Home
Blog
Algemeen
De meest spectaculaire loopbruggen ter wereld

De meest spectaculaire loopbruggen ter wereld

op 8 december 2014
1 minuut leestijd
De meest spectaculaire loopbruggen ter wereld

Vroeger werden loopbruggen simpelweg gebouwd om een doorgang te bieden in uitdagende gebieden, maar steeds vaker worden deze ontworpen met sensatiezoekers in het achterhoofd. Zoals bijvoorbeeld de onlangs geopende Peak Walk in Zwitserland, 's werelds eerste piek-tot-piek hangbug. Deze en andere zie je in dit lijstje van meest spectaculaire loopbruggen ter wereld.

SkyBridge (Sochi, Rusland)

De SkyBridge in het Russische Sochi is met 439 meter 's werelds langste voetgangersbrug. In het SkyPark vind je tevens 's werelds hoogste schommel en een 700 meter lange tokkelbaan.

Aiguille du Midi brug (Mont Blanc, Frankrijk)

De Aiguille du Midi brug in Frankrijk ligt 3.842 meter boven de zeespiegel. Om er te komen moet je een ritje maken in 's werelds hoogste verticale kabelbaan.

Tigbao hangbrug (Bohol, Filippijnen)

Deze hangbrug in Bohol is eigenlijk gemaakt van metaal, maar heeft een bamboo laag om het meer authentiek te laten lijken. Het hangt 24 meter boven de rivier.

Taman Negara National Park brug (Titiwangsa gebergte, Maleisië)

Hangend tussen de boomtoppen is de Taman Negara National Park brug met 530 meter de langste hangbrug in Maleisië.  

Capilano Suspension Bridge (Vancouver, Canada)

Deze Capilano Suspension Bridge is de meest populaire attractie in Canada, met jaarlijks meer dan 700.000 bezoekers. Hij hangt 70 meter boven de Capilano rivier en heeft een lengte van 137 meter.

Hangbrug in Ghasa (Nepal)

Deze hangbrug in Ghasa, Nepal, werd speciaal gebouwd om kuddes dieren makkelijker over te laten steken. Hij wordt onder andere gebruikt door ezels, koeien en geiten.

Trift Bridge (Gadmen, Zwitserland)

Deze hangbrug in Zwitserland kan alleen via een kabelbaan bereikt worden en hangt boven de Triftgletsjer. Het heeft een lengte van 170 meter en werd gebouwd als gevolg van de opwarming van de aarde. Voorheen kon met de hut op de top van de gletsjer nog te voet bereiken, maar door het krimpen van de gletsjer is deze brug nu de enige toegang.

Marienbrucke (Bavaria, Duitsland)

De Marienbrucke overspant de Pollat kloof, dicht bij Bavaria's beroemde kasteel Neuschwanstein.

Carrick-a-Rede Rope Bridge (County Antrim, Noord-Ierland)

De Carrick-a-Rede Rope Bridge werd gebouwd voor vissers om de 30 meter diepe kloof over te kunnen stekken om hun netten te controleren. Tegenwoordig is het een van de populairste toeristische attracties van Noord-Ierland.

Peak Walk by Tissot (Berner Oberland, Zwitserland)

Dit is 's werelds eerste hangbrug die twee bergtoppen met elkaar verbindt. Deze is aangelegd op Glacier 3000 in het Zwitserse Berner Oberland en deze 107 meter lange brug verbindt de View Point piek met de Scex Rouge piek.

Top reizen naar Brugge

18-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven Compleet

18-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven Compleet

Sri Lanka is een beetje een onbekende parel. Onbekend voor veel Nederlandse en Belgische reizigers, bedoelen we. Het ligt als het ware een beetje buiten ons gezichtsveld. En dat is jammer, want Sri Lanka heeft veel te bieden. Deze 18-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven is daarvan het overtuigende bewijs.Inderdaad, je leest het goed! Deze reis combineert Sria Lanka met Malediven. Je weet wel: helderblauw water, snorkelen, romantiek, wit zand, dolfijnen spotten en weergaloze zonsondergangen.Sri Lanka is ongeveer net zo groot als Nederland en België samen. Dat betekent dat je dus zonder heel lang te moeten reizen, je heel veel kunt zien. Want er is veel te zien!Sri Lanka heeft een enorm rijke en gevarieerde natuur. Om te beginnen heeft het eiland (natuurlijk) veel kustlijn. Je hebt er lange stranden die worden afgeschermd door weelderige stroken palmen. In het zuiden en het centrale gedeelte vind je bergen, waaronder de hoogste berg van het eiland, Pidurutalagala (2524 meter), en de voor ongeveer alle gelovigen heilige Adam's Peak.Op andere plekken zie je lagunes, grasvlaktes, klippen, bossen, theeplantages, en daar komt nog eens bij dat er veel wilde dieren leven. Luipaarden, olifanten, neushoornvogels, walvissen, beren, waterbuffels, krokodillen, met wat geluk zie je ze in hun natuurlijke leefomgeving.Voordat je dus uiteindelijk de verkoeling op zoekt van die echt helderblauwe zee, heb je al van alles meegemaakt. Het zijn daarom 18 perfecte dagen!Deze 18-daagse rondreis is vergelijkbaar met de 17-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven. Wat zijn de verschillen? Op deze reis zijn alle excursies en tours inclusief. Plus: je bent een dag langer op de Malediven. Let op dat de internationale vlucht tussen Sri Lanka en Malediven exclusief is. Deze is eenvoudig bij te boeken.
Pidurutalagala, Adam's Peak

Meer blogs over Brugge

Beoordelingen van Brugge

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.