Home
Blog
Bestemmingen
Is Botswana een veilig land voor een rondreis?

Is Botswana een veilig land voor een rondreis?

Is Botswana een veilig land voor een rondreis?

Er staat een waanzinnig mooie rondreis door Botswana op de planning. Maar net voor vertrek beginnen vrienden en familie zich toch een beetje zorgen te maken. Want een rondreis door Botswana, is dat nou wel zo veilig?

Botswana is een waanzinnig mooie bestemming voor een rondreis. Off the beaten track in zuidelijk Afrika met highlights als de Okavango Delta, Chobe National Park en en de zoutvlaktes van Makgadikgadi. Maar waar moet je op letten voor een veilige reis?

Gebruik je gezonde verstand

Botswana is een relatief veilig land, zeker in vergelijking met veel andere Afrikaanse landen. De criminaliteit kan in grote steden als Gaborone toenemen. Vraag altijd bij de lokale bevolking na in welke wijken je (’s avonds) beter niet kunt rondhangen. Verder is veilig op reis gaan eigenlijk een kwestie van je gezonde verstand gebruiken en waardevolle spullen uit het zicht houden.

botswana lion
botswana lion

botswana
botswana

hippo
hippo
 

Goed voorbereid op pad

Het verkeer is misschien wel het grootste veiligheidsrisico. De wegen in Botswana zijn doorgaans prima geasfalteerd. Maar in het drukke Gaborone kun je beter niet na zonsondergang rijden, mede doordat er dan meer dronken automobilisten op de weg kunnen zijn. Houd er ook rekening mee dat Botswana een groot en leeg land is. Als je op pad gaat, zorg dan voor voldoende water, eten én reserveonderdelen.

Eten & drinken in Botswana

Sommige reizigers worden tijdens hun vakantie ziek door voedsel of drinkwater. Dit heeft te maken met de hygiëne van keukens in restaurants, de bereiding van eten en de waterkwaliteit. In Botswana komt dit relatief weinig voor. Veel ingrediënten worden geïmporteerd uit Zuid-Afrika. Wel wordt het afgeraden om kraanwater te drinken. Liever koop je mineraalwater in de winkel.

Top reizen naar Botswana

Reisorganisaties met reizen naar Botswana

Meer blogs over Botswana

Beoordelingen van Botswana

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9
Cultuur
7.2
Stranden
n.v.t.
Steden
4.5
Eten & drinken
7.5
Activiteiten
8.7