Home
Blog
Bestemmingen
Gouden combi: rondreis Marokko combineren met een strandvakantie

Gouden combi: rondreis Marokko combineren met een strandvakantie

3 minuten leestijd
Gouden combi: rondreis Marokko combineren met een strandvakantie

Marokko ligt op ruim drie uur vliegen vanaf Amsterdam. Je bent er dus zó en toch ben je in een compleet andere wereld. Marokko is ideaal voor een zonvakantie maar je ziet meer van het land tijdens een mooie rondreis.

Wil je rondreizen door Marokko en alle hoogtepunten ontdekken? Maar ook nog een beetje chillen in je vakantie? Dat kan, want Marokko is het ideale land om strand en cultuur te combineren. Bezoek de mooie Koningssteden, de woestijn en sluit je reis af op een strand aan de Atlantische kust.

Casablanca & Rabat

Casablanca is de grootste stad van Marokko en is een goed beginpunt voor een reis door Marokko. Behalve een enorme markt is hier ook de indrukwekkende Hassan II Moskee te vinden. Dit is de grootste moskee van het land en zelfs een van de grootste ter wereld! Verder naar het noorden ligt Rabat, een van de Koningssteden en ook de hoofdstad van Marokko. Wandel hier door de blauwe straatjes of geniet van het uitzicht over het water onder het genot van een lokale lekkernij.

casablanca
casablanca

Meknes & Fez

Marokko heeft vier Koningssteden en dat zijn Marrakech, Rabat, Meknes en Fez. Meknes is een kleine stad waar je even lekker kan ontspannen. Pak een terrasje aan het plein en kijk je ogen uit! Niet ver van Meknes ligt Fez, de oudste van de Koningssteden. Deze stad heeft een lange en rijke geschiedenis en dat zie je overal terug. Bezoek hier zeker de medina (markt) maar neem wel een gids mee want anders verdwaal je gegarandeerd.

fez
fez

Woestijn

Vanaf Fez kun je via het Atlasgebergte doorreizen naar Merzouga, aan de rand van de zandduinen van Erg Chebbi. Zoveel zand heb je nog nooit gezien! Een kamelentocht mag hier niet ontbreken natuurlijk en als het kan tijdens de zonsondergang want dan ziet het er nog mooier uit! Maar je kan de woestijn overigens ook ‘gewoon’ met een jeep of quad bezoeken. Een aanrader is om te overnachten in een traditionele tent. Ga dan ‘s avonds ook zeker even naar buiten want de sterrenhemel is hier fenomenaal.

desert morocco
desert morocco

Kloven

Na deze gave ervaring in de woestijn kun je via de Todrakloof door naar de Dadeskloof. Zowel rond de Todra- als Dadeskloof kun je prachtige wandelingen maken en ook onderweg vanuit je auto of bus is er veel te zien. Nog een stukje verder reizen over een mooie weg door de bergen brengt je naar Aït Benhaddou. Het is maar een klein plaatsje maar met een enorme ‘Kasbah’, een typisch Marokkaans bouwwerk. Hier zijn ook veel films opgenomen.

ait benhaddou
ait benhaddou

Marrakech

Na deze indrukwekkende natuur kun doorreizen naar de laatste koningsstad: Marrakech. Overal vind je levendige markten (souks) met alle geuren en kleuren die je maar kan bedenken. Je kan hier ook heel goed shoppen en leuke souvenirs kopen. En geniet ook zeker van de typische Marokkaanse thee en het lokale eten bij straatverkopers.

marrakesh
marrakesh
 

Strandvakantie

En dan is het nu tijd om te relaxen aan de kust. Vanuit Marrakech reis je in een paar uur naar Essaouira, aan de Atlantische kust. Dit is een gezellig stadje waar je lekker kan wandelen of een terrasje kan pakken. Verse vis wordt dagelijks binnengebracht door de lokale vissers en er zijn dus veel visrestaurants te vinden. Essaouira heeft ook een breed strand waar je een strandbedje kan huren om even bij te komen van de reis door het binnenland.

Essaouira
Essaouira

Agadir

Wat verder naar het zuiden ligt Agadir, dé strandplaats van Marokko. Hier schijnt bijna altijd de zon en de zee is er schoon. Zon, zee en strand dus maar ook genoeg cultuur, leuke restaurants en lekker shoppen op de boulevard. Agadir is dus de perfecte afsluiting van een rondreis in Marokko om nog even een paar dagen te relaxen en genieten. Agadir is behoorlijk toeristisch maar er hangt een gezellige sfeer. En als je even klaar bent met het Marokkaanse eten zijn hier genoeg alternatieven te vinden!

agadir
agadir

Beste reistijd

In de zomer kan het in de steden in het binnenland behoorlijk heet worden. In de winter daarentegen kan het in het Atlasgebergte zelfs sneeuwen en zijn de wegen soms afgesloten. De beste reistijd voor een rondreis en zonvakantie in Marokko is dus het voorjaar en najaar. Het is dan minder heet maar nog steeds lekker warm en er valt weinig regen. Daarnaast is het dan ook iets rustiger dan in de drukke toeristische zomermaanden.

Reisorganisaties met reizen naar Marokko

Meer blogs over Marokko

Beoordelingen van Marokko

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.4
Cultuur
8.6
Stranden
7.2
Steden
8.4
Eten & drinken
8.1
Activiteiten
8.1