Home
Blog
Algemeen
Garden Bridge, voorstel voor een loopbrug park over de Theems

Garden Bridge, voorstel voor een loopbrug park over de Theems

op 4 december 2014
1 minuut leestijd

Londen heeft plannen voor het bouwen van een loopbrug over de Theems rivier, met daarop een park. Nu de bouwvergunning is goedgekeurd komt de aanleg ervan weer een stap dichterbij.

In 2012 deed het vervoersbedrijf Transport for London een oproep voor het indienen van voorstellen die bij zouden dragen aan de verbetering van voetpaden over de Theems rivier. Actrice Joanna Lumley en Heatherwick Studio, een ontwerpbureau dat momenteel ook betrokken is bij Pier 55 in New York City, reageerden met hun idee voor The Garden Bridge, een loopbrug waarop een park is aangelegd over de gehele lengte, die tevens een gemakkelijke toegang moet bieden tot het hernieuwde South Bank gebied van Londen.

De brug die verbreedt en versmalt over zijn overspanning, zal niet alleen een makkelijke en veilige manier om de rivier over te steken zijn, maar ook platformen bieden vanwaar je een geweldig uitzicht over de rivier en de stad hebt. De Garden Bridge heeft onlangs de goedkeuring gekregen van de gemeenteraad, maar wacht nog op goedkeuring van de burgemeester. Zodra die er is wordt er in het najaar van 2015 gestart met de bouw en zal de oplevering naar verwachting in 2018 plaats vinden. Er is echter nogal wat kritiek op de brug, vanwege de locatie en de hoge kosten (zo'n 222 miljoen euro), dus of deze er ook echt gaat komen is nog de vraag. Voor een bijzondere oversteek over de Theems kun je in ieder geval sinds kort over een glazen voetpad boven de Tower Bridge lopen.

Hieronder een impressie van het voorstel:

 

Top reizen naar Verenigd Koninkrijk

Reisorganisaties met reizen naar Verenigd Koninkrijk

Meer blogs over Verenigd Koninkrijk

Beoordelingen van Verenigd Koninkrijk

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
7.8
Cultuur
8.1
Stranden
7.2
Steden
8.8
Eten & drinken
7.8
Activiteiten
8