Home
Blog
Opmerkelijk
Kunstenaar loopt uren in de sneeuw om sneeuwkunst te maken

Kunstenaar loopt uren in de sneeuw om sneeuwkunst te maken

op 16 december 2014
1 minuut leestijd

Een professionele kunstenares loopt uren door de sneeuw om bijzondere sneeuwkunst te maken en deze vanaf in de lucht te fotograferen.

Sonja Hinrichsen is een sneeuw kunstenares. Alhoewel dat niet haar officiële titel is, want ze doet ook andere ingrepen in de natuur, fotografeert en maakt inttekeningen. Maar haar sneeuw tekeningen prijken bovenaan op haar website.

Haar uitgestrekte ontwerpen doen denken aan abstracte graancirkels. Hinrichsen creëert haar prachtige tijdelijke werken meestal in Colorado, maar maakte ook uitstapjes naar New York en de Franse Alpen. Haar werken nemen soms wel enkele dagen in beslag, maar hierbij krijgt ze wel hulp van zo'n 50 tot 60 vrijwilligers. Vanuit de lucht verandert ze besneeuwe berglandschappen in ware meesterwerken die doen denken aan street art.

Open landschappen en bevroren meren zijn voor Hinrichsen de meest ideale plekken om haar sneeuw tekeningen te maken. Sommige ontwerpen zijn gebaseerd op de natuurlijke omgeving en meestal bestaan deze uit concentrische cirkels. De sneeuwtekeningen zijn slechts tijdelijk, maar leven voort in de resulterende foto's en dat is voor haar genoeg. Ze wil geen blijvende sporen in de natuur achter laten.

Hieronder een aantal van haar werken:

 

Meer blogs