Home
Blog
Bestemmingen
Rondreis Japan: de ultieme route voor 2-3 weken

Rondreis Japan: de ultieme route voor 2-3 weken

3 minuten leestijd
Rondreis Japan: de ultieme route voor 2-3 weken

Japan staat bij menig reiziger op de bucketlist en wij snappen waarom. Rondreizen door Japan is een droom die uitkomt! Wij tippen je de beste reisroute, tofste bestemmingen en mooiste bezienswaardigheden.

Het land van de rijzende zon is een land van uitersten. Japan is hypermodern en tegelijk mega traditioneel. Je hebt er talloze wolkenkrabbers en snelle treinen, maar ook tempels, kastelen en geisha’s in klassiek gewaad. Oude dorpjes vol oude huizen en uitgestrekte berglandschappen worden afgewisseld met wereldsteden met de hoofdletter W. Lekker eten kun je er als de beste, evenals relaxen in een authentieke ryokan mét onsen (een soort Japanse spa). Je kan het zo gek niet bedenken of je kunt het doen in Japan. De vraag is: wanneer ga je?

Reizen per trein

In zo’n uitgestrekt en divers land als Japan is het hartstikke zonde om slechts op één plek te blijven. Een rondreis is de beste optie om het land te ontdekken. Rondreizen in Japan doe je bij voorkeur per bullet train, de supersnelle Shinkansen trein die stipt op tijd rijdt. Schaf op tijd je JR pass aan voor één, twee of drie weken. Dit doe je via de website. Eenmaal in Japan laat je je voucher zien en krijg je de echte pas overhandigd.

Start: veelzijdig Tokyo

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Startpunt van je reis is waarschijnlijk Tokyo, waar je met KLM - of een andere maatschappij - rechtstreeks op kunt vliegen. Chil! Tokyo is al een bestemming an sich, dus trek zeker meerdere dagen (een week mag ook) uit om deze wereldstad te verkennen. Het drukste kruispunt ter wereld, in de wijk Shibuya, is een must-see, maar sla ook de rustige parken met mooie tempels, de bekende vismarkt en gamewijk Akihabara niet over. Slapen doe je – als je budget het toelaat – in het Park Hyatt, bekend van de film Lost in Translation.

Japanse Alpen

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Vanuit Tokyo rijd je in een paar uur met de trein de Japanse Alpen binnen, een prachtig berglandschap waar je even heerlijk kunt ontspannen. Boek sowieso een kamer in een traditionele ryokan, een Japans hotel waar je de hele dag chilt in je Japanse badjas en Japanse maaltijden op je kamer geserveerd krijgt. Zalm for breakfast! Uitstapjes zijn het spotten van sneeuwapen (die chillen in hotsprings hier hebben uitgevonden) en het bezoeken van UNESCO-stadje Shirakawa-go. In de winter kun je ook skien in de Japanse Alpen!

Cultureel Kyoto

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Volgende bestemming is Kyoto, misschien wel de tofste stad van Japan. Kyoto is ‘het Parijs van Azië’ en barst van de cultuur. Je vindt er de ene imposante tempel na de andere. Het bekende bamboebos en de Fushimi Inari Taisha zijn ook zeker een bezoekje waard. En wat dacht je van de Nishiki market, waar je de heerlijke Japanse gerechten proeft? Geisha’s spot je in Kyoto nog ‘in het wild’ in de wijk Gion. Tip: trek zeker meerdere dagen voor Kyoto uit. In een Airbnb voel je je gegarandeerd al snel thuis in deze metropool.

Bizar Osaka

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Osaka is sowieso de meest bizarre stad van Japan. Hectisch en chaotisch, vol automatenhallen en neon-advertenties. Het Times Square van het Oosten zeg maar! Check Dotonbori maar eens... Al je zintuigen zullen zeker aan hun trekken komen, maar na een paar dagen is het tijd om door te gaan. Hostel Jin is in dit ‘Klein Tokyo’ trouwens een aanrader!

Modern Hiroshima

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Bij de naam van deze stad gaat vast een lampje branden. Waarom? Hiroshima werd in 1945 getroffen door een atoomboom, wat de hele stad verwoestte, Inmiddels is Hiroshima weer grotendeels opgekrabbeld en is het een moderne metropool die er door haar treurige geschiedenis net even anders uitziet dan andere steden van Japan. Aanrader als je meer wilt leren over de geschiedenis van Japan! De verschillende gedenkplekken en musea geven je een goed inkijkje.

Mount Fuji

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Of je de berg nu beklimt of niet: je moet Mount Fuji gezien hebben als je een bezoekje brengt aan Japan. De berg is het icoon van het land en is prachtig om te zien. Mount Fuji is 3.776 meter hoog en daarmee de hoogste berg van Japan. Voor de Japanners is de berg heilig en staat deze in verbinding met god. De berg werd door de eeuwen heen veel beklommen door pelgrims,. Tegenwoordig is Mount Fuji vooral een toeristische bestemming. Tip: de mooiste foto’s maak je niet vanaf de berg, maar vanaf Fuji Five Lakes.

Tempelstadje Koyasan

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Last but not least is Koyasan, een klein maar bekend plaatsje ten zuiden van Osaka waar menig toerist al naar afreisde. Je kunt hier namelijk prachtige tempels spotten en zelfs verblijven in een traditionele tempel bij de boeddhistische monniken. Twee keer per dag mediteren, vegetarisch eten, een echte ervaring. Verwacht niet veel luxe en neem je spaarpot mee, maar het zal je zeker bij blijven!

Top reizen naar Japan

Reisorganisaties met reizen naar Japan

Meer blogs over Japan

Beoordelingen van Japan

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.3
Cultuur
8.4
Stranden
6.8
Steden
9
Eten & drinken
8.5
Activiteiten
8.6