Home
Blog
Algemeen
De meest spectaculaire loopbruggen ter wereld

De meest spectaculaire loopbruggen ter wereld

op 8 december 2014
1 minuut leestijd
De meest spectaculaire loopbruggen ter wereld

Vroeger werden loopbruggen simpelweg gebouwd om een doorgang te bieden in uitdagende gebieden, maar steeds vaker worden deze ontworpen met sensatiezoekers in het achterhoofd. Zoals bijvoorbeeld de onlangs geopende Peak Walk in Zwitserland, 's werelds eerste piek-tot-piek hangbug. Deze en andere zie je in dit lijstje van meest spectaculaire loopbruggen ter wereld.

SkyBridge (Sochi, Rusland)

De SkyBridge in het Russische Sochi is met 439 meter 's werelds langste voetgangersbrug. In het SkyPark vind je tevens 's werelds hoogste schommel en een 700 meter lange tokkelbaan.

Aiguille du Midi brug (Mont Blanc, Frankrijk)

De Aiguille du Midi brug in Frankrijk ligt 3.842 meter boven de zeespiegel. Om er te komen moet je een ritje maken in 's werelds hoogste verticale kabelbaan.

Tigbao hangbrug (Bohol, Filippijnen)

Deze hangbrug in Bohol is eigenlijk gemaakt van metaal, maar heeft een bamboo laag om het meer authentiek te laten lijken. Het hangt 24 meter boven de rivier.

Taman Negara National Park brug (Titiwangsa gebergte, Maleisië)

Hangend tussen de boomtoppen is de Taman Negara National Park brug met 530 meter de langste hangbrug in Maleisië.  

Capilano Suspension Bridge (Vancouver, Canada)

Deze Capilano Suspension Bridge is de meest populaire attractie in Canada, met jaarlijks meer dan 700.000 bezoekers. Hij hangt 70 meter boven de Capilano rivier en heeft een lengte van 137 meter.

Hangbrug in Ghasa (Nepal)

Deze hangbrug in Ghasa, Nepal, werd speciaal gebouwd om kuddes dieren makkelijker over te laten steken. Hij wordt onder andere gebruikt door ezels, koeien en geiten.

Trift Bridge (Gadmen, Zwitserland)

Deze hangbrug in Zwitserland kan alleen via een kabelbaan bereikt worden en hangt boven de Triftgletsjer. Het heeft een lengte van 170 meter en werd gebouwd als gevolg van de opwarming van de aarde. Voorheen kon met de hut op de top van de gletsjer nog te voet bereiken, maar door het krimpen van de gletsjer is deze brug nu de enige toegang.

Marienbrucke (Bavaria, Duitsland)

De Marienbrucke overspant de Pollat kloof, dicht bij Bavaria's beroemde kasteel Neuschwanstein.

Carrick-a-Rede Rope Bridge (County Antrim, Noord-Ierland)

De Carrick-a-Rede Rope Bridge werd gebouwd voor vissers om de 30 meter diepe kloof over te kunnen stekken om hun netten te controleren. Tegenwoordig is het een van de populairste toeristische attracties van Noord-Ierland.

Peak Walk by Tissot (Berner Oberland, Zwitserland)

Dit is 's werelds eerste hangbrug die twee bergtoppen met elkaar verbindt. Deze is aangelegd op Glacier 3000 in het Zwitserse Berner Oberland en deze 107 meter lange brug verbindt de View Point piek met de Scex Rouge piek.

Top reizen naar Brugge

17-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven

17-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven

Pidurutalagala, Adam's Peak

Meer blogs over Brugge

Beoordelingen van Brugge

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.