Los Glaciares National Park

Los Glaciares National Park

De Argentijnse natuur op zijn best

Het ijzige Los Glaciares National Park in Argentinië voelt als een andere wereld. Hier sta je oog in oog met indrukwekkend natuurgeweld en zuchtende gletsjers. Een plek waar je eens in je leven moet zijn geweest.

Top reisorganisaties naar Argentinië

Top reisorganisaties naar Argentinië
Los Glaciares National Park

Los Glaciares National Park ligt in het prachtige Patagonië, in het zuiden van Argentinië. Hier wordt de omgeving gedomineerd door metershoge ijsschotsen en duizelingwekkende bergketens. Het is de perfecte omgeving voor onvergetelijke wandeltochten en avonturen. 

El Calafate & El Chalten

Los Glaciares National Park valt op te delen in twee stukken: een noordelijk en een zuidelijk deel. Het noorden staat bekend om haar decor van besneeuwde granietbergen en is vooral geliefd onder klimmers en wandelaars. In het ijzige zuiden is de Perito Moreno gletsjer de bekendste attractie, en kun je in de omgeving onder andere ijsvissen, paardrijden en gletsjerwandelingen maken. Wie een bezoek brengt aan het national park komt via één van de volgende plaatsen binnen: El Chalten is de noordelijke toegangspoort, wanneer je vanuit het zuiden komt reis je via El Calafate.

El Chalten, Los Glaciares National Park
El Chalten, Los Glaciares National Park

Perito Moreno gletsjer, Los Glaciares National Park
Perito Moreno gletsjer, Los Glaciares National Park

Perito Moreno Gletsjer

Verreweg de meest indrukwekkende bezienswaardigheid van heel Patagonië is de Perito Moreno Gletsjer. Een gigantische blauwe ijskap waarvan het ijs in de loop der tijd onder grote is druk samengeperst en zo zijn bijzondere kleur heeft gekregen. Wanneer je op het uitkijkplatform voor de gletsjer staat, hoor je het ijs schuren en kraken. Zo nu en dan breekt er zelfs een enorm stuk ijs af, wat vervolgens met een gigantische plons in het water terecht komt. Een bijzonder gezicht, dat bovendien nog specialer is vanaf het water. Met een bootje kun je tot vlak onder de gletsjer varen, en het ijs van dichtbij bekijken. Ook leuk: een wandeling over het gletsjerijs. Van augustus tot mei kun je onder begeleiding van een gids een wandeling over de ijsmassa maken.

Upsala Gletsjer

Als je geen genoeg kan krijgen van het ijs en de gletsjers, dan kun je ook een dagtrip maken naar de Upsala Gletsjer. Vanuit het zuidelijke El Calefate vertrekken boten die naar dit bijzondere natuurverschijnsel varen. Onderweg vaar je langs steeds groter wordende ijsbergen en heb je een uitgestrekt overzicht over het water van het Lago Argentino. Ook hier wordt je ongetwijfeld verbluft door de afmetingen en de vele tinten blauw van het ijs. Na een bezoek aan de Upsala Gletsjer varen de boten bijna allemaal door de minstens zo mooie Spegazzini Gletsjer.

Upsala gletsjer, Los Glaciares National Park
Upsala gletsjer, Los Glaciares National Park

Los Glaciares National Park
Los Glaciares National Park

Cerro Torre
Cerro Torre

Cerro Torre

De Cerro Torre is een puntige granietrots met een hoogte van 3133 meter. Vanwege zijn stijle voorkomen en de barre weersomstandigheden, is het vrijwel onmogelijk om naar de top te klimmen. In het verleden is dat gedaan door een handjevol professionele waaghalzen, maar voor de gewone reiziger is de berg van een afstandje indrukwekkend genoeg.

Cerro FitzRoy

In de buurt van Cerro Torre ligt Cerro FitzRoy, deze berg is net iets hoger dan Cerro Torre en heeft een brede, driehoekige piek. Bijna overal in het noordelijke deel van het park heb je uitzicht op deze iconische bergtop, en vormt een prachtige achtergrond van het - toch al zo mooie - decor. Ook Cerro FitzRoy wordt alleen beklommen door de allerbeste bergbeklimmers, en het ongetwijfeld prachtige uitzicht vanaf de top is alleen voor hen weggelegd.

Mt Fitz Roy, Los Glaciares National Park
Mt Fitz Roy, Los Glaciares National Park

Laguna de los Tres, Los Glaciares NP
Laguna de los Tres, Los Glaciares NP

Laguna de los Tres

De Laguna de los Tres is een prachtig plekje in het noorden van Los Glaciares National Park. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over Cerro FitzRoy en zijn gletsjers. Om er te komen kun je de beroemde wandeling vanuit El Chalten maken, die ongeveer een dag in beslag neemt. In totaal leg je in 8 à 9 uur een afstand van 12 kilometer af, en onderweg kom je door verschillende landschappen en wordt regelmatig gestopt op verbluffend mooie uitzichtpunten. De wandeling is pittig, maar goed te doen voor iedereen met een fatsoenlijke conditie.

Laguna Torre

Een andere mooie wandelroute vanuit El Chalten is de hike naar Laguna Torre. Deze afwisselende wandeling leidt je naar het meer aan de voet van de Cerro Torre, en het duurt ongeveer 6 uur om heen en terug te lopen. Vanaf het uitkijkpunt heb je geweldige uitzichten over de Cerro Torre. Het is mogelijk om de wandeling van Laguna de los Tres met die naar Laguna Torre te combineren, en ’s nachts te blijven slapen in het park.

Hiken in Los Glaciares National Park
Hiken in Los Glaciares National Park

Los Glaciares National Park
Los Glaciares National Park

Reizen naar Los Glaciares National Park — Hoe kom je er?

