Home
Blog
Opmerkelijk
Onderwater kunsttentoonstelling in de Malediven

Onderwater kunsttentoonstelling in de Malediven

op 18 maart 2014
1 minuut leestijd

Je zou zeggen dat het uitzicht onderwater in de Malediven al mooi genoeg is, maar twee luxe resorts hebben sinds vorige week een tentoonstelling, waarbij er kunst voor de ramen onderwater is gehangen.

Je zou zeggen dat het uitzicht onderwater in de Malediven al mooi genoeg is, maar twee luxe resorts hebben sinds vorige week een tentoonstelling, waarbij er kunst voor de ramen onderwater is gehangen. De tentoonstelling bevat het surrealistische werk van foto kunstenaar Andreas Franke, en zal daar tot 31 mei te bewonderen zijn. De Huvafen Fushi en Niyama resorts zijn beide onderdeel van Per Aquum, waar kamers beschikbaar zijn vanaf € 430 per nacht. De kunst is zichtbaar vanaf Subsix, Niyama's onderwater muziekclub en Huvafen Fushi Lime spa, ook onder de zeespiegel.

Kunstenaar Franke staat bekend om zijn spookachtige onderwater tentoonstellingen op scheepswrakken, en gebruikte dit keer sprookjes als thema. De tentoonstelling is getiteld 'Phantasy Fairytale' en bevat personages uit sprookjes, zoals 'Sleeping Beauty', 'The Snow Queen' en 'Little Red Riding Hood'. De decors van bossen hebben echter plaatsgemaakt voor de zeebodem. In tegenstelling tot eerdere tentoonstellingen van de kunstenaar, is het hier niet nodig om te gaan duiken om de kunst te zien.

Het opzetten van de tentoonstelling was geen eenvoudige opgave, en werd uitgevoerd door duikers die zorgvuldig zijn omgegaan met de plexiglas-ingekapselde kunstwerken, die wel bijna € 11.000 per stuk waard zijn.

Top reizen naar Malediven

20-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven Compleet

20-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven Compleet

Reisorganisaties met reizen naar Malediven

Meer blogs over Malediven

Beoordelingen van Malediven

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.3
Cultuur
7.9
Stranden
9.5
Steden
8
Eten & drinken
8.9
Activiteiten
8.8