Home
Blog
Bestemmingen
De 10 mooiste landschappen van Argentinië

De 10 mooiste landschappen van Argentinië

op 13 april 2014
1 minuut leestijd
De 10 mooiste landschappen van Argentinië

Argentinië is zo groot en zo divers, dat je er veel verschillende landschappen tegen kunt komen. Ze zijn allemaal anders, maar toch allemaal even mooi. De tien  mooiste landschappen van Argentinië hebben we daarom voor je op een rijtje gezet.

Argentinië is zo groot en zo divers, dat je er veel verschillende landschappen tegen kunt komen. Ze zijn allemaal anders, maar toch allemaal even mooi. De tien  mooiste landschappen van Argentinië hebben we daarom voor je op een rijtje gezet. Je kunt alle plekken bezoeken door lange busreizen te maken of lange trips te maken met de auto, maar beter is het om een goedkope vlucht te boeken. Als je vluchten boekt in plaats van je per auto of bus te vervoeren ben je namelijk veel minder tijd kwijt en vliegen kost niet eens zoveel meer.

1 El Calafate
In El Calafate kan je de Perito Moreno Glaciar beklimmen. Je krijgt sneeuwschoenen aan en je kan een deel van de gletsjer beklimmen. Vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over de omgeving, maar de gletsjer zelf is toch wel het mooist om te zien.

2 Iguazú
Op de grens met Brazilië liggen de watervallen van Iguazú. Je kunt de watervallen bekijken in het nationale park Iguazú in Argentinië of in het nationale park Iguaçu in Brazilië. In Brazilië zie je de watervallen van bovenaf, terwijl je er in Argentinië tegenaan kijkt.

3 Bariloche
Bariloche staat vooral bekend om de lekkere chocolade die ze er hebben, maar ook de natuur is er zeker de moeite waard. Het Nahual Huapi meer is een groot meer dat er, mede door de aangelegen bergen, prachtig uitziet.

4 Aconcagua
De Aconcagua is de hoogste berg van het Amerikaanse continent. De berg ligt in Mendoza en je kan hier op de top mooi over uitkijken.

5 Salta
De stad Salta ligt tegen het Andesgebergte aan en heeft een erg droog klimaat. Dit zie je dan ook terug in het landschap.

6 Puerto Madryn
Puerto Madryn staat bekend om de vele dieren die je er kunt zien. Zo zie je er pinguïns, zeeleeuwen en walvissen.

7 Mendoza
Mendoza heeft vele mooie gebergten en ook mooie wijngaarden. Je kunt er prima wandelen of natuurlijk meedoen aan een wijnproeverij terwijl je geniet van het landschap.

8 Buenos Aires
De haven van Buenos Aires, Puerto Maduro, ziet er ’s avonds schitterend uit. De gebouwen zijn mooi verlicht en de brug steekt mooi af bij het water.

9 El Chalten
In El Chalten kan elke bergbeklimmer zijn of haar lol op. Of je nou amateur of professional bent, voor iedereen is er wel een route beschikbaar.

10 Ushuaia
Ushuaia is de meeste zuidelijke stad in de wereld. Je kan het nationale park Tierra del Fuego bezoeken en je kan tot in de oneindigheid over het water staren.

Top reizen naar Gent

18-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven Compleet

18-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven Compleet

Sri Lanka is een beetje een onbekende parel. Onbekend voor veel Nederlandse en Belgische reizigers, bedoelen we. Het ligt als het ware een beetje buiten ons gezichtsveld. En dat is jammer, want Sri Lanka heeft veel te bieden. Deze 18-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven is daarvan het overtuigende bewijs.Inderdaad, je leest het goed! Deze reis combineert Sria Lanka met Malediven. Je weet wel: helderblauw water, snorkelen, romantiek, wit zand, dolfijnen spotten en weergaloze zonsondergangen.Sri Lanka is ongeveer net zo groot als Nederland en België samen. Dat betekent dat je dus zonder heel lang te moeten reizen, je heel veel kunt zien. Want er is veel te zien!Sri Lanka heeft een enorm rijke en gevarieerde natuur. Om te beginnen heeft het eiland (natuurlijk) veel kustlijn. Je hebt er lange stranden die worden afgeschermd door weelderige stroken palmen. In het zuiden en het centrale gedeelte vind je bergen, waaronder de hoogste berg van het eiland, Pidurutalagala (2524 meter), en de voor ongeveer alle gelovigen heilige Adam's Peak.Op andere plekken zie je lagunes, grasvlaktes, klippen, bossen, theeplantages, en daar komt nog eens bij dat er veel wilde dieren leven. Luipaarden, olifanten, neushoornvogels, walvissen, beren, waterbuffels, krokodillen, met wat geluk zie je ze in hun natuurlijke leefomgeving.Voordat je dus uiteindelijk de verkoeling op zoekt van die echt helderblauwe zee, heb je al van alles meegemaakt. Het zijn daarom 18 perfecte dagen!Deze 18-daagse rondreis is vergelijkbaar met de 17-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven. Wat zijn de verschillen? Op deze reis zijn alle excursies en tours inclusief. Plus: je bent een dag langer op de Malediven. Let op dat de internationale vlucht tussen Sri Lanka en Malediven exclusief is. Deze is eenvoudig bij te boeken.
Pidurutalagala, Adam's Peak

Reisorganisaties met reizen naar Gent

Meer blogs over Gent

Beoordelingen van Argentinië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.6
Cultuur
7.5
Stranden
6
Steden
8.1
Eten & drinken
8.6
Activiteiten
8.9