Home
Blog
Bestemmingen
Wat te doen in Buenos Aires? Dit zijn de 15 leukste plekken van de Argentijnse hoofdstad

Wat te doen in Buenos Aires? Dit zijn de 15 leukste plekken van de Argentijnse hoofdstad

5 minuten leestijd
Wat te doen in Buenos Aires? Dit zijn de 15 leukste plekken van de Argentijnse hoofdstad

Met sappige steaks op elke straathoek en sensuele dansmoves overal waar je kijkt, bruist de Argentijnse hoofdstad volop. Dit zijn vijftien all-time-favorites die je in Buenos Aires niet mag missen!

Buenos Aires heeft het allemaal: een enerverende geschiedenis, interessante lokale buurten, veel en lekker eten, bijzondere begraafplaatsen, leerzame musea, vintage boetiekjes, groteske opera en imponerende historische bouwwerken. Ondanks dat Europese invloeden duidelijk zichtbaar zijn, koestert de prachtige hoofdstad van Argentinië zijn sexy latino authenticiteit. Zwier met een gepassioneerde tango-vibe door deze populaire Zuid-Amerikaanse metropool langs de volgende vijftien plaatsen.

1. Palermo

palermo buenos aires
palermo buenos aires

Met trendy pop-upwinkels die over wortel lijken te schieten, is Palermo enorm in trek bij shopaholics en juwelenliefhebbers. Ook foodies, kunstfanaten, hipsters en feestvierders halen hier hun hart op. Plaza Serrano is de place to be voor een gezellig hapje en drankje in de buitenlucht. Dwaal door de botanische tuinen, bekijk neoklassieke kunst in Museo Nacional de Arte Decorativo, aanschouw een polo match of paardenrace in Hipodromo Argentino en duik ’s avonds het kolkende nachtleven in. Palermo is met recht één van de coolste buurten van Buenos Aires.

2. La Boca

la boca
la boca

Zeg je ‘retro sferen’ dan zeg je 'La Boca’. Deze buurt is in het bijzonder bekend, vanwege zijn beroemde straat El Caminito, waar felgekleurde huizen, tangodansers en foto's van Juan en Eva Perón, Che Guevara en voetballegende Diego Maradona de ambiance bepalen. Hul jezelf in geel-blauw, voordat je een voetbalwedstrijd beleeft in stadion La Bombonera en woon in Usina del Arte, wat voorheen een energiecentrale was, een concert bij. Beide evenementen zijn spectaculair en zullen je nog lang heugen!

3. San Telmo

san telmo
san telmo

In het charismatische San Telmo druipt de geschiedenis bijna letterlijk van de koloniale herenhuizen en zijn balkons af. Struin door pittoreske straten, bewonder bizarre streetart, meng je onder locals op Plaza Dorrego, drink een koffie of eet heerlijke tapas in Café San Juan, ga naar Calle Defensa voor de beste antiekwinkels en koop op zondag een origineel souvenir op de kleurrijke zondagsmarkt Feria de San Telmo.

4. Plaza de Mayo

plaza de mayo
plaza de mayo
 

Dit bekendste plein en politiek episch centrum van de stad vormt regelmatig het decor voor demonstraties. Wereldwijd is Plaza de Mayo vooral befaamd, vanwege de beroemde speeches die Juan en Eva Perón hielden vanaf de balkons van Casa Rosada (Roze Huis), het regeringsgebouw van Argentinië. Neem plaats op een bankje voor een middag mensen kijken, voer duiven en neem tevens een kijkje in Catedral Metropolitana de Buenos Aires, de belangrijkste kerk van deze wereldstad.

5. Colón Theater

colon theater
colon theater
 

Dit zeven verdiepingen tellende theater neemt een heel stadsblok in beslag en is één van de belangrijkste operahuizen ter wereld. Volg een rondleiding, bewoon symfonieën bij van beroemde orkesten, balletten en verwonder je over de unieke akoestiek in dit majestueuze gebouw. Je trommelvliezen zullen versteld staan!

6. Puerto Madero

puerto madero
puerto madero
 

Een wandeling door deze moderne en aan het water gelegen kosmopolitische wijk is er eentje waar je nog lang over zal napraten. Doorkruis de iconische en slanke Puente de la Mujer (Brug van de Vrouw) en merk op dat alle straten in deze buurt vernoemd zijn naar vrouwen. Duik het groen in, in Reserva Ecológica en bezoek fregat Sarmiento, een prachtig oorlogsschip dat tegenwoordig dienst doet als museum.

7. Fería De Mataderos

feria de mataderos
feria de mataderos
 

In de arbeiderswijk van Mataderos komt je een gezellige lokale sfeer tegemoet op de levendige folkloremarkt, waar lederwaren, zilveren sieraden en mate kalebassen in grote hoeveelheden verkocht worden. Laat je vermaken door de vele dansers, gaucho’s te paard en proef regionale gerechten, zoals empanadas, locro (een stoofpot van vlees en maïs) en humita (een mengsel van kaas en maïs dat in kaf wordt gewikkeld). Die Argentijnen weten wel wat lekker is.

