Home
Blog
Algemeen
Enorme wolk van witte ballonnen in Londen's Covent Garden Market

Enorme wolk van witte ballonnen in Londen's Covent Garden Market

op 28 augustus 2015
1 minuut leestijd
Covent Garden, Londen
Covent Garden, Londen

De Franse kunstenaar Charles Pétillon heeft het 19e eeuwse Covent Garden Market gebouw in Londen gevuld met 100.000 gigantische witte ballonnen.

De kunstinstallatie genaamd 'Heartbeat' is de eerste openbare installatie van Pétillon, en zijn eerste live-werk buiten zijn geboorteland.

"De invasies van ballonnen die ik creeër zijn metaforen" vertelt Charles Pétillon. "Hun doel is om de manier waarop we dingen in het dagelijks leven zien, zonder dat we het echt merken, te veranderen. Met 'Heartbeat' wil ik het markt gebouw als het kloppend hart van dit gebied laten zien - het heden met het verleden verbinden, zodat bezoekers hun rol in het hart van het leven in Londen opnieuw kunnen onderzoeken."

De ballonnen werden tijdens het Londen Design Festival gelanceerd en weven hun weg door de zuid hal van het monumentale gebouw, met een totale lengte van 54 meter. De installatie bevat tevens subtiele licht golven, die ontworpen zijn om de geschiedenis, de energie en de dynamiek van de wijk weer te geven.

'Heartbeat' zal tot 27 september te zien zijn in de Covent Garden Market, terwijl een naburige pop-up galerie meer werk toont van Pétillon, evenals eerdere invasies van werk in het gebouw. Het project maakt deel uit van een lopend cultureel programma die de Covent Garden wijk verandert in een steeds veranderende openlucht galerie.

 

Top reizen naar Verenigd Koninkrijk

Reisorganisaties met reizen naar Verenigd Koninkrijk

Meer blogs over Verenigd Koninkrijk

Beoordelingen van Verenigd Koninkrijk

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
7.8
Cultuur
8.1
Stranden
7.2
Steden
8.8
Eten & drinken
7.8
Activiteiten
8