Home
Blog
Opmerkelijk
6 mooie en bizarre bruggen

6 mooie en bizarre bruggen

op 12 oktober 2013
1 minuut leestijd
6 mooie en bizarre bruggen

De basisfunctie van een brug is om mensen van punt A naar punt B te helpen, maar soms kan het bouwwerk een heel landschap er omheen transformeren en uitgroeien tot een kunstwerk. Bekijk hier 6 mooie en bizarre bruggen.

De basisfunctie van een brug is om mensen van punt A naar punt B te helpen, maar soms kan het bouwwerk een heel landschap er omheen transformeren en uitgroeien tot een kunstwerk. Hieronder zie je een kleine selectie bruggen van opmerkelijke schoonheid en architectonisch vernuft die in harmonie zijn met hun omgeving.

Rakotzbrücke, Kromlau, Duitsland

De Rakotzbrücke in het Kromlauer Park wordt ook wel de 'duivelsbrug' genoemd en vormt door de reflectie in het water een perfecte cirkel.

Langkawi Sky Bridge, Pulau Langkwai, Maleisië

De Langkawi Sky Bridge heeft maar liefst een lengte van 125 meter die langs de Gunung Mat Cincang berg naar beneden loopt. Door de hoge ligging van de luchtbrug heb je een geweldig uitzicht over de natuur van het eiland.

Levende wortelbruggen, Cherrapunji, India

In het dorp Cherrapunji in de staat Meghalaya in het noorden van India heeft men wortels van bomen gebruikt om een brug te bouwen. De lokale War-Khasis stam weet al generaties lang hoe ze met behulp van bamboe dergelijke bruggen kunnen bouwen, die soms wel lengtes van 30 meter bereiken.

Mozesburg, Bergen op Zoom, Nederland

Hoewel de meeste bruggen boven het water lopen, gaat deze 'loopgraafburg' bij Fort de Roovere in de buurt van het dorp Halsteren dwars door het water. De brug functioneert tevens als dam en sluit naadloos aan op de omgeving, waardoor je de burg van een afstand nauwelijks kunt zien.

Rolling Bridge, Londen, Verenigd Koninkrijk

De 12 meter lange Rolling Bridge in Londen doet zijn naam eer aan en rolt helemaal op om boten door het Grand Union kanaal bij het Paddington Basin te laten varen.

Shaharah Bridge, Jemen

Deze kalkstenen boogbrug werd in de 17e eeuw gebouwd om twee dorpen aan weerszijden van de diepe kloof met elkaar te verbinden. Tegenwoordig behoort de brug tot één van de meest geliefde bezienswaardigheden van Jemen.

Top reizen naar Brugge

17-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven

17-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven

Pidurutalagala, Adam's Peak

Reisorganisaties met reizen naar Brugge

Meer blogs over Brugge

Beoordelingen van Maleisië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.7
Cultuur
7.9
Stranden
8.4
Steden
7.4
Eten & drinken
8.1
Activiteiten
8.2