Home
Blog
Bestemmingen
Zuid-Korea's tweede stad: Busan

Zuid-Korea's tweede stad: Busan

op 11 oktober 2013
2 minuten leestijd
Zuid-Korea's tweede stad: Busan

Busan ligt in het zuidoostelijke puntje van Zuid-Korea's schiereiland en kan zich voegen bij steden als Milaan, Osaka, Melbourne en Manchester als 'tweede stad'.

Busan ligt in het zuidoostelijke puntje van Zuid-Korea's schiereiland en kan zich voegen bij steden als Milaan, Osaka, Melbourne en Manchester als 'tweede stad'.

Met een minderwaardigheidscomplex kampt Busan echter allerminst. Hoewel de stad niet beschikt over 'must-see' bezienswaardigheden, extreme schoonheid of een geschiedenis die de wereld deed schudden, heeft de stad Busan bezoekers toch veel te bieden. Zo zijn er vele goede outdoor activiteiten mogelijk, heeft men een liefde voor de kunst en is er een bruisend nachtleven. Ook het landschap zal je keer op keer verbazen met prachtige stranden, beboste heuvels, oude tempels en spannende winkelstraten.

Busan is gelegen aan de Nakdong rivier ten oosten van de Kumjung berg en heeft in totaal ongeveer 4,6 miljoen inwoners. Door zijn ligging aan de Japanse Zee (door de Koreanen Oost-Zee genoemd) is Busan een belangrijke havenstad met een grote containeroverslag.

Hoogtepunten van Busan

Het Busan Museum of Art is een bezoek waard om het werk van enkele vooraanstaande Koreaanse kunstenaars als Yang Dal-suk, Woo Shin-chool en Kim Jong-shik te zien. Busan viel pas echt op bij de internationale kunstwereld bij de opening van het verbluffende Busan Cinema Centre in 2011. Deze bioscoop is een waar architectonisch meesterwerk met grote open ruimten en strakke lijnen. Wanneer dit gebouw 's avonds wordt verlicht in een caleidoscoop van schitterende kleuren en afbeeldingen komt het pas echt tot leven.

Honkbal is één van Zuid-Korea's grootste obsessies en de fans in Busan staan bekend als de meest fanatieke supporters van het land. Een bezoek aan het Sajik Stadium is dan ook zeker een aanrader, zelfs als je niet van de sport houdt.

Uit eten gaan in Busan is ook een hoogtepunt met vele visgerechten als lokale specialiteit. De beste plek om de lokale vangst te proeven is op de moderne Jagalchi markt in Nampo-dong, waar rijen van exotische vissen klaarliggen om opgegeten te worden.

Omdat er veel studenten in Busan leven, heerst er ook een energiek nachtleven in de stad. Voor een kroegentocht moet je naar het studentengebied Kyungsung gaan en Vinyl Underground is een goede plek om van live muziek te genieten. Hier vlakbij vind je ook Ol' 55 waar je goedkope drankjes kunt krijgen in een levendige atmosfeer.

Wil je even helemaal tot rust komen, ga dan naar Busan's Spa Land. Deze bevindt zich in het Shinsegae Centum City complex, 's werelds grootste warenhuis.

Zuid-Korea staat misschien niet bekend als strandbestemming, maar Busan beschikt over een prachtige kustlijn met een sprankelende oceaan, dramatische rotsformaties en gouden stranden. Haeundae Beach in het oosten van de stad is het meest populaire strand van Busan met een aantrekkelijke baai met zacht zand. Andere stranden die de moeite waard zijn zijn Gwangalli en Songjeong.

Naast een mooie kustlijn is Busan ook gezegend met groene bosheuvels die ideaal zijn om te hiken. De 8,8km lange wandeling naar Geumjeongsan behoort tot de meest spectaculaire van Zuid-Korea, waarbij je onderweg de atmosferische Boeddhistische tempel Beomeosa tegenkomt en diverse mooie uitzichten over het bos. Vanaf Geumjeongsan kun je nog verder wandelen naar de Seokbulsa tempel, waar boeddhistische beelden zijn ingebouwd in de rotswand en waar je een panoramisch uitzicht hebt over de stad.

Gerelateerde blogs