Brugge

Brugge

Mooiste stad van België

Volgens velen de mooiste stad in België en daarom een absolute trekpleister onder toeristen. Brugge vormt het spreekwoordelijke middelpunt van Vlaanderen en is geliefd vanwege de vele mooie straatjes, historische hofjes en gebouwen in het centrum die tezamen zijn verklaard tot Werelderfgoed.

Top reisorganisaties naar België

Top reisorganisaties naar België
Brugge

Brugge is een prachtige historische stad en het straatbeeld is in al die jaren verrassend weinig veranderd. Hier kun je mooie stadswandelingen maken door middeleeuwse straatjes en een rondvaart doen over de iconische Brugse Reien.

Belfort

Het letterlijke hoogtepunt van een bezoek aan Brugge is een beklimming van het 12de eeuwse belfort. Deze iconische toren markeert het hart van de stad en staat sinds enkele jaren zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De 83 meter hoge toren is onderdeel van een commercieel hallencomplex en als je alle 366 trappen beklimt heb je een geweldig uitzicht over de stad en omgeving. Pal beneden je ligt de Grote Markt van Brugge, maar op een heldere dag kun je tot aan de kust kijken.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

De Markt

Het bekendste plein van Brugge is de Markt, het prachtige stadsplein dat aan de voet van het belfort ligt. Het plein ligt midden in de stad en wordt omringd door verschillende restaurants, terrassen en bezienswaardigheden. De toren is daar één van, maar let ook op de iconische huisjes met hun kleurrijke trapgevels. Pal in het midden staat een groot standbeeld van twee Vlaamse volkshelden die een belangrijke rol speelden in het verzet tegen de Franse overheersing. Op steenworp afstand van De Markt vind je overigens nóg een mooi Brugs plein. De Vismarkt is deels overdekt en zoals de naam doet vermoeden wordt deze nog dagelijks gebruikt om verse vis te verkopen.

Brouwerij de Halve Maan

De bekendste Brugse exportproducten zijn chocola en bier. Chocolateries heb je hier voor het uitkiezen, maar neem ook zeker een kijkje in de stadsbrouwerij. Bij Brouwerij De Halve Maan wordt Brugse Zot gebrouwen en kun je van dichtbij zien hoe dat proces in zijn werk gaat. Je kunt een rondleiding krijgen langs het brouwproces en een kijkje krijgen achter de schermen, maar er is ook een proeflokaal waar het goudgele pils rijkelijk vloeit.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Onze-Lieve-Vrouwenkerk

Een van de mooiste bouwwerken in het centrum van Brugge is de Onze-Lieve-Vrouwenkerk. Het gebouw is een van de oudste kerken in Brugge en de opvallende toren is vanuit bijna de hele binnenstad te zien. De kerk is van buiten al een plaatje, maar neem ook zeker de moeite om even binnen te kijken. Hier kun je namelijk een aantal kunstschatten bewonderen, waaronder rijkversierde panelen, praalgraven en het wereldberoemde beeld Madonna met Kind van Michelangelo.

Begijnhof

Een van de mooiste plekjes van Brugge is het Begijnhof, dat al sinds de 13de eeuw bestaat. Het is een oude kloostergemeenschap waar van oudsher ‘vrome’ vrouwen woonden, maar inmiddels is dit plekje niet meer als zodanig in gebruik. De huisjes staan echter nog overeind en het is daarom een aanrader om tijdens jouw stadswandeling ook even een bezoekje te brengen aan dit mooie hofje met haar spierwitte huisjes. Het is zelfs mogelijk om even binnen te kijken, want het eerste begijnhuisje is een klein museum waar qua inrichting al jarenlang niets is veranderd.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Brugse Reien

De iconische Brugse reien bepalen op veel plekken in de stad het uitzicht. Deze grachten stromen door de hele binnenstad en de stad wordt daarom ook wel het Venetië van het Noorden genoemd. Je kunt mooi wandelen langs de waterkant en over de vele fotogenieke bruggen, maar het is ook een optie om een rondvaart te maken. Er varen verschillende kleine rondvaartboten die je een unieke kijk op de binnenstad van Brugge geven.

Frietmuseum

Een beetje toeristisch is het wel, maar als je zin hebt in wat luchtig vermaak dan is een bezoek aan het Frietmuseum van Brugge zeker een goed idee. Hier duik je in de geschiedenis van de Vlaamse friet en kun je alles leren over het ontstaan ervan. Want waar komt de aardappel eigenlijk oorspronkelijk vandaan en hoe bak je nou echt een lekker frietje? En mocht je honger krijgen van al die vragen: uiteraard mag je tijdens je bezoek de nodige frietjes proeven.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Reizen naar Brugge — Hoe kom je er?

