Home
Blog
Algemeen
Deze brug willen wij graag oversteken

Deze brug willen wij graag oversteken

op 4 december 2013
1 minuut leestijd

Binnenkort wordt er in het Chinese Changsha begonnen aan de bouw van een nieuwe brug die wij graag over zouden willen steken.

Wij zijn liefhebbers van bruggen, of deze nu een mooi design hebben of een bizar uiterlijk. Binnenkort wordt er in het Chinese Changsha begonnen aan de bouw van een nieuwe brug die wij graag over zouden willen steken. De 'Mobius' brug werd door het Nederlandse bedrijf NEXT Architects ontworpen en won onlangs de competitie die werd uitgeschreven voor het ontwerp van de voetgangersbrug over de Dragon King Harbor rivier. De brug heeft een lengte van 150 meter en wordt 24 meter hoog. Het biedt zowel een uitzicht over de Dragon King Harbor rivier evenals Meixi Lake, Changsha en de omliggende bergen. Voetgangers kunnen op de brug op verschillende hoogtes lopen. Het ontwerp is gebaseerd op de Möbius ring, een ruimtelijke figuur die slechts één vlak en één rand heeft. De bouw van de brug begint volgend jaar.

Top reizen naar China

21-Daagse rondreis Verborgen Plekjes van Vietnam

21-Daagse rondreis Verborgen Plekjes van Vietnam

21 dagen
Individuele rondreis
Het allerleukste van Vietnam is waarschijnlijk dat het er barst van de spectaculaire natuurgebieden, maar dat je tegelijkertijd betoverd raakt door die kleine verborgen charmes van dorpjes waar weinig reizigers komen, ontmoetingen met Vietnamese minderheden tussen de rijstvelden of met vissers op het rustige Whale Island, zo genoemd omdat hier soms walvishaaien worden gezien. Op deze reis worden de belangrijke plekken van Vietnam niet vergeten. Halong Bay, Hoi An, Ho Chi Minh City en Hanoi zitten er natuurlijk in. Maar net zo memorabel zijn misschien wel de bamboe waterraderen en paalwoningen in Mai Chau, de grootste boom van Vietnam in het Cuc Phuong National Park, of een bezoek aan de zeldzame Groene Hmong bergstam, die alleen nog in Pu Luong (Noord-Vietnam) en China leven.Er valt in deze 21-Daagse rondreis Verborgen plekjes van Vietnam heel veel te beleven. Want je gaat naar het spectaculaire Halong Bay waar je, nadat je er zelf een dag en een nacht hebt rondgevaren, niet over uitgepraat zult raken. Je ziet de woeste bergen en valleien vol rijstvelden van Ninh Binh, gaat naar het onweerstaanbaar charmante Hoi An, naar de beroemdste drijvende markt van de Mekong Delta, naar het keizerlijke Hue en (misschien een beetje voorzichtig) lopen over de Golden Bridge van Ba Na Hills (waar trouwens een compleet nagebouwd Frans dorp op de top van de heuvel ligt).Lees het reisplan maar eens rustig door, je zult zien dat er nog veel meer valt te ontdekken op deze geweldige drieweekse rondreis door Vietnam.
Halong Bay, Mekong Delta, Hoi An, Hanoi, Ho Chi Minh City, Ninh Binh, Mai Chau, Cuc Phuong National Park, Pu Luong

Reisorganisaties met reizen naar China

Meer blogs over China

Beoordelingen van China

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.3
Cultuur
8.9
Stranden
4.9
Steden
8.3
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.4