Home
Blog
Bestemmingen
5 Must-sees in Taiwan

5 Must-sees in Taiwan

op 12 februari 2014
1 minuut leestijd
5 Must-sees in Taiwan

Taiwan is een nog vrij onbekende, maar fantastische bestemming in Azië, die een verscheidenheid aan culinaire, culturele en visuele traktaties te bieden heeft. We hebben vijf must-sees voor je op een rij gezet.

Omdat Taiwan qua oppervlakte kleiner is dan Nederland, kun je hier tijdens een korte rondreis gemakkelijk alle hoogtepunten bezichtigen. Om het je gemakkelijk te maken, hebben we hieronder de vijf must-sees voor je op een rij gezet.

De Taipei 101

Wanneer je vanaf Schiphol in de Taiwanese hoofdstad Taipei landt, kun je bijna niet om de Taipei 101 heen. Deze gigantische wolkenkrabber heeft een hoogte van 508 meter, en was tot juli 2007 het hoogste gebouw ter wereld, nadat het in hoogte overtroffen werd door de in 2010 geopende Burj Khalifa. Je kunt hier de lift omhoog nemen met een snelheid van meer dan 60 kilometer per uur (de snelste liften ter wereld), om op verdieping 101 een oberservatiedek te bezoeken. Op heldere dagen kun je hier ontzettend ver kijken en sommige andere must-sees al zien liggen!

Tarokokloof

Door het Nationaal park Taroko, in het rotsachtige landschap van Oost-Taiwan, loopt 's werelds diepste marmeren kloof: de Tarokokloof. De natuurlijke schoonheid op deze plek is echt een verborgen schat en een goede manier om het te ontdekken is door het maken van een hike of fietstocht door dit park.

Sun Moon Lake

Sun Moon Lake is het grootste meer in Taiwan met stil, turquoise water. Het beste zicht op het meer heb je vanaf de top van de naburige Wenwu tempel, maar een aanrader is het maken van een boottocht op het meer. Het meer is omringd met theevelden, tempels en pagodes, die je allemaal kunt zien vanaf het midden van het meer. Onder de lokale toeristen is Sun Moon Lake ook een populaire bestemmingen. Zij komen hier om de regionale specialiteiten te proeven: fruit, wijn, cake en koekjes.

Zhiben Hot Springs

Vanwege zijn vulkanische landschap, beschikt Taiwan over een aantal natuurlijke hot springs, waarvan vele werden omgetoverd tot kuuroorden ten tijde van de Japanse bezetting. Hoewel ze vrijwel allemaal de moeite van een bezoek waard zijn, is de meest populaire de Zhiben Hot Springs. Hier kun je een duik nemen in het water en zippen van de ene pool naar de andere, om zo de temperatuur en massagestraal naar wens te kiezen. Heerlijk voor een stukje natuurlijke ontspanning tijdens je Taiwan rondreis!

Marine Biology Museum & Aquarium

Dit museum in Checheng beschikt over één van de beste aquaria in de wereld, en is een van de weinige met walvishaaien, de grootste vissen ter wereld. Daarnaast zijn er ook een groot aantal bijzondere lokale vissoorten te zien, allemaal gepresenteerd in transparante tunnels, waardoor je als bezoeker erg dicht bij kunt komen. Als onderdeel van hun onderzoeksprogramma, heeft het aquarium in Checheng een aantal jonge, en gewonde walvishaaien opgenomen, om deze geleidelijk weer vrij te laten in het wild.

Reisorganisaties met reizen naar Taiwan

Meer blogs over Taiwan

Beoordelingen van Taiwan

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
7.5
Cultuur
8
Stranden
7
Steden
8
Eten & drinken
8.5
Activiteiten
8