gereisd met partner in August 2016

Wil je meer weten over reizen naar Japan? Bekijk tips & ervaringen.

Rondreizen naar Japan