Brugge ligt in Vlaanderen, op slechts een klein stukje van de Vlaamse kust. De stad is vanuit Nederland goed bereikbaar met het openbaar vervoer, maar om er te komen moet je wel overstappen op het station in Antwerpen. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om met de auto naar Brugge te reizen. Vanaf de Nederlandse grens bij Breda is het nog zo’n 1,5 à 2 uur reizen. In Brugge zelf zal het je al snel opvallen dat de binnenstad vrij compact is en dat de meeste bezienswaardigheden vlak bij elkaar liggen. Je kunt de stad eenvoudig te voet verkennen, maar op een warme dag is het ook leuk om een fiets te huren.

Populaire reizen naar Brugge

17-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven

17-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven

Pidurutalagala, Adam's Peak

Blogs over Brugge

· Redactie
De mooiste bruggen ter wereld
Al eeuwen lang worden er bruggen gebouwd om het transport te vergemakkelijken en steden met elkaar te verbinden. Maar sommige bruggen zijn meer dan alleen een manier om van punt A naar punt B te komen; deze iconische bouwwerken stijgen naar het niveau van kunst en zijn uitgegroeid tot een vast onderdeel van het landschap. Wij houden van bruggen en hieronder delen we daarom graag enkele van de mooiste bruggen ter wereld!
· Redactie
De meest spectaculaire loopbruggen ter wereld
Vroeger werden loopbruggen simpelweg gebouwd om een doorgang te bieden in uitdagende gebieden, maar steeds vaker worden deze ontworpen met sensatiezoekers in het achterhoofd. Zoals bijvoorbeeld de onlangs geopende Peak Walk in Zwitserland, 's werelds eerste piek-tot-piek hangbug. Deze en andere zie je in dit lijstje van meest spectaculaire loopbruggen ter wereld.
· Redactie
6 mooie en bizarre bruggen
De basisfunctie van een brug is om mensen van punt A naar punt B te helpen, maar soms kan het bouwwerk een heel landschap er omheen transformeren en uitgroeien tot een kunstwerk. Bekijk hier 6 mooie en bizarre bruggen.

Meer bezienswaardigheden in België

Alle bezienswaardigheden in België

België ervaringen & beoordelingen

Er zijn nog niet genoeg Brugge ervaringen toegevoegd. Daarom tonen we hier de ervaringen van onze reizigers tijdens hun rondreis België.
Natuur & omgeving
7.7
Cultuur
7.3
Stranden
6.3
Steden
7.9
Eten & drinken
7.4
Activiteiten
7.5
6,8

Prachtige groepsreis Klassiek Cuba met Tui Nederland! ♡

België
Groepsrondreis met TUI
24-09-2023

Het was mijn eerste ervaring met een verre reis in combinatie met een groepsreis maar wat heb ik er ontzettend van genoten! Cuba is een zeer mooi land, mooie natuur, schitterende bevolking maar enorm veel armoede. Had er mij wel op voorbereidt maar had niet verwacht dat het zo erg ging binnenkomen. Yosdany praat zo gepassioneerd over zijn land dat je niet anders kan dan direct verliefd te worden. #in Cuba kan alles, zo gaan we hem blijvend herinneren! Bedankt voor de boeiende uitleg en de goede zorgen, ook dikke duim voor buschauffeur Juandri. We hadden ook een super leuke groep die ook echt aan mekaar hing, ben blij dat ik er mocht deel vanuit maken! Kort samengevat: I LOVE CUBA! ♡♡♡

Celine
Gereisd met vrienden
6,8

Xhoffraix

België
Familiereis
01-02-2017

Klein plaatsje. Mooie omgeving om te wandelen of te fietsen. Verder weinig te doen in het dorp, echt voor rustzoekers.

Japke nijholt
Gereisd met gezin in July 2013
7,5

Rochefort

België
01-02-2017

Cultuur en natuur. Mooi om te wandelen. Pittoresk dorp. Verder niet zo heel veel te doen voor kinderen.

Japke nijholt
Gereisd met gezin in July 2012
7,3

Wirtzfeld

België
Familiereis
01-02-2017

In de omgeving van Wirtzfeld is veel te doen voor mensen die van de natuur houden of met kinderen op stap zijn.

Japke nijholt
Gereisd met gezin in July 2011
8,5

Schitterend Durbuy en omgeving

België
Familiereis
31-01-2017

Je kunt in de omgeving mooi fietsen, kanoën of wandelen. Durbuy zelf is een toeristisch, maar erg leuk stadje. In de zomer kun je heerlijk buiten op een van de vele terrassen eten.

Japke nijholt
Gereisd met partner in July 2013

Wil je meer weten over reizen naar België? Bekijk tips & ervaringen.

Rondreizen naar België