Home
Blog
Opmerkelijk
6 mooie en bizarre bruggen

6 mooie en bizarre bruggen

op 12 oktober 2013
1 minuut leestijd
6 mooie en bizarre bruggen

De basisfunctie van een brug is om mensen van punt A naar punt B te helpen, maar soms kan het bouwwerk een heel landschap er omheen transformeren en uitgroeien tot een kunstwerk. Bekijk hier 6 mooie en bizarre bruggen.

De basisfunctie van een brug is om mensen van punt A naar punt B te helpen, maar soms kan het bouwwerk een heel landschap er omheen transformeren en uitgroeien tot een kunstwerk. Hieronder zie je een kleine selectie bruggen van opmerkelijke schoonheid en architectonisch vernuft die in harmonie zijn met hun omgeving.

Rakotzbrücke, Kromlau, Duitsland

De Rakotzbrücke in het Kromlauer Park wordt ook wel de 'duivelsbrug' genoemd en vormt door de reflectie in het water een perfecte cirkel.

Langkawi Sky Bridge, Pulau Langkwai, Maleisië

De Langkawi Sky Bridge heeft maar liefst een lengte van 125 meter die langs de Gunung Mat Cincang berg naar beneden loopt. Door de hoge ligging van de luchtbrug heb je een geweldig uitzicht over de natuur van het eiland.

Levende wortelbruggen, Cherrapunji, India

In het dorp Cherrapunji in de staat Meghalaya in het noorden van India heeft men wortels van bomen gebruikt om een brug te bouwen. De lokale War-Khasis stam weet al generaties lang hoe ze met behulp van bamboe dergelijke bruggen kunnen bouwen, die soms wel lengtes van 30 meter bereiken.

Mozesburg, Bergen op Zoom, Nederland

Hoewel de meeste bruggen boven het water lopen, gaat deze 'loopgraafburg' bij Fort de Roovere in de buurt van het dorp Halsteren dwars door het water. De brug functioneert tevens als dam en sluit naadloos aan op de omgeving, waardoor je de burg van een afstand nauwelijks kunt zien.

Rolling Bridge, Londen, Verenigd Koninkrijk

De 12 meter lange Rolling Bridge in Londen doet zijn naam eer aan en rolt helemaal op om boten door het Grand Union kanaal bij het Paddington Basin te laten varen.

Shaharah Bridge, Jemen

Deze kalkstenen boogbrug werd in de 17e eeuw gebouwd om twee dorpen aan weerszijden van de diepe kloof met elkaar te verbinden. Tegenwoordig behoort de brug tot één van de meest geliefde bezienswaardigheden van Jemen.

Top reizen naar Brugge

18-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven Compleet

18-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven Compleet

Sri Lanka is een beetje een onbekende parel. Onbekend voor veel Nederlandse en Belgische reizigers, bedoelen we. Het ligt als het ware een beetje buiten ons gezichtsveld. En dat is jammer, want Sri Lanka heeft veel te bieden. Deze 18-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven is daarvan het overtuigende bewijs.Inderdaad, je leest het goed! Deze reis combineert Sria Lanka met Malediven. Je weet wel: helderblauw water, snorkelen, romantiek, wit zand, dolfijnen spotten en weergaloze zonsondergangen.Sri Lanka is ongeveer net zo groot als Nederland en België samen. Dat betekent dat je dus zonder heel lang te moeten reizen, je heel veel kunt zien. Want er is veel te zien!Sri Lanka heeft een enorm rijke en gevarieerde natuur. Om te beginnen heeft het eiland (natuurlijk) veel kustlijn. Je hebt er lange stranden die worden afgeschermd door weelderige stroken palmen. In het zuiden en het centrale gedeelte vind je bergen, waaronder de hoogste berg van het eiland, Pidurutalagala (2524 meter), en de voor ongeveer alle gelovigen heilige Adam's Peak.Op andere plekken zie je lagunes, grasvlaktes, klippen, bossen, theeplantages, en daar komt nog eens bij dat er veel wilde dieren leven. Luipaarden, olifanten, neushoornvogels, walvissen, beren, waterbuffels, krokodillen, met wat geluk zie je ze in hun natuurlijke leefomgeving.Voordat je dus uiteindelijk de verkoeling op zoekt van die echt helderblauwe zee, heb je al van alles meegemaakt. Het zijn daarom 18 perfecte dagen!Deze 18-daagse rondreis is vergelijkbaar met de 17-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven. Wat zijn de verschillen? Op deze reis zijn alle excursies en tours inclusief. Plus: je bent een dag langer op de Malediven. Let op dat de internationale vlucht tussen Sri Lanka en Malediven exclusief is. Deze is eenvoudig bij te boeken.
Pidurutalagala, Adam's Peak

Reisorganisaties met reizen naar Brugge

Meer blogs over Brugge

Beoordelingen van Maleisië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.7
Cultuur
7.9
Stranden
8.4
Steden
7.4
Eten & drinken
8.1
Activiteiten
8.2