Home
Blog
Bestemmingen
Bizar eiland in Australië: Cleft Island

Bizar eiland in Australië: Cleft Island

op 20 augustus 2015
1 minuut leestijd
Cleft Island, Australië
Cleft Island, Australië

Het is een apart gezicht: een grote rots die uit de zee steekt, met daarin een gigantische grot. Dit is Cleft Island, gelegen voor de kust van Zuid-Australië.

Cleft Island, ook wel bekend als Skull Rock, is een granieten eiland gelegen voor de kust van Wilsons Promontory in de staat Victoria in Australië. Het behoort tot een groep van drie eilanden genaamd de Anser Group, en is één van de meest pittoreske van alle eilanden in Wilsons Promontory.

De westelijke kant van het eiland heeft een gigantische grot met een grasachtige bodem, die waarschijnlijk ontstaan is toen de zeespiegel duizenden jaren geleden veel hoger was. De grot is 130 meter breed en 60 meter diep. Vanuit een bepaalde hoek lijkt het eiland op een schedel, vandaar de bijnaam 'Skull Rock'. Ooit dacht men dat de grot gebruikt werd als schietschijf voor passerende schepen.

Er zijn eigenlijk twee grote grotten aan de westkant. Het dak van de kleine grot ligt ongeveer 25 meter boven de zee en vormt de vloer van de bovenste grotere grot, en is bedekt met grond en vegetatie op het oppervlak.

Het eiland is praktisch ontoegankelijk vanwege de hoge verticale kliffen het ontbreken van een plek om aan te meren met een kleine boot. Hierdoor hebben maar weinig mensen voet op dit eiland gezet, of de grot verkend. Naar verluidt, hebben degenen die er wel geweest zijn er kanonskogels gevonden in de grot.

Top reizen naar Australië

25-daagse groepsrondreis Koala's & Kangoeroes in Australië

25-daagse groepsrondreis Koala's & Kangoeroes in Australië

24 dagen
Groepsrondreis
Uluru-Kata Tjuta National Park, Kangaroo Island, Blue Mountains National Park, Phillip Island, Port Arthur, Cradle Mountain-Lake St Clair National Park, Freycinet National Park, Wineglass Bay, Hobart, Adelaide, Kangaroo Valley

Reisorganisaties met reizen naar Australië

Meer blogs over Australië

Beoordelingen van Australië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.1
Cultuur
7.8
Stranden
9.1
Steden
8.4
Eten & drinken
8
Activiteiten
9