Home
Blog
Opmerkelijk
Zuid-Koreaanse toeristenpolitie gaat 'Gangnam Style'

Zuid-Koreaanse toeristenpolitie gaat 'Gangnam Style'

op 18 oktober 2013
1 minuut leestijd

Het wereldwijde succes van de hit 'Gangnam Style' van de Zuid-Koreaanse zanger Psy heeft nu ook de nieuwe toeristische politiemacht van het land geraakt. Tenminste, als het gaat om de outfits.

Het wereldwijde succes van de hit 'Gangnam Style' van de Zuid-Koreaanse zanger Psy heeft nu ook de nieuwe toeristische politiemacht van het land geraakt. Tenminste, als het gaat om de outfits. De officieren die reizigers moeten beschermen hebben namelijk 'Gangnam Style' uniformen gekregen die zijn ontworpen door Kim Seo-Ryong, die ook de kostuums voor Psy verzorgde.

De dames en heren van de toeristen politie lijken nu met hun helder blauwe jasjes, slank gesneden broeken, donkere brillen en baretten nu meer op een mode politie.

Volgens de voorzitter van de Koreaanse Toerisme Organisatie zijn de 101 officieren er niet gekomen omdat Zuid-Korea een onveilig zou zijn, maar om als ambassadeurs te promoten hoe veilig het land is. De agenten spreken zowel Engels, Japans als Chinees en zullen vooral optreden tegen kooplieden en taxichauffeurs die te hoge bedragen vragen.

In april van dit jaar werd Psy al ingehuurd als ambassadeur voor het toerisme naar Zuid-Korea, waarbij hij te zien was in een serie tv-commercials en een groot optreden gaf.

Bij de introductie van de nieuwe toeristische politiemacht performde afgelopen woensdag een groep de 'Gangnam Style' dans in Seoul:

Gerelateerde blogs