8. Paseo del Rosedal

paseo del rosedal
paseo del rosedal
 

In Park tres de Febrero snuif je de geur op van wel meer dan 18.000 rozen. De sprookjesachtige setting van de bloemenzee rondom water gecombineerd met Griekse bruggen, een amfitheater en Andalusische patio’s is verbluffend mooi. Zodra juli, de snoeimaand, is aangebroken, komen locals en toeristen van heinde en verre om een stekje op te halen. In oktober bereiken de bloemen een maximaal ontwikkelingspunt en zijn ze op zijn mooist.

9. El Zanjón de Granados

el zanjon
el zanjon
 

Wat voorheen een klooster was, is nu een archeologisch hoogstandje waarbij je 400 jaar teruggaat in de tijd. In El Zanjón de Granados bezichtig je tentoongestelde gebruiksvoorwerpen uit de oudheid die je het verhaal vertellen over het koloniale leven van Buenos Aires. Bekijk het slavenhuis, de brug, diverse binnenplaatsen en volg een opwindende rondleiding door de vele labyrinten en tunnels. Dit is werkelijk één van de meest bijzondere herenhuizen in Buenos Aires.

10. Recoleta Cemetery

recoleta cemetery
recoleta cemetery
 

Indrukwekkende, uitbundige mausolea’s sieren de Recoleta begraafplaats, tevens de laatste rustplaats voor veel beroemde en rijke Argentijnen. Je kunt hier uren ronddwalen in het doolhof van familiegraven. Het graf van de alom bekende Eva Perón wordt nog steeds druk bezocht. Niet missen dus. Breng ook een bezoek aan de naastgelegen Basilica de Nuestra Señora del Pilar.

11. Corrientes Avenue

corrientes avenue
corrientes avenue
 

De bijna negen kilometer lange straat die nooit slaapt loopt van Puerto Madero tot aan kerkhof Chacarita, dwars door het financiële district Microcentro. Shop till you drop op deze autovrije winkelstraat, neus in boekenwinkels, hop binnen bij de vele theaters, doe een pub-crawl en vergaap je aan de imposante Obelisco, een 67,5 meter hoog momument dat symbool staat voor de stad.

12. Museo Nacional de Bellas Artes

museo nacional de bellas artes
museo nacional de bellas artes
 

Met belangrijke werken van Benito Quinquela Martín, Xul Solar, Eduardo Sívori en andere Argentijnse kunstenaars is dit het belangrijkste kunstmuseum van Argentinië. Ook schilderijen van Europese grootmeesters als Degas, Picasso, Rembrandt en van Gogh zijn hier te bewonderen. Als kunstliefhebber mag je deze plek niet overslaan, maar ook als je niet van kunst houdt, is dit fotogenieke gebouw een bezoek meer dan waard.

13. Cabana Las Lilas

barbecue buenos aires
barbecue buenos aires
 

Barbecuevlees, en dan met name rund, neemt een belangrijke plaats in binnen de Argentijnse cultuur. Op Avenida Alicia Moreau de Justo is Cabana Las Lilas één van de vele toplocaties waar je een betaalbare, hoogwaardige ‘bife de lomo’(rosse bief), ‘jugoso’(medium-rare), ’ojo de bife’(ribeye) en een bijpassende rode wijn naar binnen slurpt. Buen proveche!

14. La Glorieta De Belgrano

tango buenos aires
tango buenos aires
 

Trek je meest uitdagende avondjurk uit de kast, schuif dansmuiltjes aan je voeten en beweeg mee op de maat van de hete milonga- en tangobeats in La Glorieta de Belgrano. Oké vooruit, gezellig toekijken vanaf de zijlijn is eveneens toegestaan. ‘Milonga’ is een dansvorm en tevens een gelegenheid waar tango en milonga gedanst wordt. Tango dansen in de buitenlucht, zeg nou zelf, Argentijnser wordt het niet!

15. Museo Evita

museo evita
museo evita
 

Het museum van dé vrouw van Argentinië mag uiteraard niet ontbreken op je to-go-lijst. In Palermo wordt de rechterhand van president Juan Domingo Perón geëerd met talrijke video's, historische foto's, boeken en posters. Ook staat er een bijzondere collectie jurken, schoenen, handtassen, hoeden en blouses tentoongesteld, waardoor je een intieme kijk krijgt in haar bijzondere leven. Iconisch is de foto waarop Eva op naaldhakken een voetbal probeert weg te schoppen. Een boeiende powervrouw in het evenzo fascinerende Buenos Aires!

Top reizen naar Argentinië

Reisorganisaties met reizen naar Argentinië

Meer blogs over Argentinië

Beoordelingen van Argentinië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.6
Cultuur
7.5
Stranden
6
Steden
8.1
Eten & drinken
8.6
Activiteiten
8.9