Home
Blog
Bestemmingen
De 10 mooiste landschappen van Argentinië

De 10 mooiste landschappen van Argentinië

op 13 april 2014
1 minuut leestijd
De 10 mooiste landschappen van Argentinië

Argentinië is zo groot en zo divers, dat je er veel verschillende landschappen tegen kunt komen. Ze zijn allemaal anders, maar toch allemaal even mooi. De tien  mooiste landschappen van Argentinië hebben we daarom voor je op een rijtje gezet.

Argentinië is zo groot en zo divers, dat je er veel verschillende landschappen tegen kunt komen. Ze zijn allemaal anders, maar toch allemaal even mooi. De tien  mooiste landschappen van Argentinië hebben we daarom voor je op een rijtje gezet. Je kunt alle plekken bezoeken door lange busreizen te maken of lange trips te maken met de auto, maar beter is het om een goedkope vlucht te boeken. Als je vluchten boekt in plaats van je per auto of bus te vervoeren ben je namelijk veel minder tijd kwijt en vliegen kost niet eens zoveel meer.

1 El Calafate
In El Calafate kan je de Perito Moreno Glaciar beklimmen. Je krijgt sneeuwschoenen aan en je kan een deel van de gletsjer beklimmen. Vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over de omgeving, maar de gletsjer zelf is toch wel het mooist om te zien.

2 Iguazú
Op de grens met Brazilië liggen de watervallen van Iguazú. Je kunt de watervallen bekijken in het nationale park Iguazú in Argentinië of in het nationale park Iguaçu in Brazilië. In Brazilië zie je de watervallen van bovenaf, terwijl je er in Argentinië tegenaan kijkt.

3 Bariloche
Bariloche staat vooral bekend om de lekkere chocolade die ze er hebben, maar ook de natuur is er zeker de moeite waard. Het Nahual Huapi meer is een groot meer dat er, mede door de aangelegen bergen, prachtig uitziet.

4 Aconcagua
De Aconcagua is de hoogste berg van het Amerikaanse continent. De berg ligt in Mendoza en je kan hier op de top mooi over uitkijken.

5 Salta
De stad Salta ligt tegen het Andesgebergte aan en heeft een erg droog klimaat. Dit zie je dan ook terug in het landschap.

6 Puerto Madryn
Puerto Madryn staat bekend om de vele dieren die je er kunt zien. Zo zie je er pinguïns, zeeleeuwen en walvissen.

7 Mendoza
Mendoza heeft vele mooie gebergten en ook mooie wijngaarden. Je kunt er prima wandelen of natuurlijk meedoen aan een wijnproeverij terwijl je geniet van het landschap.

8 Buenos Aires
De haven van Buenos Aires, Puerto Maduro, ziet er ’s avonds schitterend uit. De gebouwen zijn mooi verlicht en de brug steekt mooi af bij het water.

9 El Chalten
In El Chalten kan elke bergbeklimmer zijn of haar lol op. Of je nou amateur of professional bent, voor iedereen is er wel een route beschikbaar.

10 Ushuaia
Ushuaia is de meeste zuidelijke stad in de wereld. Je kan het nationale park Tierra del Fuego bezoeken en je kan tot in de oneindigheid over het water staren.

Top reizen naar Gent

17-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven

17-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven

Pidurutalagala, Adam's Peak

Reisorganisaties met reizen naar Gent

Meer blogs over Gent

Beoordelingen van Argentinië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.6
Cultuur
7.5
Stranden
6
Steden
8.1
Eten & drinken
8.6
Activiteiten
8.9