Home
Blog
Bestemmingen
Drie weken reizen door Peru: Dit moet je zien!

Drie weken reizen door Peru: Dit moet je zien!

2 minuten leestijd
Drie weken reizen door Peru: Dit moet je zien!

Een rondreis door Peru zal je nog lang bij blijven. Niet in de minste plaats door Machu Picchu! Maar er is nog veel meer te ontdekken.

Op veertien uur vliegen van Amsterdam ligt Peru, het Zuid-Amerikaanse land dat vaak in één adem genoemd wordt met Machu Picchu, één van de zeven wereldwonderen. Peru biedt een enorme variëteit aan cultuur, natuur en avontuur. Dit zijn de hoogtepunten op een rij:

1. Lima

Lima
Lima

Vaak ondergewaardeerd, maar absoluut de moeite waard om er een dag of twee rond te struinen. Het fijnst verblijf je in de wijken Miraflores of Barranco. Bezoek het historisch centrum van de stad voor een architectonische wandeling.

2. Cusco

Cusco
Cusco

Omdat Cusco de perfecte uitvalsbasis is voor Machu Picchu, vliegen velen vanuit Lima direct door naar deze keizerlijke stad in het Andesgebergte. Neem bij aankomst eerst een paar dagen de tijd om te wennen aan de 3.399 meter hoogte waarop Cusco gelegen is.

3. Machu Picchu

Machu Picchu
Machu Picchu

Het eerste wat je overigens te doen staat, zodra je in Cusco aankomt, is je bezoek aan Machu Picchu regelen. Je kan een georganiseerde tour doen via je ho(s)tel of een ticket kopen via het officiële Machu Pichu Office. Tussen april en november is de traditionele Inca trail begaanbaar. Wanneer je gebonden bent aan een strakke reisplanning en deze trail wilt lopen, is het aan te raden dit voor je reis al te boeken. Reis je in het regenseizoen, dan is de Salkantey-trek een mogelijk alternatief. Heb je geen trek in een trekking? Reserveer dan een plek in de trein die vanuit het pittoreske Ollantaytambo dwars door de bergen naar Aqua Calientes rijdt.

Tip: combineer Machu Picchu met een beklimming van Wayna Pichhu. Het gevoel en uitzicht wat je na anderhalf uur steil omhoog klimmen op die top ervaart, is magisch!

4. Sacred Valley

Sacred Valley
Sacred Valley

Ben je geen stadsmens, trek dan rondom Cusco de heilige vallei van de Inca’s in. Een ‘collectivo’ (bestelwagen) vervoert je eenvoudig van het ene dorpje naar het andere. Pisac, Urubamba en Ollantaytambo vormen pittoreske plaatsjes.

5. Huacachina

machu picchu
machu picchu

Een aanrader als je een weekendje wat anders wilt dan cultuur en natuur. Deze aangelegde oase in de woestijn staat garant voor een flinke adrenaline boost. Laat jezelf rondcrossen in een buggy door de zandduinen, huur een sandboard en ga los. En eh... vergeet daarbij niet je mond dicht te houden ;-)

6. Nazca

Nazca
Nazca

Op zes uur rijden vanaf Lima vind je het stoffige dorp Nazca. Hier vandaan vertrekken dagelijks kleine vliegtuigjes die een tour verzorgen boven de Nazcalijnen. Reserveer de vliegtour bij een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij (Aeroparacas is de beste optie). Tip: doe de tour in de ochtend en eet niet teveel van te voren.

7. Arequipa - Colca Cañon

Arequipa
Arequipa

Op 2.325 meter hoogte ligt het Koloniale Arequipa, een mooie, schone stad. Ontbijt op Plaza de Armas met het schilderachtige uitzicht op de kathedraal van Arequipa. Neem de tijd voor een stadswandeling en breng een bezoek aan het Inca-museum waar ijs-meisje Juanita tentoongesteld staat. Arequipa is tevens de perfecte uitvalsbasis voor een trip naar de Colca Cañon, een adembenemend mooie vallei met Cruz del Condor als hoogtepunt. Dichterbij een condor in het wild ga je niet komen.

8. Surfspots Huanchaco en Máncora

huanchaco
huanchaco

Oké laten we eerlijk zijn, ben je op zoek naar een mooie strandvakantie? Dan is Peru niet jouw land. Staat de kwaliteit van golven hoger op je prioriteitenlijst? Dan kan je je wel aangenaam laten verrassen. Huanchaco en Máncora zijn daarvoor de places to be. Waar Máncora vergeleken kan worden met het Salou van Spanje, is Huanchaco een meer chill out surfing paradijs.

Top reizen naar Peru

Reisorganisaties met reizen naar Peru

Meer blogs over Peru

Beoordelingen van Peru

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.6
Cultuur
8.6
Stranden
5.3
Steden
8.2
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.4