Home
Blog
Bestemmingen
De Nanpubrug in Shanghai, China

De Nanpubrug in Shanghai, China

op 10 mei 2014
1 minuut leestijd
De Nanpubrug in Shanghai, China

In de Chinese wereldstad Shanghai is de Nanpubrug een van de belangrijkste bruggen over de Huangpu rivier. Bij zijn inauguratie in 1991 was dit gedurende enkele maanden de tuibrug met de grootste overspanning ter wereld.

In de Chinese wereldstad Shanghai is de Nanpubrug een van de belangrijkste bruggen over de Huangpu rivier. Bij zijn inauguratie in 1991 was dit gedurende enkele maanden de tuibrug met de grootste overspanning ter wereld. De burg heeft een totale lengte van 846 meter, met een hoofdoverspanning van 423 meter lengte. Aan beide oevers staan twee grote 'H'-vormige torens van gewapend beton, elk 150 meter hoog, die met 22 staalkabels in een waaier patroon de hoofdliggers ondersteunen.

Wat deze brug vooral bijzonder maakt is het cirkelvormige ontwerp, dat is gebruikt om de aanloop naar de brug minder steil te maken, in zo min mogelijk ruimte. Wanneer je de burg in zijn totaal bekijkt, lijkt de Nanpubrug met een totale lengte van 8346 neter op een draak die over de Huangpu rivier ligt en het oude stadsgedeelte Puxi met Pudong verbindt, met zijn kop en staart in een spiraalvorm. Vóór de voltooiing van de brug in 1991, was de enige manier om van Puxi naar Pudong te reizen een veerdienst. Nadat de brug opengesteld werd voor publiek, kwamen er dagelijks tussen de 14.000 tot 17.000 voertuigen over de brug, en dit is langzaam gestegen tot 120.000 voertuigen per dag in het jaar 2006. De brug heeft zes rijstroken, met 2 voetgangersstroken aan de beide zijden, dus je kunt de brug ook te voet oversteken wanneer je hier komt tijdens je reis door China.

Top reizen naar Shanghai

Reisorganisaties met reizen naar Shanghai

Meer blogs over Shanghai

Beoordelingen van China

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.3
Cultuur
8.9
Stranden
4.9
Steden
8.3
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.4