Bezienswaardigheden

De mooiste bezienswaardigheden van Argentinië

Buenos Aires

Tijdens je bezoek aan Argentinië mag je Buenos Aires beslist niet overslaan. Je zult je er ongetwijfeld thuisvoelen door de vele Europese invloeden. Er is zoveel te doen dat je amper zult weten waar te beginnen. Veel winkels en gelegenheden zijn 24 uur per dag geopend, want niemand lijkt er ooit te slapen.

Naast de vele musea, pleinen en architectonische hoogstandjes is de kunstenaarswijk La Boca absoluut een aanrader. De felgekleurde huizen daar zijn adembenemend. In Recoleta kun je het graf van Evita Péron en Argentijnse presidenten bezichtigen.

Iguazú

De Iguaçu-watervallen zijn meer dan spectaculair te noemen. Ze liggen op het drielandenpunt met Brazilië en Paraguay en in totaal zijn het 275 watervallen die hun water over een breedte van 3 kilometer zo’n 80 meter naar beneden laten kletteren. Vanaf verschillende wandelpaden, vanuit een boot of zelfs vanuit een helikopter is dit schouwspel te bewonderen. Rondom de watervallen vind je een uitgestrekt nationaal park.

Het Merendistrict

Op de grens van Argentinië en Chili vind je een schitterend natuurgebied met diepblauwe meren, uitgestrekte berglandschappen, vulkanen en heel veel bos. Wandelen, fietsen, paardrijden en een boottocht maken, het kan hier allemaal.

Patagonië

De vlaktes van duizenden kilometers die je tussen Buenos Aires en Vuurland vindt, hebben de naam Patagonië meegekregen. Op het schiereiland Valdes leven hele kolonies pinguïns, flamingo’s, robben en zeeleeuwen. Er zijn zelfs walvissen te zien in de baai van Puerto Pirámides! Als je gletsjers wilt zien moet je ook in Patagonië zijn, in het nationale park Los Glaciares om precies te zijn. De Perito Moreno gletsjer mag je daar zeker niet overslaan!

Ushuaia

Ushuaia, de meest zuidelijke plaats van Zuid-Amerika ligt in het nationale park Tierra del Fuego (Vuurland). Van hieruit kun je met de boot door het Beaglekanaal varen, de zeestraat tussen Zuid Amerika en Antarctica. Wie weet kom je nog wel zeeleeuwen, pinguïns, robben of flamingo’s tegen!

Meer weten over reizen naar Argentinië?

Bekijk hier alle informatie

Reizen naar Argentinië