Home
Blog
Bestemmingen
Is Colombia een veilig land om te reizen?

Is Colombia een veilig land om te reizen?

1 minuut leestijd
Is Colombia een veilig land om te reizen?

Als je de media moet geloven, is Colombia niet bepaald een land waar je ontspannen met je backpack of rolkoffer over straat loopt. Maar is dit beeld wel terecht?

Waar de één Colombia roemt om zijn Andes-toppen, uitgestrekte Caribische kust, mysterieuze Amazone, archeologische ruïnes en traditionele koloniale gemeenschappen, zal een ander dit grote Zuid-Amerikaanse land in één adem noemen met de revolutionaire strijdkracht FARC, duistere cocaïnepraktijken en de meest beruchte drugsbaron Pablo Escobar. Maar is het veilig?

Geliefd Medellín

Met name Medellín heeft lange tijd wereldwijd in een kwaad daglicht gestaan. Op Netflix geeft de serie Narcos een natuurgetrouw beeld van hoe het er hier aan toe ging in vroegere tijden. Escobar heerste over de stad, schietpartijen waren dagelijkse kost en zodra de schemer viel, kon je maar beter zorgen dat je binnen zat met ramen en deuren gesloten. Tegenwoordig is de tweede stad van Colombia aan een opmars bezig en zijn wijken die voorheen bekend stonden als absolute no-go-area, zoals ‘Comuna Trece’ (commune dertien), geliefde en veilige toeristische trekpleisters.

Wat je (niet) moet doen in Colombia

Naast andere populaire hotspots als Cartagena, Santa Marta en Salento kent Colombia zeker ook delen waar je je niet, of in ieder geval niet onvoorbereid, naartoe wilt begeven. Putumayo, Nariño, Arauca en nationaal park La Macarena zijn hier voorbeelden van. Wanneer je goed informeert naar lokale veiligheidssituaties en geen onnodige risico’s neemt, zal je een waanzinnig Colombia gaan ontdekken en het land, samen met zijn warme bevolking, direct in je hart sluiten. Gebruik je verstand en geniet! 

colombia streets
colombia streets
 

Top reizen naar Colombia

Reisorganisaties met reizen naar Colombia

Meer blogs over Colombia

Beoordelingen van Colombia

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9
Cultuur
8.5
Stranden
9
Steden
8.8
Eten & drinken
7.8
Activiteiten
8