Home
Blog
Bestemmingen
Avontuurlijk Patagonië

Avontuurlijk Patagonië

op 19 februari 2014
1 minuut leestijd
Avontuurlijk Patagonië

Helemaal in het zuiden van Zuid-Amerika vind je één van de mooiste gebieden van het continent: Patagonië. Dit gebied strekt zich uit over zowel Chili als Argentinië.

Helemaal in het zuiden van Zuid-Amerika vind je één van de mooiste gebieden van het continent: Patagonië. Dit gebied strekt zich uit over zowel Chili als Argentinië, ten zuiden van de rivier de Colorado (41ste breedtegraad) tot aan de Straat Magellaan. Hier is de natuur wild, dor en mooi en werd deze lang overgelaten aan zijn eigen hulpmiddelen. Eeuwenlang heeft Patagonië  avonturiers, schrijvers, immigranten en ontdekkingsreizigers aangetrokken. De ruimtes zijn hier groot, en variëren van volkomen vlak aan de kust, tot grillige pieken in het Andesgebergte. In het gebied wonen weinig mensen en kun je van alles ontdekken in de enorme leegtes.

De oorspronkelijke bewoners van dit gebied waren Indianen, die door de eerste Europese immigranten die hier kwamen 'Patagão' genoemd werden. Tegenwoordig heeft Patagonië nog steeds een grote aantrekkingskracht op natuurliefhebbers, backpackers, outdoortypes en reizigers. En dat is niet voor niks!

Het landschap van Patagonië kun je grofweg indelen in twee delen: een vlak, ongerept steppenlandschap vanaf de Atlantische kust tot landinwaards tot het Andesgebergte en het Patagonische bergland rondom de Andes. In het zuiden van dit berglandschap vind je een fascinerend schouwspel van enorme gletsjers, bergtoppen die als naalden uit de aarde komen, smaragdblauwe meren en grote loofbossen. Langs de kust vind je grote zandklippen en tafelbergen, waar op een steenworp afstand walvissen en dolfijnen langstrekken. Ook leeft hier de grootste pinguïnkolonies op het vaste land buiten Antarctica.

Enkele hoogtepunten in Patagonië zijn de nationale parken Los Glaciares, Tierra del Fuego, Nationaal park Nahuel Huapi en Torres del Paine. Verder is het schiereiland Valdés zeer de moeite waard, waar je onder andere walvissen en zeeleeuwen kunt zien, en is La Ruta Quarenta (Ruta 40) een begrip in Argentinië.

Top reizen naar Argentinië

Reisorganisaties met reizen naar Argentinië

Meer blogs over Argentinië

Beoordelingen van Argentinië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.6
Cultuur
7.5
Stranden
6
Steden
8.1
Eten & drinken
8.6
Activiteiten
8.9