Home
Blog
Algemeen
De mooiste bruggen ter wereld

De mooiste bruggen ter wereld

op 9 februari 2015
2 minuten leestijd
De mooiste bruggen ter wereld

Al eeuwen lang worden er bruggen gebouwd om het transport te vergemakkelijken en steden met elkaar te verbinden. Maar sommige bruggen zijn meer dan alleen een manier om van punt A naar punt B te komen; deze iconische bouwwerken stijgen naar het niveau van kunst en zijn uitgegroeid tot een vast onderdeel van het landschap. Wij houden van bruggen en hieronder delen we daarom graag enkele van de mooiste bruggen ter wereld!

Brooklyn Bridge, New York, Verenigde Staten

Na een bouw van 14 jaar, werd de Brooklyn Bridge officieel geopend in mei 1883, en werd het al snel een symbool van New York. Het verbind de wijken Manhattan en Brooklyn over de East River en is één van de oudste hangbruggen in de Verenigde Staten.

Golden Gate Bridge, San Francisco, Vergenigde Staten

Met een lengte van 2.737 meter was de Golden Gate Bridge de langste hangbrug ter wereld toen deze in 1937 geopend werd. Het is een van de populairste bezienswaardigheden van San Francisco, die de Gold Gate Straat overspant en daarmee de stad verbind met de noordelijke gebieden van Californië.

Tower Bridge, Londen, Verenigd Koninkrijk

De bouw van de Tower Bridge over de Thames begon in 1886 en nam acht jaar in beslag; het staat bekend om zijn stijgende wegen waar schepen onderdoor kunnen varen.

Vasco da Gama brug, Lissabon, Portugal

De Vasco da Gamabrug is een ruim 17 kilometer lange tuibrug over de Taag ten oosten van Lissabon. Hij verbindt de plaatsen Sacavém en Montijo, en is genoemd naar de Portugese ontdekkingsreiziger Vasco da Gama. Vanwege de lengte van de brug moesten de ingenieurs rekening houden met de curve van de aardbol om een veilige constructie te garanderen.

Karelsbrug, Praag, Tsjechië

De Karelsbrug is een beroemde brug over de Moldau in Praag met een lengte van 516 meter en een breedte van 10 meter. Hij stamt uit 1357, toen Koning Karel IV de eerste steen legde.

Tsing Ma brug, Hong Kong

De Tsing Ma brug is met een lengte van 206 meter de langste hangbrug ter wereld waar zowel treinen als auto's overheen rijden. Het verbindt Hong Kong met Lantau Island.

Kettingbrug, Boedapest, Hongarije

De Kettingbrug is de oudste brug over de Donau in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Stenen leeuwen begroeten bezoekers aan weerszijden van de ingang, samen met het Hongaarse wapen.

Rialtobrug, Venetië, Italië

De Rialtobrug is een brug in de Italiaanse stad Venetië over het Canal Grande, de levensader van Venetië. Het is de oudste en bekendste van de vier bruggen over het Canal Grande.

Helix Bridge, Singapore

De unieke structuur van de Helix Bridge, die bijna de DNA Bridge genoemd zou worden, heeft sinds de opening in 2010 aandacht gekregen als 's werelds eerste gebogen brug. De spiraalvormige buizen die de dubbele helix verlichten in de avonduren creëren een nog mooier aanzicht over de Marina Bay.

Kintai brug, Iwakuni, Japan

Een lange geschiedenis van hoge wateren, tyfoons en overstromingen maakte het moeilijk om een blijvende brug over de Nishiki rivier te bouwen; de huidige Kintai brug is al de vierde versie sinds 1673. De brug, die zich onderaan Mt. Yokotama en het Iwakuni Castle bevindt, werd het meest recent herbouwd in 1951.

Sydney Harbour Bridge, Sydney Australië

De Sydney Harbour Bridge mag niet ontbreken in dit lijstje. Deze werd op 19 maart 1932 geopend door Jack Lang, de premier van Nieuw-Zuid-Wales, na een bouw van zes jaar. Het is de breedste boogbrug ter wereld, maar niet de langste, dat is de Chaotianmenbrug in Chongqing. Niet te missen als je in Sydney bent!

Wat vind jij de mooiste brug ter wereld?

Top reizen naar Brugge

18-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven Compleet

18-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven Compleet

Sri Lanka is een beetje een onbekende parel. Onbekend voor veel Nederlandse en Belgische reizigers, bedoelen we. Het ligt als het ware een beetje buiten ons gezichtsveld. En dat is jammer, want Sri Lanka heeft veel te bieden. Deze 18-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven is daarvan het overtuigende bewijs.Inderdaad, je leest het goed! Deze reis combineert Sria Lanka met Malediven. Je weet wel: helderblauw water, snorkelen, romantiek, wit zand, dolfijnen spotten en weergaloze zonsondergangen.Sri Lanka is ongeveer net zo groot als Nederland en België samen. Dat betekent dat je dus zonder heel lang te moeten reizen, je heel veel kunt zien. Want er is veel te zien!Sri Lanka heeft een enorm rijke en gevarieerde natuur. Om te beginnen heeft het eiland (natuurlijk) veel kustlijn. Je hebt er lange stranden die worden afgeschermd door weelderige stroken palmen. In het zuiden en het centrale gedeelte vind je bergen, waaronder de hoogste berg van het eiland, Pidurutalagala (2524 meter), en de voor ongeveer alle gelovigen heilige Adam's Peak.Op andere plekken zie je lagunes, grasvlaktes, klippen, bossen, theeplantages, en daar komt nog eens bij dat er veel wilde dieren leven. Luipaarden, olifanten, neushoornvogels, walvissen, beren, waterbuffels, krokodillen, met wat geluk zie je ze in hun natuurlijke leefomgeving.Voordat je dus uiteindelijk de verkoeling op zoekt van die echt helderblauwe zee, heb je al van alles meegemaakt. Het zijn daarom 18 perfecte dagen!Deze 18-daagse rondreis is vergelijkbaar met de 17-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven. Wat zijn de verschillen? Op deze reis zijn alle excursies en tours inclusief. Plus: je bent een dag langer op de Malediven. Let op dat de internationale vlucht tussen Sri Lanka en Malediven exclusief is. Deze is eenvoudig bij te boeken.
Pidurutalagala, Adam's Peak

Meer blogs over Brugge

Beoordelingen van Brugge

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.