Home
Blog
Opmerkelijk
Gigantisch onderwater sculptuur in de Bahama's

Gigantisch onderwater sculptuur in de Bahama's

op 4 november 2014
1 minuut leestijd

De Bahama's staan bekend om haar roze zandstranden, geweldige prive-eilanden en ideale duikmogelijkheden en nu is daar een nieuwe trekpleister aan toegevoegd; een gigantisch onderwater sculptuur.

Volgens de schepper van het kunstwerk is het de grootste onderwater sculptuur ter wereld. HHet werd gemaakt door de Britse kunstenaar en duiker Jason deCaires Taylor die het beeld "Ocean Atlas" noemde. Het toont een Bahamaans meisje dat meer dan 16 meter hoog is en meer dan 60 ton weegt. Het beeld werd geplaatst in de buurt van Nassau, en doet ook dienst als kunstmatig rif voor zeedieren.

Bij laag water kunnen duikers hier een spiegel reflectie van het beeld zien, samen met het mariene leven dat erop zal gaan leven. De sculptuur is bedoeld om duikers naar het kunstmatige rif te leiden, en op deze manier verdere schade aan de natuurlijke riffen te beperken.

Onderwater sculpturen lijken het goed te doen in de Caraïben, zo zagen we eerder ook al diverse onderwater sculpturen bij Mexico van dezelfde kunstenaar. Bekijk hieronder de foto's van het "Ocean Atlas" beeld:

 

 

Meer blogs