Home
Blog
Bestemmingen
10x De mooiste steden van Zuid-Amerika

10x De mooiste steden van Zuid-Amerika

2 minuten leestijd
10x De mooiste steden van Zuid-Amerika

In deze top 10 staan een aantal Zuid-Amerikaanse bucketlist-bestemmingen, maar ook een paar verborgen pareltjes die zeker het ontdekken waard zijn!

Bij zowel doorgewinterde reisaddicts als reisfanaten in de dop komt Zuid-Amerika vroeg of laat op de bucketlist voor. En niet onterecht, want dit continent biedt zowel natuur en cultuur als avontuur en heerlijke strandbestemmingen. Elk land is anders en de keuze voor jouw bestemming hangt sterk af van je budget en waar je precies naar op zoek bent. Maar deze tien mooie bestemmingen moet je zeker aandoen tijdens een rondreis door Zuid-Amerika!

1. Cusco (Peru)

Cusco
Cusco

Cusco ligt op zo’n 3.400 meter hoogte en behoort niet voor niets tot het werelderfgoed van UNESCO. Een unieke smeltkroes van oud en nieuw en het archeologische hoogtepunt van Zuid-Amerika. Cusco is een magische plek en de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Machu Picchu.

2. Buenos Aires (Argentinië)

Buenos Aires
Buenos Aires

Geen verrassende keuze, maar absoluut een stad die je beleefd moet hebben. Uiteraard leer je in de wijk San Telmo de tango te dansen en struin je door de vele kleurrijke straatjes en marktjes. Tot in de late uurtjes ga je helemaal los in het bruisende uitgaansleven.

3. Machu Picchu (Peru)

Machu Picchu
Machu Picchu

Peru staat bekend als het land van de beroemde Inca-ruïnes en lama’s. Machu Picchu heb je vast al eens op een foto gezien, maar om zelf de Incatrail naar het bouwwerk te lopen is een onbeschrijfelijke ervaring. Een magische wandeling met uitzicht op de bergtoppen van het Andesgebergte.

4. Puerto Iguazú (Brazilië, Paraguay, Argentinië)

Waterfalls
Waterfalls

Puerto Igauzú is gelegen op het drielandenpunt van Brazilië, Paraguay en Argentinië en hier bevindt zich het bekende Iguazú National Park. Als je van watervallen houdt, maak je borst dan maar nat. Je vindt hier maar liefst 275 watervallen waaronder ook dé adembenemend mooie, 80 meter hoge Iguazú watervallen.

5. Mendoza (Argentinië)

Mendoza
Mendoza

Vooral bekend vanwege de bekende overheerlijke Argentijnse wijnen uit honderden wijngaarden die je absoluut geproefd moet hebben. Deze stad heeft een grote aantrekkingskracht op avontuurlijke reizigers. Je kunt er bergbeklimmen, skiën, wandelen en raften.

6. Rio de Janeiro (Brazilië)

Rio de Janeiro
Rio de Janeiro

Ook geen nieuwkomer in deze lijst, maar zeker een bezoek waard. Je vindt hier één van de beste stranden ter wereld en misschien wel de mooiste skyline die je ooit zult zien. Natuurlijk bezoek je Cristo Redentor op de berg Corcovado en dompel je je onder in alles dat de stad te bieden heeft. Deze stad ademt muziek en kent de vetste Carnaval van de wereld.

7. Cartagena (Colombia)

Cartagena
Cartagena

Deze vissersplaats wordt ook wel de koningin van de Caribische kust genoemd. De historische stad is UNESCO werelderfgoed en heeft prachtige architectuur, gezellige straatjes en veel openluchtcafé’s. Overdag kun je lekker chillen op één van de heerlijke stranden. Bekijk ook eens een aantal andere Colombiaanse steden op Colombia.nl

8. Salar de Uyuni (Bolivia)

Bolivia
Bolivia

Een absolute must als je Zuid-Amerika bezoekt, is natuurlijk de zoutvlakte in Bolivia. Hier maak je een grappig, Instagram-waardig kiekje - én daag jezelf uit om met iets origineels te komen. Naast de indrukwekkende zoutvlakte vind je in de omgeving ook prachtige geisers en lagunes.

9. Jericoacoara (Brazilië)

Brasil
Brasil

Jericoacoara, ook wel Jeri genoemd, is een paradijs voor surfers en backpackers. Super golven, een hele relaxte sfeer en prachtige zonsondergangen op het strand. Alles wat je wilt van een heerlijke strandbestemming.

10. Rurrenabaque (Boliviaanse Amazone)

Amazone
Amazone

Een off the beaten track-bestemming, maar een absolute aanrader. Vanuit de stad La Paz met een klein vliegtuig te bereiken, waarbij je over het adembenemende Andesgebergte vliegt. Je zou zo maar eens een anaconda of roze rivierdolfijn kunnen spotten! Een ideale uitvalsbasis voor trekking- of boottochten om het regenwoud te bezoeken.

Top reizen naar Brazilië

Reisorganisaties met reizen naar Brazilië

Meer blogs over Brazilië

Beoordelingen van Brazilië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.7
Cultuur
7.9
Stranden
8.5
Steden
8.2
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.7