Home
Blog
Bestemmingen
De ruwe pracht van Patagonië in beeld

De ruwe pracht van Patagonië in beeld

op 19 september 2019
1 minuut leestijd
De ruwe pracht van Patagonië in beeld

Door deze waanzinnige timelapses krijg je direct kriebels in je buik om ook naar Patagonië af te reizen!

Boje Ploeg trok met enkel een rugzak, een tent, een klein fornuis en wat voedsel erop uit om twee weken te overleven, geheel zelfvoorzienend door Patagonië. Hij wandelde negen dagen lang de 135 kilometer lange O-trek in het Chileense Torres del Paine. Drie dagen trok hij door het El Chaltèn-gebied in Argentinië, waarvan Mount Fitz Roy en Cerro Torre absolute hoogtepunten vormen in deze video. Ook de Argentijnse Perito Moreno-gletsjer is gaaf in beeld gebracht. Kijk maar!

Puur Patagonië

Het landschap van het zuidelijkste deel van Zuid-Amerika is ongekend in zijn soort. Wanneer je ooit denkt dat enorme ruige en kale natuurvlakten geen indruk op je kunnen maken, think again. Op deze plek heerst zo'n sereniteit dat het niet anders dan ‘magisch’ te noemen is. Grillige bergtoppen, ongerepte rivieren, stoffige oases, watervallen en gigantische turquoise meren wisselen elkaar af. Tel daar afbrokkelende gletsjerijsschotsen, inspirerende zonsondergangen en een diversiteit aan voorbijdrijvende wolkenpartijen bij op en je begrijpt dat het net een sprookje is. Daarnaast is dit dé plek om de verbinding met de natuur, en daardoor tevens op een dieper niveau de connectie met jezelf, te voelen.

Tips

Kleed je zowel op warme als koele temperaturen, want alle weersverschijnselen komen voorbij. Neem tevens een waterfles mee waarmee je rechtstreeks water ‘tapt’ vanuit de bron en je bent all set voor een avontuur wat je nooit meer zult vergeten!

Top reizen naar Argentinië

Reisorganisaties met reizen naar Argentinië

Meer blogs over Argentinië

Beoordelingen van Argentinië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.6
Cultuur
7.5
Stranden
6
Steden
8.1
Eten & drinken
8.6
Activiteiten
8.9