Home
Blog
Bestemmingen
6x Redenen waarom Arequipa in Peru zó'n mooi stadje is

6x Redenen waarom Arequipa in Peru zó'n mooi stadje is

2 minuten leestijd
6x Redenen waarom Arequipa in Peru zó'n mooi stadje is

Arequipa is groots en pittoresk tegelijk. De volgende zes hotspots maken dat je deze stad gegarandeerd wilt bezoeken als je naar Peru gaat.

Naast de authentieke Peruaanse vibe staat de witte stad Arequipa, gelegen op 2.335 meter hoogte, bekend om haar prachtige vulkanische natuurverschijnselen, geschiedkundige bouwwerken en indrukwekkende historie. Deze zes trekpleisters maken Arequipa bijzonder en wil jij ook met eigen ogen zien:

1. Plaza de Armas

plaza de armas
plaza de armas
 

Plaza de Armas is het kleurrijke hart van de stad waar locals bij elkaar komen, verliefde stelletjes in elkaar op gaan, straatmuzikanten hun Latijns-Amerikaanse klanken delen en toeristen een moment tot rust komen op een bankje in de schaduw. Vanaf van één van de vele restaurantjes rondom het plein aanschouw je de gezellige bedrijvigheid én heb je prachtig uitzicht op de meest belangrijke Kathedraal van Arequipa. ’s Avonds is het plein schitterend verlicht en proost je er met een ‘pisco sour’ op het goede leven.

2. El misti

el misti
el misti
 

De 5.822 meter hoge vulkaan El Misti siert het uitzicht van Arequipa op menig foto en is relatief makkelijk te beklimmen tussen juli en november. Een populaire route begint vanaf Chiguata en gaat via een acht uur durende bergopwaartse klim door ruig landschap naar het op 4.500 meter gelegen basiskamp. Van daar naar de top en terug duurt eveneens zo’n acht uur. Laat je avonturiers-hart sneller kloppen, maar doe het wel rustig aan op de grote hoogte!

3. Museo Santuarios Andinos

museo peru
museo peru
 

Dit museum geeft je een kijkje in de leefgewoonten van het oorspronkelijke indianenvolk van Peru. De Inca’s hielden er bijzondere gebruiken op na, waarvan de opoffering van het twaalfjarige meisje Juanita er eentje is die de rillingen over je lijf laten lopen. Haar bevroren lichaam is in dit museum van heel dichtbij te bewonderen. Bizar!

4. Yanahuara

yanahuara
yanahuara
 

Alle bezienswaardigheden van Arequipa zijn op loopafstand te bereiken. Wanneer je een stadswandeling maakt, is ook de serene buurt Yanahuara een bezoek meer dan waard. Vanuit het stadscentrum loop je in westelijke richting op Avenida Puente Grau. Steek de Puente Grau-brug over en sla na ongeveer zes blokken rechtsaf, Avenida Lima in. Op het kleine plein heb je een magisch uitzicht over de stad én vulkaan El Misti.

5. Chicha

chicha
chicha

Eten kunnen Peruanen als de beste. De meest beroemde chef-kok van Peru, Gastón Acurio, is in Arequipa eigenaar van restaurant Chicha, waar volop geëxperimenteerd wordt met culinaire heerlijkheden uit de Peruaans Inca-Spaanse keuken. Van alpaca-hamburgers tot ceviche, alle gerechten bezorgen je een smaaksensatie die naar meer smaakt!

6. Colca Canyon

colca canyon
colca canyon

Arequipa wordt vaak in één adem genoemd met de Colca Canyon. Vanuit de stad vertrekken diverse meerdaagse tours naar deze imposante kloof, die niet alleen een onvergetelijke indruk achterlaat vanwege de immens grote stukken gescheurde aarde, adembenemende uitzichten en pittoreske indianendorpjes, maar zeker ook door de Andes Condor. Deze grootste vogels ter wereld zijn op ooghoogte te bewonden op uitkijkpunt Cruz del Condor. Houd je spiegelreflex in de aanslag, want dit is echt heel bijzonder!

Top reizen naar Arequipa

Reisorganisaties met reizen naar Arequipa

Meer blogs over Arequipa

Beoordelingen van Peru

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.6
Cultuur
8.6
Stranden
5.3
Steden
8.2
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.4