Los Glaciares National Park is te bezoeken vanuit twee plaatsen: El Chalten in het noorden en El Calafate in het zuiden. Om er te komen kun je het best vliegen naar El Calafate. Dit dorpje heeft namelijk een eigen vliegveld en verbindingen met onder andere Buenos Aires (op 3 uur vliegen). El Chalten is een ander verhaal, en is met de bus alleen vanuit El Calafate en Bariloche te bereiken.

El Calafate en El Chalten zijn allebei erg klein, en makkelijk te voet te verkennen. Als je een excursie wil doen naar het nationale park kun je terecht bij de toeristenbureautjes. Zij regelen dat je wordt opgehaald en weer teruggebracht naar je hotel.

Populaire reizen naar Los Glaciares National Park

Meer bezienswaardigheden in Argentinië

Alle bezienswaardigheden in Argentinië

Argentinië ervaringen & beoordelingen

Er zijn nog niet genoeg Los Glaciares National Park ervaringen toegevoegd. Daarom tonen we hier de ervaringen van onze reizigers tijdens hun rondreis Argentinië.
Natuur & omgeving
9.6
Cultuur
7.5
Stranden
6
Steden
8.1
Eten & drinken
8.6
Activiteiten
8.9
8,4

Een zeer indrukwekkende reis door Patagonia

Argentinië
Groepsrondreis met Sawadee
19-12-2019

Patagonia is een zeer indrukwekkend gebied in het zuiden van Argentinië. Zeer mooie afwisselende landschappen , Prachtige wandeltochten in de Andes, o.a. in het NP Torres del Paine in Chili, waar we de puma van dichtbij hebben kunnen spotten. Indrukwekkende boottochten op het Beagle Kanaal bij Ushuaia in het uiterste zuiden en op het Lago Argentino langs de gletsjers. Niet te vergeten ook de Walvissencruise in de baai bij Puorto Madryn.
Bij dit alles moet wel worden aangetekend dat wij het bijzonder hebben getroffen met het weer. (Bijna) Elke dag stralend zonnig weer.Alle excursie hebben wij kunnen doen. Voor liefhebbers van spectaculaire reizen een aanrader.

W. Poppe
Gereisd met partner in November 2019
8,2

Onvergetelijke rondreis door het land van de Tango

Argentinië
Individuele rondreis met KILROY travels
09-02-2017

Argentinië is een ontzettend mooi en divers land om door rond te reizen. Ik heb veel gereisd de afgelopen jaren, maar Argentinië staat voor mij nog steeds op nummer uno! Een week of 6 dien je zeker wel uit te trekken om Argentinië enigszins te kunnen bezichtigen. Wat dit land zo bijzonder maakt is de diversiteit in natuur. In het noorden heb je tropische regenwouden en zoutvlaktes, in het midden meren en bergen. Hoe verder je naar het zuiden trekt, hoe kouder het wordt en waarbij je zelf gletsjers kunt bezichtigen/betreden. Daarbij heeft het land een rijke historie. Absoluut een aanrader!!

Niki
Alleen gereisd in January 2013
6,8

Rondreis door Patagonie

Argentinië
Individuele rondreis met Tipica Reizen
29-01-2017

Buenos Aires, El Calafate, Ushuaia, Puerto madryn, Trena Patagonica, Bariloche, St Martin de Los Andes. Prachtige rondreis, super georganiseerd, alles stipt en in orde. Enig minpunt : het comfort in de trein. Was vuil, oud en niet toerist vriendelijk.

Karine
Gereisd met vrienden in October 2016
8,6

Ruige natuur en heerlijke steaks

Argentinië
Individuele rondreis met TUI
15-01-2017

We zijn begonnen met een stedentrip naar Buenos Aires. Daar hebben we een fietstocht met gids gemaakt en twee dagen zelf musea en bezienswaardigheden bezocht. Met een plattegrond van een hotel is het allemaal goed te overzien en te bereizen. De fietstocht brengt je wat verder het centrum uit en dat was echt de moeite waard. Bovendien leer je meteen wat over het land en de mensen.
Daarna zijn we doorgevlogen naar Salta (noodwesten) en hebben daar met een gehuurde auto twee weken rond gereden. Wijnstreken, zoutvlaktes, hoogvlaktes, paarden ranches en schattige dorpjes bezocht. Echt bijzondere natuur verschillen. Soms heb je een vallei met cactussen en om de hoek ineens een hoogvlakte met gekleurde rotsen.
We komen nog een keer terug om ook de rest van Argentinië te zien, want die steaks zijn de beste van de wereld!

Tessa
Gereisd met partner in July 2015
8,0

Allerlei landschappen in één land

Argentinië
Individuele rondreis met KILROY travels
10-01-2016

Argentinië is een ver land, maar in de hoofstad Buenos Aires is het alsof Amsterdam zich op korte afstand bevind; zeker in zee inter voelt het als thuis. Naast de heerlijke steaks die uiteraard in overvloed te vinden zijn, zijn ook de pizza's in dit land zeker de moeite waard om te proberen.
In Buenos Aires verbleef ik in het Millhouse hostel; het hostel vanuit waar m'n week Spaans leren ook was geregeld. Vanwege het restaurantje binnen het hostel was het makkelijk om nieuwe vrienden te maken en op dat moment gezamenlijk voetball te kijken op de beamer.
Ondanks de extra kosten was het hoogtepunt zeker Patagonie; prachtige gletsjersc, maar een niet ingecalculeerde kou gaven tezamen een onvergetelijke paar dagen.

Nicole van steijn
Gereisd met vrienden in June 2014

Wil je meer weten over reizen naar Argentinië? Bekijk tips & ervaringen.

Rondreizen naar Argentinië