Home
Blog
Algemeen
Metrostations in Napels zijn prachtige kunstgaleries

Metrostations in Napels zijn prachtige kunstgaleries

op 24 oktober 2014
1 minuut leestijd
Metrostations in Napels zijn prachtige kunstgaleries

In de afgelopen tien jaar heeft de Italiaanse stad Napels delen van het metrosysteem getransformeerd in volwaardige kunstgaleries van hedendaagse kunstenaars.

Onder leiding van Achille Bonto Oliva, de voormalig directeur van de Biënnale van Venetië, zijn sinds dit jaar in totaal 14 stations langs de lijnen 1 en 6 van het metronetwerk versierd met meer dan 200 werken van meer dan 100 kunstenaars en architecten als Alessandro Mendini, Anish Kapoor, Gae Aulenti, Michelangelo Pistoletto, Karim Rashid en Sol LeWitt. Het doel van Napels was om het openbare vervoer in het stedelijke gebied aantrekkelijker te maken, en dat is volgens ons aardig gelukt.

Misschien wel het mooiste station van allemaal is het Toledo metrostation, dat in september 2012 werd geopend. Deze werd ontworpen door de Spaanse onderneming van architect Oscar Tusquets Blanca rond het thema water en licht, en is voorzien van twee mozaïeken van Zuid-Afrikaanse kunstenaar William Kentridge, evenals werken van Francesco Clemente, Ilya en Emilia Kabakov, Shirin Nehsat en Oliviero Toscani.

Toledo Metro Station

University of Naples Metro Station ontworpen door Karim Rashid

Salvator Rosa Metro Station

Meer mooie metrostations zien? Bekijk dan onze top 10 mooiste metrostations van Europa!

Top reizen naar Napels

Reisorganisaties met reizen naar Napels

Meer blogs over Napels

Beoordelingen van Italië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.2
Cultuur
8.7
Stranden
6.8
Steden
8.7
Eten & drinken
8.7
Activiteiten
8.3